ازدواجی که با اشک آغاز می شود
اگرچه بسیاری از عروس خانم ها در شب عروسی خود گریه می کنند، اما در منطقه Tujia چین این عمل، یک سنت قدیمی و اجباری بود و عروس موظف است به نشانه شادی از یک ماه پیش از روز عروسی، روزانه یک ساعت گریه کند. پس از ده روز از شروع مراسم گریه مادر عروس نیز به او پیوسته و برای مدت ده روز همراه او گریه می کند. سپس از روز بیستم تا پایان روز سی ام، مادربزرگ عروس نیز به این گروه گریه کن، می پیوندد!
نهایی کردن تاریخ مراسم با خون جوجه
در منطقه Duar واقع در مغولستان، عروس و داماد جهت نهایی کردن تاریخ مراسم، یک جوجه مرغ را در حالی قربانی میکنند که چاقوی مورد استفاده برای این کار را به طور مشترک در دست گرفته اند. سپس شکم جوجه را شکافته و جگر آن را در می آورند، اگر جگر جوجه سالم باشد، به این معناست که تاریخ مورد نظر مناسب است و اگر جگر حیوان، بیمار باشد، یعنی باید به فکر تاریخ دیگری بود!
دندان نهنگ
در فیجی، داماد نه تنها باید در طول مراسم عقد، دست پدر زن خود را در دست بگیرد، بلکه از رسوم قدیمی این منطقه این است که داماد برای گرفتن جواب مثبت از پدر عروس، یک دندان نهنگ به او هدیه کند. فقط تصور کنید دندان این حیوان در فیجی چه بازار سیاهی دارد!
با بچه دوم ازدواج کامل می شود
مردم قبیل Neur سودان اعتقاد دارند تا پیش از به دنیا آمدن فرزند دوم، ازدواج کامل نبوده و در صورت عدم به دنیا آمدن فرزند دوم، مرد حق دارد همسر خود را طلاق دهد.
تف کردن روی عروس
در بعضی قبایل کنیا، پدر عروس پیش از اینکه دخترش خانه پدر را به قصد منزل شوهر ترک کند، او را با ریختن آب دهان روی سر و سینه دختر، بدرقه می کند!
فرصت بوسه
در جشن عروسی سوئدی ها، هرگاه عروس یا داماد به قصد رفتن به دستشویی از سر میز خود بلند شوند، مهمانان برای بوسیدن همسر وی هجوم می آورند. مثلاً اگر عروس به دستشویی برود، همه داماد را می بوسند!
نوشیدن آب از کاسه توالت
پس از اتمام مراسم جشن عروسی در فرانسه، دوستان عروس و داماد، تمام زباله های به جای مانده را جمع آوری کرده و در کاسه توالت می ریزند و عروس و داماد را مجبور می کنند از آب کاسه توالت بنوشند. البته امروزه به جای آشغال در کاسه توالت شکلات ریخته می شود، با این حال نوشیدن آب از توالت چندش آور است. این طور نیست؟
شیاطین زیر پای عروس
ایرلندی ها معتقدند حین رقصیدن، پای عروس همواره باید روی زمین باشد و از روی زمین بلند نشود، در غیر این صورت شیاطین روی زمین به زیر پای او رفته و این مسئله بدشانسی می آورد.
تیراندازی به عروس
در فرهنگ Yugur (از قبایل بومی چین)، پیش از مراسم، داماد با کمان و تیرهای بدون سر، سه تیر به سمت عروس پرتاب میکند و سپس تیرها را برداشته و هر سه را با هم می شکند تا عشقشان پایدار بماند.
فرشی از مهمانان
در برخی شهرهای فرانسه پس از پایان مراسم، مردان فامیل عروس و داماد کنار هم و در حالی که صورت هایشان به سمت زمین است، روی زمین دراز می کشند و عروس و داماد دست در دست هم از روی آنها عبور می کنند. انگار که از روی فرشی از مهمانان می گذرند.
کفش دزدی
در برخی شهرهای هند، پیش از شروع مراسم داماد کفش های خود را درآورده و در گوشه ای می گذارد و درست در همان لحظه، جنگ آغاز می شود. فامیل عروس سعی می کنند کفش ها را بدزند و فامیل داماد از دزدیده شده کفش ها جلوگیری میکنند. اگر فامیل عروس موفق به دزدیدن کفش ها شوند می توانند در ازاء پس دادن آنها از خانواده داماد باج بگیرند.
ظرف شکستن
در آلمان برخی دوستان عروس و داماد برای آنها ظرف های چینی و شیشه ای هدیه می آورند و عروس و داماد با شکستن آنها و ایجاد سر و صدا، شیاطین و ارواح خبیث را از مراسم دور می کنند.
خنده ممنوع
اگر میخواهید یک مراسم عروسی در کنگو را خراب کنید، کافی است یک کمدین خبر کنید. در این کشور آفریقایی عروس و داماد در کل مراسم باید رفتاری جدی داشته و حتی حق لبخند زدن ندارند!
دزدیدن عروس
مراسم نمادین دزدیدن عروس و گرفتن بله از او در بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی هنوز هم انجام می شود و متداول است و دامادی که بتواند عروس خود را بدزدد، با عرضه تلقی می شود.
سر و صدا پشت در اتاق عروس و داماد
از دیگر رسوم فرانسوی ها این است که بعد از مراسم، دوستان عروس و داماد آنها را تا خانه همراهی کرده و با کوبیدن روی قابلمه و ظروف فلزی، پشت در خانه آنها سر و صدا راه می اندازند. در این میان عروس و داماد هم وظیفه پذیرایی از این مهمانان ناخوانده و پر سر و صدا با نوشیدنی و شیرینی را بر عهده دارند.
کتک زدن با ماهی
در کره پس از مراسم عروسی، دوستان داماد مچ پاهای او را بسته و جوراب هایش را در می آورند. سپس با ماهی به کف پاهای او می زنند تا از او برای مقابله با مشکلات زندگی مشترک، یک مرد بسازند!
هر چه چاق تر، بهتر
اگرچه زیبایی، مقوله ای نسبی است و در هر فرهنگ با دیگری متفاوت است اما اکثر غربی ها، بیشتر به سراغ زنان لاغر می روند. این در حالی است که در موریتانی، زنان لاغر، زشت تلقی شده و عروس برای مراسم ازدواج تلاش می کند چاق و چاق تر شود.
چرا لباس سفید؟
اگرچه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی، لباس عروس به رنگ سفید انتخاب می شود، در بسیاری از فرهنگ های دیگر نیز لباس عروس، رنگی بوده و از رنگ های شاد در طراحی آن استفاده می شود.
جالب است بدانید پوشیدن لباس سفید از 1840 در اروپا باب شد. در این سال ملکه ویکتوریا برای مراسم عروسی خود یک لباس تماماً سفید بر تن کرد، در حالی که تا پیش از آن رنگ سفید برای پوشش مخصوص مراسم عزاداری استفاده می شد.