به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در یک مصاحبه تلویزیونی بین آقای عابدینی، معاون سابق شورای عالی آموزش و پرورش و آقای علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، موضوع توسعه مدارس غیردولتی و ضرورت یا عدم ضرورت توسعه آنها به بحث و بررسی گذاشته شد.
در این مناظره تلویزیونی آقای عابدینی که از موافقان توسعه مدارس غیردولتی است معتقد بود توجیه دریافت پول توسط مدارس غیردولتی از والدین یک موضوع خارج از منطق است و در حال حاضر حتی مدارس محروم دولتی نیز مبالغی را از والدین برای ثبت نام با عنواین مختلف دریافت می کنند. آقای طاهری نیا که از مخالفان توسعه مدارس غیردولتی است استدلال می کنند که مدارس غیردولتی بین 5 تا 79 میلیون تومان شهریه از والدین دریافت می کنند. آقای طاهری نیا معتقدند که طرز برخورد مدارس غیردولتی با موضوع علم به مثابه کالا است درحالیکه در بینش حکومت اسلامی علم مقام و منزلت بالاتری داشته و نباید با آن به مثابه کالا برخورد کرد.
یکی از اشکالات اصلی که بر حضور مدارس غیردولتی گرفته می شود موضوع عدالت آموزشی است. سوال این است که آیا با حذف مدارس غیردولتی عدالت آموزشی برقرار می شود؟ پاسخ آن قطعا خیر است. در صورت نبود مدارس غیردولتی تعداد زیادی از والدین فرزندان خود را به بهانه تحصیل از ایران خارج می کنند که می تواند ضربه های جبران ناپذیری به آموزش و پرورش وارد کند.
موضوع قابل تامل این است که نمی توان نقش مدارس غیردولتی را در ارتقاء سطح کیفی آموزش در ایران انکار کرد. در حال حاضر حدود 4.5 میلیون دانش آموز در مدارس غیردولتی به تحصیل مشغولند و این مدارس حدود 6 میلیون متر مربع از فضای آموزشی را در ایران به خود اختصاص داده اند. برخی از این مدارس آنچنان از نظر کیفی رشد کرده اند که با بهترین مدارس دنیا رقابت می کنند. مثلا مجموعه مدارس علامه طباطبایی که همه ساله تعدادی از رتبه های تک رقمی و دو رقمی کنکور را به خود اختصاص داده است. تقریبا تمامی مدارس غیردولتی در تهران جزء بهترین مدارس منطقه خود هستند؛ بعنوان مثال دبستان دخترانه رسا که بهترین دبستان دخترانه منطقه 8 می باشد، یا مجتمع آموزشی پسرانه غیردولتی فرهنگ که بهترین دبستان و دبیرستان پسرانه منطقه 4 است و دهها نمونه و مثال دیگر که با مراجعه به وب سایت مدرسه کلوب می توانید اطلاعات آنها را مشاهده بفرمایید.
به نظر می آید بحث "توسعه مدارس غیردولتی" دیگر موضوعیتی ندارد و در حال حاضر باید به موضوع "چگونه کیفیت مدارس دولتی را بالا برد؟" پرداخت تا والدین بیش از این برای ثبت نام فرزندان خود در مدارس غیردولتی اشتیاق نشان ندهند.