تسنیم گزارش میدهد/
روز خلیج همیشه فارس، یادآور لالههای پرپر ایران
خبرگزاری تسنیم: روز خلیج فارس یادآور روزهائی است که لالههای بسیاری برای حفظ کیان این مرز و بوم پرپر شدند و سومین خلیج بزرگ جهان که تاریخ گواه مالکیت و حاکمیت مطلق ایران بر قطره قطره آبهای نیلگون آن است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، 10اردیبهشت برای ایرانیان روزی بسیار مهم اما نه فقط در تقویم که در حقیقتِ محض زندگی جمهوری اسلامی ایران است؛ روزی که دریای پارس را به پاس رشادتهای مردمانی از جنس غیرت و استقلال، به نام خلیج فارس بر پیشانی دنیا ثبت کرد.
امروز برای ما ایرانیان یادآور روزهایی پرتنش و حساس برای بازپسگیری قطعهای از خاک وطن است که با پاکی آبی نیلگون پایه مرزهای کشورمان را بر زمین گرده کرده است.
امروز دلهای ایرانیان به پهنای خلیج همیشه فارس سرشارتر از عشق به سرزمین پارسیان، و معرفتشان به وسعت آبی بیکران جنوب است. امروز، روز ملی خلیج فارس است.
اهمیت تاریخی روز ملی خلیج فارس
امروز یادآور ازخودگذشتگیهای ملت سرافراز ایران و فرار متجاوزان پرتقالی بعد از 117 سال اشغال سواحل جنوبی کشورمان است.
اما در این میان دست درازیها و ادعای پوچ برخی کشورهای عربی هم شرایط این منطقه را در ایران تغییر داد به طوریکه سرانجام در تیر ماه 1384 خورشیدی، شورای عالی انقلاب فرهنگی 10 اردیبهشت را روز شکست نهائی اشغالگران و خروج پرتغالیها از تنگه هرمز اعلام و با ثبت نام روز ملی خلیج فارس در تقویم رسمی کشور، حجت را بر همگان تمام کرد.
حال این وظیفه تک تک ما ایرانیان است که همواره در صیانت از نام و جان خلیج همیشه فارس بکوشیم و پیشانی دشمنان را همچنان در خاک زیرپای دریای فارس نگه داریم.
تلاشهای فرهنگی و بینالمللی برای حفظ خلیج فارس
از سال 1389 دولت وقت ایران و دیگر نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران توجه بیشتری به حفظ نام خلیج فارس نشان دادند. این روز با اجرای برنامههای مختلف در شهرهای حاشیه خلیج فارس و برگزاری جشنوارههای مختلف گرامی داشته میشود.
مردم هم در حفظ نام خلیج نیلگون فارس همپای دولتمردان تهدیدات دشمن به ویژه برخی کشورهای عربی را در اینترنت و شبکههای مجازی پاسخ دادند.
امیر هوشنگ انوری نویسنده کتاب "خلیج فارس در نیمه نخست قرن بیستم" در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار کرد: برخی حرکتها از طرف کشورهای عربی برای تصاحب خلیج فارس صورت میگیرد اما برای صیانت از نام این خلیج تا ابد فارس نیازمند تلاشهای فرهنگی و بینالمللی هستیم.
اقدامی فرهنگی برای پاسخگویی به متجاوزان
در دنیای امروز، فرهنگ بیش از هر سلاحی قدرتمندتر و تأثیر گذارتر است. قلم بی پروا کلمات را زندگی می بخشد و هیچ سلاحی جلودار عمق نفوذ آن بر دلها نیست.
نویسنده کتاب "خلیج فارس در نیمه نخست قرن بیستم" گفت: سالهای 1900 تا 1950 میلادی دوران بسیار مهم و سرنوشتسازی از نظر مباحث مربوط به خلیج فارس بهشمار میآید و مطالب این کتاب هم با توجه به مسائل همین دوران نوشته شده است.
انوری افزود: در این 50 سال دو جنگ جهانی اتفاق افتاد و شیخنشینهای امروزی منطقه خلیج فارس، یعنی عراق، قطر، کویت و عربستان صعودی، در این دوران به عنوان کشورهای مستقل در جهان مطرح شدند.
تلاش اعراب برای تحریف نام خلیج فارس
قدرتهای زخم خورده از جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با هرتوانی تلاش کردند نام خلیج فارس را تحریف کنند اما تمام توان آنان که در حمایت از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و در صدر آنها عربستان سعودی خلاصه میشد بازهم در مقابل ایمان و اقتدار ایران زمینگیر شد.
سران این کشورها میخواستند از این تغییر نام، اعتبار لگدمال شده خود را احیا کنند و این آبراه استراتژیک جهان را به نام خود بزنند؛ اعراب حاشیه خلیج فارس در پیمودن این مسیر شوم تنها نبودند و همراهی برخی مؤسسات بزرگ غربی از جمله نشنال جئوگرافی را هم داشتند، اما این همراهیها سرانجام به عذرخواهی آنان و جایگزینی نام خلیج فارس به جای نامهای جعلی دیگر شد.
رضا نیکپور دبیر دیدبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار کرد: اعتبار خلیج فارس نتنها مفهمم مکانی ساکن، که به عنوان حقیقتی جاری و نمادی گویا به وسعت زلال خود در تاریخ فرهنگی و جغرافیائی هویت ایرانیان یکتا پرست و موحد میدرخشد.
خلیج فارس، حیثیتی با ارزشتر از جان
خلیج فارس حیثیتی است با ارزشتر از جان و این مهم را خون فشانی سربازان فداکاری همچون اسحاق دارا، موسی درویشی، اسحاق عامری سیاهوئی، اسدالله رئیسی هنگامی، رئیس علی دلواری، امام قلی خان و غلام علی بایندر و نامهای بسیاری از این دست در تاریخ ثبت کرده اند.
دبیر دیدبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: در این حماسه، 2 برادر همزمان یکی در کرانه خزر و دیگری در ساحل اروندکنار استعمارگری روسها و انگلیس را برنتابیدند و مردانه خون بر خاک وطن فشاندند و امروز هم فرماندهان و دلاوران بسیاری حماسه آفرینان معاصر هستند.
نیکپور تصریح کرد: موج دریای خلیج فارس، موج غیرت و مردانگی مردمان پارس را فریاد میزند که همواره آزادی جزر و مدش را مدیون دلیری آنان میداند، خلیج فارس نه فقط یک نام که تنها هویت همه نامهای ایرانیان است.
مگر میشود دریای فارس با 237٬473 کیلومتر مربع مساحت را نادیده گرفت! سومین خلیج بزرگ جهان که تاریخ گواه مالکیت و حاکمیت مطلق ایران بر قطره قطره آبهای نیلگون آن است را، مگر میشود نادیده گرفت!
این خاک و این آب، خود شاهد است که برای حفظ کیان این مرزو بوم، چه خونها بر زمین ریخت و، چه لالهها پرپر شد...
مگر میشود ...
انتهای پیام/ ب
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/355192