خانه
1.94K

راه حلهای برای بهبود طول عمر باتری دستگاههای اندرویدی

  • ۱۲:۳۴   ۱۳۹۳/۷/۲۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13740 |7139 پست



    شما در طول روز با گوشی خود به Wi-Fi متصل هستید، در اینترنت جست‌وجو می‌کنید، به موسیقی مورد علاقه‌تان گوش می‌دهید و گاهی اوقات بازی‌های سنگین سه‌بعدی را اجرا می‌کنید. در نهایت نیز فقط مقدار کمی از باتری شما کم خالی شده است؛ اما چند لحظه صبر کنید. آیا همه اینها ممکن است؟ یعنی با انجام این‌همه کار مقدار کمی از شارژ باتری کم می‌شود؟ شاید در آینده‌ای نه‌چندان دور این‌گونه باشد، اما هم‌اکنون تکنولوژی ساخت و تولید به آن حد نرسیده است که عمر باتری یکی از بزرگ‌ترین معضلات کاربران نباشد. در دنیای واقعی شما حتی ممکن است به‌طور متوسط در روز بیش از یک‌بار به شارژ اقدام کنید. شما می‌توانيد با انجام چند کار ساده عمر باتری دستگاه‌های خود را کمی افزایش دهيد. در این شماره قصد داریم چند راهکار مرتبط با افزایش طول‌ عمر باتری دستگاه‌های اندرویدی را بررسی کنیم.





    وایرلس خاموش

    از وای‌فای گرفته تا بلوتوث و قابلیت هات‌اسپات (Hotspot) همگی جزو موارد بی‌سیم یا همان Wireless محسوب می‌شوند. کاربران متوسط به بالا خوب می‌دانند که این قابلیت‌ها به‌شدت باتری مصرف می‌کنند و به‌اصطلاح باتری‌خور هستند. پس زمانی که به این قابلیت‌ها احتیاجی ندارید، آنها را غیرفعال و خاموش کنید. به بخش Wireless & Networks در تنظیمات (Settings) اندروید خود بروید و تیک کنار Wi-Fi را بردارید. به‌علاوه تیک کنار گزینه Bluetooth را نیز بردارید و به این ترتیب وای‌فای و بلوتوث شما غیرفعال می‌شوند. اما برای غیرفعال‌کردن قابلیت هات‌اسپات دوباره به همان بخش رفته و پس از کلیک‌کردن گزینه‌Tethering & Mobile Hotspot، وارد بخش مربوط به تترینگ و هات‌اسپات می‌شويد. در آن قسمت دو گزینه مختلف وجود دارد: 1. برای تترینگ از طریق USB و 2. وای‌فای هات‌اسپات. تیك هر دو گزینه را در زمانی که نیاز ندارید بردارید تا غیرفعال شوند.





    موقعیت مکانی لازم نیست

    خیلی از کاربران ایرانی از قابلیت‌های موقعیت جغرافیایی، نقشه و موقعیت‌یابی گوشی‌های خود استفاده نمی‌کنند یا حتی نمی‌دانند در گوشی خود چنین امکانی وجود دارد. بدون شک یکی از جالب‌ترین و کاربردی‌ترین قابلیت‌های گوشی‌های هوشمند، امکانات نقشه و موقعیت‌یابی آن است. سرویس‌هایی مثل Google Map به ارتباط اینترنت نیاز دارند، اما برنامه‌هایی مانند Sygic در حالت آفلاین نیز کار می‌کنند.

    در این مقاله قصد داریم بگوییم زمانی که به اطلاعات جغرافیایی و موقعیت‌یابی نیاز ندارید، سرویس‌های آن را غیرفعال کنید. برای مثال، لازم نیست همیشه GPS دستگاه روشن باشد یا سرویسGoogle Location فعال باشد؛ البته بحث امنیتی و حریم شخصی آن مقوله ديگري است. برای غیرفعال کردن این موارد به تنظیمات اندروید برويد و وارد بخش Location Services شوید. گزینهAccess to my location را به حالت off ببرید.





    اطلاعاتی ارسال و دریافت نشود

    برخی از برنامه‌های مبتنی بر وب مانند Gmail یا حتی فروشگاه گوگل (Play) برای کارایی بهتر و همچنین به‌روزرسانی، اطلاعاتی را در پس‌زمینه ارسال و دریافت می‌کنند. حجم اين اطلاعات زیاد نیست، اما مصرف باتری را در حدي قابل توجه افزایش می‌دهند. می‌توانید background data را غیرفعال کنید و در زمان نیاز، دستی کار ارتباط برنامه با سرور خود را انجام دهید، مثلا برنامه جیمیل را باز و آن را Refresh کنید. برای غیرفعال‌کردن background data دو راه متفاوت وجود دارد:

    1. به تنظیمات رفته و وارد بخش Data Usage شوید.

    2. در گوشه سمت راست- بالای این صفحه یک منوی سه‌نقطه‌ای قرار دارد. روی آن کلیک کرده و گزینه Restrict background data را فعال کنید. این گزینه در حالتی که از Data شبکه موبایلی استفاده می‌کنید فعال می‌شود. برای مثال، GPRS یا EDGE در نسل دوم موبایل.





    فقط نسل دوم موبایل

    در حال حاضر در ایران نسل سوم موبایل (3G) در انحصار رایتل است، اما می‌توانید تا کمتر از دو ماه دیگر منتظر نسل سوم موبایل در اپراتورهای همراه اول و ایرانسل باشید. در نسل سوم موبایل دو امکان خاص وجود دارد که درواقع همان دو خصوصیت وجه تمایز اصلی نسل 3 با نسل‌های قبلی به‌حساب می‌آید: 1. ارتباط پرسرعت‌تر اینترنتی و 2. تماس ویدئویی. در این مقاله نمی‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا امکانات اینترنت پرسرعت و تماس ویدئویی به‌طور کامل و درست در 3G رایتل وجود دارد یا خیر. برخی از گوشی‌های موبایل در حالت 3G (اگر گوشی نسل سوم را پشتیبانی کند) باتری بیشتری نسبت به حالت 2G مصرف می‌کنند؛ البته نه همه گوشی‌ها. اگر شما به حالت 3G در گوشی خود نیاز زيادي ندارید، می‌توانید تعریف کنید که گوشی شما فقط 2G استفاده کند و به این ترتیب عمر باتری را افزایش دهید. به این منظور باز هم در تنظیمات اندروید به بخشWireless & Networks برويد و گزینه More… را کلیک کنید. در گام بعدی بهMobile Networks‌ وارد شوید و Network Mode را به حالت GSM Only تغییر دهید.





    انیمیشن و نور زیاد نمی‌خواهم

    بسیاری از کاربران بدون آنکه بدانند نور زیاد پس‌زمینه صفحه‌نمایش (Brightness) باتری زیادی مصرف می‌کند، میزان شدت نور را کاهش نمی‌دهند. به‌علاوه در اندروید حرکت ميان بخش‌های اندروید انیمیشن‌هایی دارد که اگر غیرفعال باشند، پردازش کمتر و در نتیجه باتری کمتری مصرف می‌کنند.

    برای کاهش نور زمینه صفحه‌نمایش در بخش Display واقع در تنظیمات اندروید، روی Brightness کلیک کرده و میزان آن را تا حدی که متناسب باشد کاهش دهید. وقتي کمتر با نور کار کنید، به آن عادت خواهید کرد. البته گوشی‌هایی که سنسور نورسنج دارند، می‌توانند شدت نور صفحه‌نمایش را بر اساس نور محیط کم یا زیاد کنند. وقتی حالت Auto در Brightness فعال باشد، از قابلیت تغییر اتوماتیک شدت نور استفاده می‌کنید که خود این گزینه تاثیر بسزایی در کاهش مصرف باتری دستگاه دارد.

    از طرف دیگر، زمانی که با گوشی دیگر کار نمی‌کنید تا لحظه‌ای که صفحه‌نمایش خاموش می‌شود، چند ثانیه طول می‌کشد که به آن Screen Timeout می‌گویند. هر چقدر این زمان کوتاه‌تر باشد، مثلا به جای 30 ثانیه روی 15 ثانیه تنظیم شود، عمر باتری باز هم بیشتر می‌شود. برای تعیین میزان Time out در همان بخش Display گزینه‌ای با همان عنوان وجود دارد.

    اما برای غیرفعال‌سازی انیمیشن‌های اندروید، دوباره در همان تنظیمات Display اندروید روی Animation کلیک کرده و گزینه No Animation را برگزینید.





    پس‌زمینه زنده خوب نیست

    هیچ شکی نیست که عکس ‌پس‌زمینه (Wallpaper) هر چقدر رنگ بیشتری داشته باشد، جذابیت بیشتری هم دارد؛ اما به همان میزان نیز مصرف باتری نیز افزایش می‌یابد؛ چه برسد به تصاویر پس‌زمینه زنده (Live Wallpaper) که متحرک هستند و پردازش سنگین‌تری دارند! پس توصیه می‌شود با وجود آنکه تصاویر پس‌زمینه زنده جذابیتی دوچندان دارند، آنها را انتخاب نکنید. برای تغییر والپیپر، روی قسمتی خالی از صفحه Home اندروید تقه بزنید و نگه دارید. از منوی باز شده Wallpaper را کلیک کرده و پس‌زمینه مناسب را برگزینید.





    ورود خودکار ممنوع

    سرویس‌های پیام‌رسان مثل Hangout، یاهو مسنجر، وایبر (Viber) یا واتس‌اپ (Whatsapp) بی‌دلیل فشار زیادی را روی باتری ايجاد مي‌كنند و عمر آن را کاهش می‌دهند. برای اینکه این فشار را کاهش دهید می‌توانید ورود خودکار (automatic‌ sign in) را در برخی از این برنامه‌ها و نه همه آنها غیرفعال کنید.





    ویجت‌های جاندار بلای جان

    در اندروید ویجت‌هاي زنده‌اي (Live) وجود دارد که به‌صورت خودکار اطلاعات خود را به‌روزرسانی می‌کنند؛ ویجت‌هایی مانند اخبار، آب‌‌وهوا و... . طبیعتا این عملیات باتری زیادی را مصرف می‌کند. از پردازش آن گرفته که به‌طور مکرر تکرار می‌شود تا متصل‌شدن به سرور برنامه و گرفتن اطلاعات جدید از طریق اینترنت و وای‌فای. برخی از این ویجت‌ها قابلیت خاموش‌کردن به‌روزرسانی خودکار خود را دارند. برای غیرفعال کردن آن وارد آن ویجت شوید و سپس دکمه Settings گوشی را چند لحظه نگه دارید. معمولا در این قسمت گزینه‌ای وجود دارد که از طریق آن می‌توان مدت فاصله زمانی ميان هر به‌روز‌رسانی را تعیین کرد؛ به‌طور مثال هر 15 دقیقه. اگر چنین گزینه‌ای وجود داشت، یکی از آیتم‌هاي آن Disable یا None یا... است. با انتخاب آن دیگر آن ویجت به‌صورت خودکار به‌روز نمی‌شود و در نتیجه عمر باتری افزایش می‌یابد.


  • leftPublish
  • ۱۳:۲۲   ۱۳۹۳/۷/۲۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
  • ۲۰:۵۳   ۱۳۹۳/۷/۲۶
    avatar
    Lone Wolf
    کاربر جديد|17 |26 پست
    بسیار عالی و اموزنده بود .خیلی بهرمند شدم.
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان