خانه
1.88K

راه های کاهش فشار خون

  • ۱۵:۵۱   ۱۳۹۳/۴/۱۷
    avatar
    کاربر فعال|271 |377 پست

    به گزارش سرویس علمی جام، فشار خون بالا با تعداد هشداردهنده مرگ و میر سالانه در جهان مرتبط است. هر چند فشار خون بالا ممکن است علائم ظاهری نداشته باشد، اما مهم‌ترین پیامدهای آن حمله قلبی ، سکته مغزی و در کنار آن نارسایی کلیوی است.


     


    از علل عمده بروز فشار خون بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد:


    کشیدن سیگار، چاقی و اضافه وزن، بیماری دیابت،  کم تحرکی بدن مثل نشستن طولانی پشت میز کار، ورزش نکردن، مصرف زیاد نمک و غذاهای شور، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها، کمبود ویتامین D در بدن، مصرف الکل، استرس، افزایش سن، برخی داروها مثل قرص های ضدبارداری، زمینه ارثی و ژنتیکی، سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیوی، بیماری ها و یا تومور غدد فوق کلیه، بیماری ها و یا تومور غده تیروئید، نواقص مادرزادی موجود در رگ های خونی و...


     


     تنها با چند راه بسیار آسان می توانید فشار خون بالا را از بین ببرید:


    * اولین و البته راحت ترین راه قدم زدن است. یکی از مهمترین نکاتی که در این مورد باید رعایت کنید این است که فدم زدن برای کاهش فشار خون باید قدرتی باشد و میزان آن باید تقریبا یک ساعت در روز باشد.


     


    * نفس عميق بکشيد. تمرين تنفس آرام و روش هاي مديتيشن هم مي‌تواند در اين خصوص روي شما تاثير شگفت‌انگيزي داشته باشند. اين روش‌ها به شما کمک مي‌کنند که به ميزان قابل ملاحظه‌اي استرس خود را کاهش دهيد و فشار خونتان را نيز کنترل کنيد. سعي کنيد اين روش را 10 دقيقه صبح و 10 دقيقه شب انجام دهيد. نفس عميق خود را به درون برده و سپس خارج کنيد. اگر مي‌توانيد گاهي اوقات به کلاس يوگا برويد تا اين روش‌ها را بهتر ياد بگيريد.


     


    * مواد خوراکي سرشار از پتاسيم مصرف کنيد. پتاسيم يک ماده معدني ضروري براي مقابله با تاثيرات بد سديم است. ميوه‌ها و سبزيجات غني از پتاسيم هستند، از جمله سيب‌زميني ، گوجه فرنگي، آب پرتقال، موز، نخود فرنگي و کشمش. سیب زمینی یکی از بهترین راه های درمان فشار خون است. افرادی که فشار خون بالایی دارند باید روزانه به مقدار 2 هزار تا 4 هزار میلی گرم پتاسیم مصرف کنند. بهترین منبع برای بدست آوردن این پتاسیم سیب زمینی و یا گوجه فرنگی است.


     


    * نمک بزرگترین دشمن تمام بیماران فشار خون است. مصرف نمک را کاهش دهيد. حتي اگر در خانواده تان سابقه ابتلا به فشار خون بالا را نداريد، کاهش مصرف نمک مي‌تواند تاثير بسيار زيادي روي سلامت شما داشته باشد. قبل از اين که نمک به غذا بيفزاييد فکر مي‌کنيد که آيا واقعا به آن نياز داريد يا نه. سعي کنيد به جاي نمک از ديگر چاشني‌ها استفاده کنيد. همچنين تا حد امکان از مصرف مواد غذايي فرآوري شده و کنسروي و آماده بپرهيزيد، مثل سوسيس و کالباس، چيپس، ناگت مرغ منجمد و ...، چون اين مواد سرشار از نمک هستند.


     


    * شکلات های تلخ منابع خوبی از ویتامین ها و همچنین مکمل های بدن هستند. محققان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که بیشتر از شکلات تلخ استفاده می کنند رگ های خونی بسیار منعطف تری دارند و همچنین جریان خون در بدن آن ها روان تر است.


     


    * یکی از روش های بسیار آسان و البته کاربردی برای کاهش فشار خون نوشیدن چای در طول روز است. دانشمندان پی برده اند افرادی که روزانه از سه لیوان چای استفاده می کنند کمتر دچار بیماری فشار خون می شوند و رگ های بازتری دارند.


     


    * کار و مشغله های روزانه خودتان را کمتر کنید تا دچار استرس نشوید. یکی از دلایل به وجود آمدن فشار خون استرس است و البته کمتر کردن کار می تواند از این استرس نیز بکاهد و شما دیگر به فشار خون دچار نخواهید شد.


     


    * شاید بسیار عجیب به نظر برسد اما افرادی که در خواب خروپف می کنند بیشتر دچار فشار خون می شوند. این افراد باید سریع تر به پزشک مراجعه کنند. خروپف باعث می شود تا راه نفس شما تنگ شده و سپس فشار خون شما بالا می رود.


     

    * سویا یکی از موادی است که می تواند به شما در کاهش فشار خون کمک به سزایی کند. خوردن شیر سویا و یا استفاده از آن در غذا از جمله راه های استفاده از سویا است.


  • leftPublish
  • ۱۶:۳۶   ۱۳۹۳/۴/۱۷
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    ممنون خوب بود
  • ۱۶:۵۶   ۱۳۹۳/۵/۲
    avatar
    سولماز
    یک ستاره ⋆|836 |1199 پست
    مرسی مرسی
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان