دقت کردهاید که بعضیها هر چقدر هم که اوضاع نامناسب باشد باز هم به زندگی و شرایط خود خوشبین هستند؟ اما ریشه مثبتاندیشیِ این افراد در چه چیزی است؟
به نقل از هافینگتونپست، شاید بین دوستان یا اعضای خانواده شما کسی باشد که زمانی که چای یا قهوه خود را روی پیراهن خود میریزند، به جای که دچار استرس و اضطراب شوند لبخندی زیبا بر روی لبانشان ظاهر میشود. یا بین همکلاسیهایتان کسی باشد که ارائهی کلاسی خود را تا حد ممکن خراب کرده باشد اما با این حال هنگام نهار اصلا تحت تاثیر آن اتفاق نباشد. این افراد البته همگی واقعبین هستند.
راز آنها در چیست؟ آنها قدرت ماورایی ندارند. تنها کاری که میکنند این است که در چهارچوبی حرکت میکنند که ذهنشان را تقویت میکند. این گفته را ملیسا بلیکمن از دانشگاه جان هاپکینز تایید میکند.
در ادامه مواردی را خواهید خواند که کارهای روزمره این افراد را نشان میدهد.
آنها به طریقی آرامش میگیرند
زندگی همواره مسائل و اتفاقات زنجیرهواری را بر سر راه ما قرار میدهد. افراد مثبت اندیش میدانند که آنها استثنا نبوده و تلاش میکنند تا با آن اضطراب به شکلی سالم کنار بیایند. در حقیقت، این دسته از تمرینها میتوانند میزان استرس را کم کنند. نوع تمرین مدیتیشن نیز بسته به خود فرد است و البته علم نیز این مسئله را تایید کرده است.
بلیکمن میگوید: «تمرین و مدیتیشن به شما کمک میکند تا نگرش مثبتتری داشته باشید. علاوه بر آن، شما با انجام این فعالیتها میتوانید بهتر فکر کنید. زمانی که این فعالیتها متوقف شوند، از قدرت ذهنی فرد برای عبور از موانع کاسته میشود.»
در مواقع دشوار به مثبتاندیشی خود تکیه میکنند
اگر آموخته باشید که همیشه به نیمه پر لیوان نگاه کنید، در مواقع دشوار نیز میتوانید به آنچه که میخواهید برسید. گاهی اوقات، گرفتن تصمیم صحیح بین دو گزینه نیز به خوشبینی فرد بستگی دارد.
آنها نیز به نیمهخالی لیوان نیمنگاهی دارند
بلیکمن میگوید: «کسی نیست که بگوید من در زندگی با هیچ مشکلی مواجه نیستم. کلید این مسئله این است که مثبت اندیش و البته واقعبین باشید. همه ما در زندگی با چالشهای مختلفی مواجه هستیم. افراد مثبت اندیش با نگاهی متفاوت به آن مسئله نگاه میکنند. آنها در زندگی به خود میآموزند که بگویند "این نیز بگذرد." آنها میدانند که قبلا هم با این دسته از مشکلات روبهرو بودهاند و با موفقیت از آن سد عبور کردهاند.»
آنها به خود زور نمیگویند
برخی از ما بزرگترین منتقد خودمان هستیم، در حالی که آدمهای مثبت اندیش خود را همانطور که هستند ارزیابی میکنند. پژوهشهایی نیز در این زمینه انجام شده که نشان میدهد «پذیرش خود» میتواند زندگی بهتری را به ارمغان بیاورد.
اگر قرار است که ما بخشندگی و مهربانی را بیاموزیم، باید آن را با دیگران تمرین کنیم. ما باید یاد بگیریم که خوبی و مهربانی را به دیگران عرضه کنیم تا چهارچوب ذهنیِ مثبتاندیشی ما شکل بگیرد.
«روابط سمی» را از زندگی خود پاک میکنند
اینکه شما چه کسی هستید از روی اطرافیان شما مشخص میشود. دلیل آن نیز مشخص است: اطرافیان شما حامی عاطفی و اخلاقی شما هستند. استرس و خوشحالی از جمله مواردی است که به دیگران منتقل میشود. پس هرچه افراد خوشبین و خوشحال در اطراف شما بیشتر باشد بهتر میتوانید آن چهارچوب را تقویت کنید.
پس افراد مثبت اندیش با علم به این قضیه دوستانی را برمیگزینند که بتوانند احساسات خوبی را به او منتقل کنند. بلیکمن میگوید: «اگر بدانید که شبکه دوستان شما تا چه اندازه به روی شما تاثیر میگذارد شگفتزده خواهید شد.»
پیروزیهای کوچک را هم جشن میگیرند
افراد خوشبین به همان اندازه که به پیروزیهای بزرگ خود اهمیت میدهند، پیروزیهای کوچک را نیز مهم میشمارند. در واقع، این عادتی است که تمام افراد مثبت اندیش دارند. البته معنای این جشن گرفتن، برگزاری مراسمی مانند جشن تولد نیست، همین که فرد یک ایمیل تشکر از کارفرمای خود دریافت کند و آن لحظه را با دوستان خود تقسیم کند، توانسته چهارچوب را تقویت کند.
اجازه نمیدهند خوشبینی آنها مانع از رسیدن به اهدافشان شود
اگر رویکرد فرد به اهداف نامناسب باشد، قطعا با مشکلاتی روبهرو خواهد شد. به عبارت بهتر، اگر خوشبینی از واقعبینی فاصله گیرد رسیدن به اهداف تقریبا ناممکن میشود. این مشکلات بر سر هر کسی قرار میگیرد. افراد خوشبین این موانع را شناسایی کرده و به دنبال راهحل میگردند. تمام این مراحل باید با کمک خوشبینی و واقعگرایی صورت گیرد.
برای آینده برنامه دارند