خورش آلو مسما یکی از خورش های خوشمزه ایرانی است که از خورش های شمال کشور محسوب می شود. این خورش خوشمزه مانند خورش فسنجان طعمی ملس دارد و می توانید آنرا به صورت ترش یا شیرین هم تهیه کنید.
مقدار مواد لازم استفاده شده در این دستور برای 4 نفر در نظر گرفته شده است. در صورتی که می خواهید برای تعداد کمتر یا بیشتری خورش آلو مسما تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه خورش آلو مسما با می پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر |
سینه یا ران مرغ |
4 تکه |
پیاز متوسط |
۲ عدد |
آلو سیاه |
۸ عدد |
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق غذاخوری |
قیسی زرد آلو |
۸ عدد |
زعفران دم کرده |
۱ قاشق چایخوری |
روغن مایع |
به اندازه کافی |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه |
به اندازه کافی |
ابتدا قطعات مرغ را تمیز کنید سپس مقداری نمک و فلفل سیاه روی مرغ ها بریزید. یک تابه روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخلش بریزید. در ادامه قطعات مرغ را داخل روغن سرخ کنید. پس از سرخ کردن مرغ ها آنها را کنار بگذارید.
در گام بعدی یک قابلمه روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخلش بریزید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. در ادامه کمی فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز بزنید. در گام بعدی آلو و قیسی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در پایان هم رب گوجه فرنگی را به همراه مرغ ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی رب گوجه فرنگی از بین برود. حالا چند لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا افتاده و به روغن بیفتد.
در نیم ساعت پایانی پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید و در صورتی که دوست دارید خورش طعمش ملس باشد کمی شکر اضافه کنید. این خورش باید آبش خیلی کم باشد و روغن بیندازد. در پایان خورش را با برنج سرو کنید.