خانه
968

خواص شنبلیله

  • ۱۰:۰۵   ۱۳۹۷/۱۱/۲۸
    avatar
    کاربر جديد|5 |125 پست

    خواص شنبلیله

    شنبلیله , خواص شنبلیله , مضرات شنبلیله , o,hw akfgdgi

    شنبلیله

    آشنایی با شنبلیله

    شنبلیله یک گیاه علفی است که ارتفاع آن به طور متوسط بین ۱۰ تا ۵۰ سانتی متر می باشد. جالب است بدانید شنبلیله بومی ایران است و برگ های این گیاه از قدیم الایام در پخت و پز و پزشکی مورد استفاده قرار می گرفته است. شنبلیله دارای برگ های سبز روشن می باشد

    و دانه های آن معطر و تند است. شنبلیله دارای خواص دارویی زیادی برای سلامتی می باشد. شنبلیله را می توان به صورت خام استفاده نمود یا از برگ و تخم آن استفاده کرد این گیاه برای کاهش کلسترول خون و قند خون موثر است و به درمان یبوست کمک می کند.

    همچنین کسانی که می خواهند کاهش وزن داشته باشند از شنبلیله استفاده می کنند. این گیاه خواص ضدالتهاب نیز دارد و برای زنان باردار بسیار مفید است و برای تنظیم دوره قاعدگی نیز موثر است. شنبلیله دارای طبع گرم و خشک می شود.

    شنبلیله گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این گیاه ارزشمند را برایتان جمع آوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص شنبلیله در ادامه با پارسی دی همراه باشید.

    خواص شنبلیله

    رفع جوش های سر سیاه

    برای درمان جوش های سرسیاه به کمک شنبلیله می توانید یک ماسک عالی درست کنید که برای درمان این امر بسیار مفید می باشد. شما برای اینکار می بایست مقداری بذر شنبلیله را با آب بجوشانید و ماده خمیری به دست آمده را بر روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از یک دقیقه صورت خود را بشویید تا تاثیر آن مشخص شود.

    خاصیت های دمنوش شنبلیله

    علاوه برای بذر شنبلیله و همچنین گیاه شنبلیله می توان از چای یا دمنوش این گیاه نیز استفاده نمود. خواص دمنوش شنبلیله بدین شرح است : تقویت دستگاه گوارش ، بهبود گرفتگی معده ، درمان آرتروز و نقرس ، جلوگیری از لخته شدن خون

    کاهش فشار خون و کلسترول بالا ، جلوگیری از سکته مغزی و قلبی ، جلوگیری از نوسانات هورمونی در دوران پریود و یائسگی ، تنظیم قند خون ، دیورتیک طبیعی ، بهبود گردش خون ، کاهش وزن ، تقویت سیستم ایمنی بدن

    رفع چین و چروک پوست

    با بذر شنبلیله می توان علائم چین و چروک پوست را کاهش داد و شنبلیله یک گیاه ضد پیری می باشد. برای درست کردن ماسک ضد پیری می توانید یک قاشق بذر شنبلیله را با مقداری ماست ترکیب کنید و ترکیب بدست آمده را بر روی صورت خود بمالید و بعد از گذشت سی دقیقه آن را بشویید. این ترکیب باعث می شود تا شما حس بهتری را بر روی پوست خود داشته باشید.

    تسکین درد قاعدگی

    شنبلیله را می توان برای درمان دردهای قاعدگی به کار گرفت ، قاعدگی دارای نشانه های مختلف می باشد که یکی از آن ها گر گرفتی است. دانه های شنبلیله باعث می شود تا دردهای ناشی از قاعدگی کاهش پیدا کند. همچنین بذر شنبلیله برای درمان سردرد و تهوع نیز مفید است.

    درخشان تر کردن موهای سر

    شنبلیله برای براق کردن مو نیز موثر است. شما می توانید برای این امر مقداری بذر شنبلیله را در آب بجوشانید و دانه های خیس شده را به شکل خمیر در آورده و بر روی موها و ساقه موهای خود بمالید. سپس می توانید موهای خود را آبکشی کنید.

    تقویت مغز و افزایش حافظه

    شنبلیله گیاهی است که برای تقویت مغز و حافظه موثر است ، این گیاه برای درمان بیماری پارکینسون و همچنین خطر ابتلا به آلزایمر بسیار مفید می باشد. این گیاه باعث می شود تا پلاک های سیستم عصبی افزایش پیدا کند و باعث تقویت مغز شود.

    رژیم لاغری و کاهش وزن

    کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند بهتر است تخم شنبلیله را مصرف کنند. برای لاغر شدن می بایست مقداری تخم شنبلیله را خیس دهید و روز بعد ناشتا میل کنید. همچنین فیبر موجود در این گیاه باعث می شود که شما احساس سیری کنید. البته در برخی افراد به دلیل عطر و طعم عالی شنبلیله باعث افزایش اشتها می شود.

    کاهش قند خون

    کسانی که دیابت دارند می توانند از این گیاه برای کاهش قند خون خود استفاده کنند. گالاکتومانان ماده ای است که در شنبلیله وجود دارد که باعث کاهش جذب گلوکز در بدن می شود. گیاه شنبلیله برای درمان دیابت نوع دوم موثر است و به کاهش قند خون کمک می کند.

    خاصیت ضد التهابی

    این گیاه دارای خواص ضدالتهابی می باشد که برای درمان انواع التهاب های موجود در بدن بسیار مفید می باشد. برای درمان زخم دهات ، جوش ، برونشیت ، عفونت پوستی ، سل ، سرفه های مزمن ، سرطان و بیماری های کلیوی می توان از این گیاه کمک گرفت. همچنین شنبلیله برای درمان التهاب های خارجی مانند نقرس ، زخم پا ، سیاتیک ، زخم ، شوره سر و اگزما بسیار مفید است.

    خواص شنبلیله برای قلب و عروق

    این گیاه سرشار از پتاسیم می باشد که برای سلامت قلب مفید است. پتاسیم موجود در این گیاه باعث می شود تا اثر سدیم در بدن کاهش پیدا کند. شنبلیله دارای آنتی اکسیدان های زیادی می باشد که برای سلامت قلب و عروق مفید است. این گیاه باعث کاهش قند خون و تری گلیسیرید می شود.

    درمان طبیعی تب

    شما می توانید برای رفع تب و گلو درد از ترکیب شنبلیله با یک قاشق عسل استفاده کنید. این ترکیب برای درمان تب و گلودرد موثر است.

    درمان شوره و ریزش موهای سر

    خیلی از افراد از ریزش مو خود رنج می برند و می خواهند به صورت طبیعی به درمان ریزش مو بپردازند. شنبلیله دارای بذرهای عالی برای تقویت مو می باشد و همچنین از شوره سر جلوگیری کرده و برای درمان ریزش مو موثر است.

    شما می توانید برای جلوگیری از ریزش موهای خود ماسک تهیه کنید. برای این امر بذر شنبلیله را پخته و با روغن نارگیل ترکیب کنید ، این ماسک بدست آمده برای درمان شوره سر و همچنین ریزش مو بسیار موثر است.

    تنظیم کلسترول خون

    دانه های این گیاه دارای فواید زیادی برای کاهش کلسترول بد خون می باشد. دانه های شنبلیله شامل فلاونوئید می باشد که برای کاهش کلسترول خون مفید است.

    پیشگیری از سرطان روده بزرگ

    شنبلیله به دلیل داشتن ساپونین برای دفع مواد سمی و مضر از دستگاه گوارش ضروری است و باعث جلوگیری از سرطان روده بزرگ می شود. شنبلیله را به صورت هفتگی مصرف کنید.

    سلامت کلیه ها

    دانه های شنبلیله دارای فلاونوئیدهای پلی فنل می باشد که باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود. اگر می خواهید کلیه های سالم تری داشته باشید شنبلیله مصرف کنید.

    درمان جوش صورت و آکنه

    تخم شنبلیله دارای ماده ای به نام دیوسگنین می باشد که دارای خواص ضدباکتری است. برای درمان آکنه می توان به کمک ترکیب ذکر شده ماسکی تهیه نمود که بدین شرح است :

    شما می بایست چهار قاشق غذاخوری بذر شنبلیله را خیس دهید و بعد مقداری آب داخل آن بریزید و به مدت یک ربع بجوشانید ، ترکیب بدست آمده برای درمان آکنه بسیار موثر است.

    سلامت دستگاه گوارش

    گیاه شنبلیله برای معده و گوارش مفید است زیرا دارای فیبر و آنتی اکسیدان می باشد که باعث می شود سموم از بدن انسان دفع شود و هضم راحت تری را تجربه کنید. اگر اختلالات گوارشی دارید شنبلیله میل کنید.

    خاصیت های شنبلیله برای مردان

    شنبلیله برای مردان که دارای مشکلات جنسی هستند مفید است ، شنبلیله باعث می شود تا اختلال نعوظ در مردان درمان شود. همچنین می توان طاسی سر را با شنبلیله درمان نمود. این گیاه با تولید بیشتر تستوسترون می تواند باعث افزایش میل جنسی در آنها شود.

    درمان التهابات مفاصل

    یکی از التهابات مفاصل که می توان با گیاه شنبلیله درمان نمود آرتریت می باشد. شنبلیله دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی می باشد که باعث کاهش درد می شود.

    درمان بیماری های شایع پوستی

    شنبلیله دارای ویتامین و آنتی اکسیدان های مختلف برای سلامت بدن می باشد. شنبلیله باعث می شود تا سموم از پوست دفع شده و از بروز بیماری های پوستی مانند اگزما و جوش جلوگیری می کند. شما می توانید برای درمان زخم پارچه را به خمیر شنبلیله آغشته کنید و روی پوست خود قرار دهید تا اثر زخم از بین برود.

    افزایش شیر مادران

    شنبلیله دارای ترکیب مختلفی برای تولید شیر در مادران می باشد ، دیوسژنین و فیتواستروژن موجود در شنبلیله باعث این امر می شود.

    رشد مناسب سینه ها

    شنبلیله باعث می شود تا سینه های شما رشد مناسب را داشته باشد ، این مورد در خانم ها موثر است چرا که شنبلیله دارای خواص استروژنی می باشد.

    درمان سفیدی موهای سر

    در طب سنتی از گیاه شنبلیله برای درمان سفیدی مو استفاده می شود. بذر شنبلیله باعث جلوگیری از سفیدی مو شده و می تواند برای تقویت مو موثر باشد.

    خاصیت های شنبلیله برای زنان باردار

    شنبلیله باعث می شود تا درد زایمان کاهش پیدا کرده و انقباض رحم به درستی انجام شود. این گیاه برای درمان کم خونی بسیار موثر است. مادران بارداری که کمبود آهن در بدن دارند بهتر است شنبلیله را در رژیم غذایی خود قرار دهند. بهتر است قبل از مصرف شنبلیله حتما با پزشک خود مشورت کنید.

    افزایش رطوبت پوست

    شنبلیله برای مرطوب نگه داشتن پوست صورت و همچنین جلوگیری از خشکی آن بسیار موثر است. شما می توانید با ترکیب پودر شنبلیله با مقداری آب یک مخلوط عالی برای مرطوب کردن پوست خود تهیه کنید و از آن برای پوست صورت خود استفاده کنید.

    مضرات شنبلیله

    حساسیت های پوستی

    شنبلیله خواص زیادی برای پوست دارد البته باید در نظر داشته باشید که ممکن است بعضی افراد به شنبلیله حساسیت داشته باشند و باعث مشکلاتی روی پوست شان شود. از این جهت حتما قبل از استفاده از ماسک های شنبلیله حتما با مقدار کمی از ماسک روی پوست خود آزمایش کنید تا مطمئن شوید پوست تان به شنبلیله حساسیت ندارد.

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان