کاپ کیک سبزیجات
مواد لازم برای تهیه ی 12 عدد:
روغن زیتون .............................. 2 قاشق غذاخوری
پیاز ریز خرد شده ........................ 2 عدد
سیر له شده ................................ 1 تا 2 عدد (دلخواه)
کدو سبز ریز خرد شده .................. 1 عدد کوچک
فلفل دلمه سبز و قرمز خرد شده ........ هر کدام نصفه یک عدد
کلم بروکلی ریز خرد شده ................ ½ پیمانه
هویج ریز خرد شده ....................... 1 عدد
نخودفرنگی و ذرت ........................ هرکدام 1/3 پیمانه
رب گوجه فرنگی ........................... 2 قاشق غذاخوری
پودر عصاره ی سبزیجات .................. 1 قاشق چایخوری
زردچوبه و پودر اورگانو .................. هرکدام 1 قاشق چایخوری
آبلیمو ......................................... 1 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا ...................................... ½ پیمانه
خمیر هزارلای آماده ......................... 3 ورق (Shortcrust Pastry)
نمک و فلفل تازه
*خمیر هزارلا را به صورت آماده می توانید از سوپرمارکت های بزرگ تهیه کنید. تهیه ی آن در منزل کمی وقت گیر است و بسیار چرب می شود به علت مصرف بالای کره. در کل در منزل مقرون به صرفه نمی باشد. چنانچه این خمیر را در دسترس ندارید از نان لواش گرد نیز می توانید استفاده کنید ولی طعم آن به کلی تغییر خواهد کرد.
ابتدا فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت گرم کرده و سپس قالب 12 تایی مافین را با اسپری روغن چرب نمایید. خمیر هزارلا را از فریزر خارج کرده و درون یخچال قرار دهید تا از حالت انجماد خارج گردد و یا در صورت کمبود وقت در محیط آشپزخانه قرار داده تا یخ آن باز شود. (همواره روی آن را با فویل پلاستیکی بپوشانید و سپس از انجماد خارج کنید تا از تشکیل لایه ی سفت اطراف خمیر جلوگیری شود.)
نحوه ی تهیه:
1- روغن را در ماهی تابه حرارت داده و پیاز را کمی تفت دهید. سپس سیر را هم افزوده و کمی تفت دهید تا عطر آن به مشام آید. پس از آن زردچوبه را بیفزایید و تفت دهید حدود 1 دقیقه. اکنون همه ی سبزیجات را اضافه کنید و به مدت 3 دقیقه تفت دهید.
2- رب گوجه و پودر عصاره ی سبزیجات را در 1 استکان کوچک آب جوش حل نمایید و به مخلوط اضافه کنید. حرارت دهید تا مخلوط به جوش آید. نباید زیاد آب داشته باشد. سبزیجات که کمی نرم شدند از روی حرارت بردارید. (دقت کنید له نشوند). آبلیمو، پودر اورگانو و نمک و فلفل را اضافه کنید. (دقت کنید به علت داشتن عصاره سبزیجات زیاد شور نشود). مخلوط را کناری قرار دهید تا کمی خنک شود.
3- هر ورق خمیر هزارلا را به 4 قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را گرد برش زده و درون قالب های مافین قرار دهید. کف خمیر را با چنگال سوراخ کنید. (زیاد سوراخ نکنید که پاره شود و آب از آن خارج شود). از مخلوط سبزیجات آماده درون قالب ها را پر کنید. سعی کنید زیاد آبکی نباشد درون قالبها. سپس کمی پنیر پیتزا روی هر کدام بپاشید (نصف از میزان پنیرها را بپاشید) و در فر به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا کاپ کیک ها طلایی شوند.
4- از فر خارج کرده و بقیه ی پنیرها را نیز پاشیده و کمی دیگر پودر اورگانو اضافه کنید و دومرتبه در فر به مدت 5 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که پنیرها آب شوند قرار دهید. از فر خارج کرده و 5 دقیقه اجازه دهید تا در قالب خنک شوند. سپس روی سینی توری فر قرار داده و پس از 5 دقیقه با سس مورد نظر خود سرو نمایید.................. نوش جانتان
می توانید نوع سبزیجات را بسته به سلیقه ی خود تغییر دهید. همراه با رب گوجه کمی گوجه خرد شده بدون پوست نیز می توانید استفاده نمایید.