زعـفـران دارای طبـعـی گـرم و خشـک اسـت.
زعفران
زعـفـران گـیاهی از تـیره زنـبـقیان اسـت کـه ویژگـی ضد افـسـردگی دارد. بـرخی از شـرکـت های دارویی از آن به عـنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده مـی کنند.
زعفرانی که شـمـا در منزل استفاده می کنید قسمت انتهای خامه و کلـاله گل آن است. کلاله این گل به رنگ قرمز متمایل به نارنجـی و ارغوانی است. شاید الان متوجـه شوید چرا این ماده قیمت زیادی دارد. در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفرانی که کشت می شود حدود 5 کیلوگرم زعفران به دست می آید که بعد از خشک کردن این عدد به یک کیلوگرم می رسد.
زعفران بوی معطری دارد ولی طعم آن کمی تلخ است البته این طعم زمانی که زیاد مصرف شود احساس می شود.
ماده سافرنال عطر و رایحه زعفران را به عهده دارد و پیکروکروسین به عنوان ماده اصلی طعم و مزه آن است.
این گیاه در شهرستان های دولت آباد تربت حیدریه، تایباد، باخرز، گناباد و سبزوار و نیشابور در استان خراسان رضوی و قسمت های دیگر کشور عزیزمان کشت می شود.
این گیاه در کشورهای جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا نیز می روید.
خواص زعفران
زعفران که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده در غذاها استفاده می شود موجب کاهش چربی و کلسترول خون می گردد.
زعفران از بیماری های قلبی و ابتلا به سرطان جلوگیری می کند و در درمان افسردگی استفاده می شود.
زعفران آرام بخش و اشتها آور است.
دارای مقدار زیادی منگنز و ویتامین C، پتاسیم و آهن و ویتامین B6 می باشد.
منگنز کمک به تنظیم قند خون می کند و سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد.
زعفران به تقویت هورمون های جنسی کمک می کند.
در درمان بیماری آسم و کاهش فشار خون مفید است.
اگر حافظه خوبی ندارید برای تقویت حافظه تان زعفران مصرف کنید.
به درمان نفخ شکم و درد معده کمک می کند و عفونت ادراری را از بین می برد.
برای درمان کم خونی موثر است.
به عنوان مسکن در دردهای لثه مورد استفاده قرار می گیرد.
پتاسیم موجود در زعفران به تعادل مایعات بدن و ویتامین C موجود در زعفران به رفع عفونت های داخلی بدن کمک می کند.
نوشیدن دم نوش آن بعد از غذا قاعده آور است و باعث تسهیل گردش خون می شود.
مضرات مصرف بیش از حد زعفران
مصرف بیش از حد زعفران باعث کاهش فشار خون و رقیق شدن بیش از حد خون می شود. ممکن است خونریزی بینی یا رحمی را در بانوان به همراه داشته باشد.
برای زنان باردار توصیه نمی شود زیرا این ماده ممکن است سبب سقط جنین در ماه های اول حاملگی شود.
به طور کلی مصرف 20 گرم آن کشنده است.
برای نگهداری زعفران آن را از نور و رطوبت دور کنید و در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار دهید. ظروف پلاستیکی از مرغوبیت زعفران می کاهد.
منبع : اختصاصی وبگردها