تیرامیسو یا Tiramisu
این تیرامیسو با کیک اسفنجی هست
تیرامیسو در واقع یه کیک یا دسر ایتالیایی هست که بین ایرانیها خیلی طرفدار پیدا کرده، هم بصورت کیک و هم بصورت دسر میشه درستش کرد، مزیت کیکش به اینه که مثل دسر تیرامیسو خیلی سنگین نیست چون بیشتر بافتش کیک هست .
در بعضی از رسیپی های تیرامیسو تخم مرغ استفاده شده و در بعضی ها بدون تخم مرغ هست(لازم بذکر هست که بیش از ۵۰ نوع دستور تیرامیسو داریم)
ترکیبات اصلی تیرامیسو اینا هستن : قهوه اسپرسو ، پنیر ماسکارپونه ، خامه فرم گرفته ، لیدی فینگر ( یا کیک اسفنجی ) و پودر کاکائو . حالا با توجه به ذائقه های مختلف این مواد کم و زیاد شدن .
مواد لازم:
کیک اسفنجی
خامه فرم داده شده ۱۵۰ گرم
پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای یک بسته ۱۰۰ گرمی ( پنیر خامه ای کاله بهتر جواب میده ولی چون من این پنیر رو پیدا نکردم از پنیر خامه ای پاک استفاده کردم )
شکر ۳ قاشق غذاخوری
وانیل شکری نصف قاشق مرباخوری ( یا وانیل خالص 1/4 ق م )
نسکافه ۱ قاشق غذاخوری پر
شکر ۲ قاشق غذاخوری پر
آبجوش یک چهارم پیمانه
شکلات قهوه ای به مقدار لازم ( تقریبا ۱۵۰ گرم )
پودر کاکائو به مقدار لازم
شکلات رنده شده برای تزیین در صورت تمایل
طرز تهیه :
* ابتدا کیک اسفنجی رو درست کنید و از وسط برش بدین .
کسانی که قالب فلزی ندارن می تونن از قالبهای یکبار مصرف هم استفاده کنن ( برای خرید اینجا رو کلیک کنید ) .
* با یه چاقو دور تا دور کیک رو آزاد کنید .
* با چاقو کاغذ رو ببرید و کیک رو از کاغذ جدا کنید .
* از وسط برش بزنید ( از چاقوهای لیزری استفاده کنید ) .
* اجازه بدین کیکتون ۴ ساعت توی هوای آزاد بمونه تا کمی خشکتر بشه . فقط حواستون باشه که جای گرم نذارید چون برای کیکتون از تخم مرغ استفاده کردید .
* سپس ۱ قاشق نسکافه و ۲ قاشق شکر رو داخل آبجوش ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و اثری از دانه های شکر نمونه و بعد اجازه بدین که قهوه کاملا خنک بشه .
* پنیر خامه ای رو با همزن بمدت یکی دو دقیقه هم بزنید .
* سپس خامه فرم گرفته و3 ق س شکر و وانیل رو اضافه کرده و مجددا هم بزنید .
* کیک رو روی سینی قرار داده و با قلمو روی اون رو قهوه بمالید .
* بعد از مایه پنیر و خامه روی کیک بریزید و با پالت صاف کنید
* کیک دوم رو قرار داده و مجددا" قهوه رو با قلمو روی کیک بمالید .
* سپس بقیه مایه پنیر خامه ای و خامه رو روی کیک ریخته و با پالت دورتادور کیک رو کمی صاف کنید . لزومی نداره خیلی صاف بشه . در همین حد کافیه .
* در مورد شکلاتهای نقاشی شده قبلا در این پست دیدید ( لطفا کلیک کنید ) . پس دوباره توضیح نمی دم و به عکس بسنده می کنم .
* ارتفاع شکلاتها نیم سانتیمتر از کیکمون بلندتر خواهد بود پس به این نکته توجه کنید . یعنی ارتفاع کیک رو اندازه بگیرید و هر چقدر شد بعلاوه نیم سانتیمتر کرده و زرورق ها رو با این عرض برش بدین .
* نکته : بقیه مراحل رو ۲۴ ساعت بعد انجام بدید و تا اونموقع کیکتون رو توی یخچال قرار بدین .
* پودر کاکائو رو روی کیک الک کنید .
* بعد شکلاتهای نقاشی شده ی خوشگل رو دور تا دور کیک بچینید .