خانه
4.19K

غذاهای خوشمزه شب عید

  • ۱۰:۴۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    دستورات مختلف سبزی پلو با ماهی

    سبزی پلو با ماهی شکم پر

    ‌ #ماهی_شکم_پر_برای_شب_عید

    ماهی شب عید را با مواد زیر به صورت شکم پر درست کنید

     

    مواد لازم برای ماهی سفید شکم پر:

     ماهی سفیددو کیلو سیر چهارحبه چیلی قرمزسه عدد زنجبیل یک خلال دانه گشنیزیک قاشق سوپخوری شکر سرخ یک قاشق چایخوری زردچوبه یک قاشق چایخوری خردل سیاه یک و نیم قاشق چایخوری دانه شنبلیله نصف قاشق چایخوری نمک یک قاشق چایخوری آبلیمونصف فنجان روغن گیاه ی نصف فنجان گوجه خرد شده یک فنجان ادویه هندی نصف قاشق چایخوری

    طرز تهیه ماهی سفید شکم پر:

    برای پخت ماهی شکم پر ابتدا فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت از قبل داغ کنید. ماهی ها را شسته و خشک کنید. یک قاشق چایخوری نمک را به ماهی زده و آن را کنار بگذارید. سیر، چیلی، زنجبیل، نصف گشنیزها، شکر سرخ، زردچوبه، خردل، دانه شنبلیله، نمک و آبلیمو را با هم مخلوط کنید به نحوی که تبدیل به  یک مایه یکدست شوند.

    پیازها را در روغن سرخ کنید تا نرم و قهوه ای طلایی شوند. مایه بدست آمده را به آن اضافه کنید و بپزید تا بیشتر آب آن گرفته شود. گوجه فرنگی و  ادویه هندی را به آن افزوده و به مدت 2 دقیقه آن را سرخ کنید. ماهی را با مایه آماده شده پر کنید، روی آن را بپوشانید و به مدت 25 دقیقه در فر بپزید. پس از آن به مدت 2 دقیقه روی کباب پز ماهی شکم پر را کباب کنید. باقیمانده گشنیز را برای تزیین ماهی شکم پر، روی ماهی ریخته و سرو کنید.

    ادویه هندی مخلوطی از:  فلفل سیاه، فلفل سفید، میخک، برگ بو، دار فلفل، زیره، هل سبز، سیاه، قهوه ای، دارچین و دانه گشنیز است.

    غذاهای خوشمزه شب عید

  • leftPublish
  • ۱۰:۵۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    مخصوص شب عید

    سبزی پلو با ماهی با شیره انگور

    مواد لازم :

    . فیله ماهی ضخیم :  4 تکه

    . نمک : 2 قاشق چای‌خوری

    . فلفل : یک قاشق چای‌خوری

    . آرد: 2 قاشق غذاخوری

    . کره : 4 قاشق غذاخوری

    . روغن زیتون : 2 قاشق غذاخوری

    . سیر : 8 حبه

    . آب نارنج : 2 فنجان

    . شیره انگور : 3 قاشق غذاخوری

    . زعفران آب کرده : یک‌دوم قاشق چای‌خوری

    . زنجبیل تازه رنده شده : 2 قاشق چای‌خوری

    . فلفل قرمز خرد شده: یک‌دوم قاشق چای‌خوری

    . زرشک : یک‌چهارم برای تزئین

    🔸 روش تهیه :

     1.   ماهی را بشویید و خشک کنید سپس روی آن نمک بمالید و کمی آرد بزنید.

     2.  نصف کره را در ماهی‌تابه داغ کرده و هر دوطرف ماهی را تفت دهید تا طلایی شود.

     3.  در ماهی‌تابه دیگری بقیه کره را ریخته و سیر را تفت دهید تا طلایی شود. سپس آب نارنج و شیره انگور و یک قاشق چای‌خوری نمک و فلفل و زعفران و زنجبیل و تکه‌های فلفل را ریخته و بگذارید به مدت 10 دقیقه جوش بیاید تا سس آماده شود.

     4.  زرشک‌ها را بپزید و به عنوان تزئین استفاده کنید.

     5.  برای درست کردن برنج سبزی پلو به اندازه 4-3 فنجان سبزی پلوی خرد شده را با برنج آب کش شده مخلوط کنید. به آن دارچین اضافه کرده و به شکل هرم چیده. کمی روغن اضافه کنید و بگذارید دم بکشد.

     6.  قبل از سرو برنج در کنار ماهی، برنج سبزی پلو را در کاسه کوچکی ریخته، کاسه را قبلا چرب کنید. کاسه را کمی در فر داغ کنید. سپس در بشقاب یا دیسی که ماهی را چیده‌اید کاسه را برعکس کنید تا سپزی پلو قالبی دربیاید.

    غذاهای خوشمزه شب عید
  • ۱۵:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۲۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ‌ ماهی_قزل_آلا

    مواد لازم

    ماهی قزل آلا : یک عدد (به تعداد نفرات)

    گوجه فرنگی حلقه شده : 2 عدد

    لیمو ترش تازه حلقه شده : یک عدد

    نمک و فلفل : به مقدار لازم

    پودر زنجبیل :  به مقدار لازم

    سیر و شوید تازه : به مقدار لازم

    طرز تهیه ماهی قزل آلا ، طرز تهیه غذای رژیمی خوشمزه ، ماهی رژیمی

    دستور تهیه ماهی قزل آلا:

    بهترین روش برای طبخ ماهی قزل آلا به این نحو است که ماهی را شسته و بعد از تمیز کردن داخل شکم آن ، کمی سیر تازه بمالید ، مقداری پودر زنجبیل و نمک به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شکم قرار داده، بگذارید یک ساعت داخل یخچال بماند . بعد از یک ساعت ماهی را از یخچال در آورده و با استفاده از برس آشپزخانه کمی روغن (حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید.

    و بعد دوباره چند حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس کاغذ را محکم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت 250- 220 درجه سانتیگراد قرار دهید ؛ در مدت نیم ساعت یا 45 دقیقه ماهی آماده می شود ، عصاره گوجه و لیمو ترش به خورد ماهی می رود که بسیار خوشمزه است.

    غذاهای خوشمزه شب عید

  • ۱۱:۱۰   ۱۳۹۵/۱۲/۱
    avatar
    fatemeh.g21
    سه ستاره ⋆⋆⋆|3229 |3068 پست

    سبزی پلو ماهی را با ادویه جات گرم بخورید

    بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. البته به گفته حکما ماهی‌های اقیانوسیه و جنوب به دلیل پرورش در آب‌های شور، سردی کمتر و ماهی‌های آب‌های شیرین معتدل‌تر هستند، اما در هر حال ماهی نوعی آبزی است که با مزاج‌های سرد و تر سر ناسازگاری داشته و شمالی و جنوبی آن هم می‌تواند دردسرساز باشد. یعنی ممکن است موجب ناراحتی‌های گوارشی، رخوت، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقیلی داشته باشد. حال اگر شما این آبزی سرد مزاج را با آبلیمو، ترشی لیته، سیر ترشی، ماست، دوغ یا تخم‌مرغ بخورید، حتی اگر پرفشاری خون هم داشته باشید عواقب سردی آن دوچندان خواهد شد.

    آشنایی با غذاهای شب عید, غذاهای شب عید

    در نتیجه توصیه شده است بویژه افرادی که نوع مزاج خود را نمی‌شناسند یا سرد مزاج هستند سبزی پلو، ماهی، میگو و کوکو سبزی را با سبزی‌ها یا ادویه‌جات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند تا سردی آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفته‌اند آب نارنج تنها چاشنی ترشی است که طبع گرم دارد و بهترین طعم‌دهنده آبزیان محسوب می‌شود.

    جالب است بدانید از آنجا که جنوبی‌ها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما می‌خورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.

    اگر می‌خواهید شب، خواب آرامی داشته باشید بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید و هنگام ناهار میل کنید و همراه آن آب ننوشید. زیرا آب سبب رقیق شدن شیره معدی و دیر هضمی و سنگینی بیشتر ماهی و تخم‌هایش می‌شود. سبزی‌های پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد می‌تواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.

    این را هم بدانید سیر طبع بسیار گرمی دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روی دمی سبزی پلو بگذارید یا در روغن یا در حین بخار پز کردن ماهی استفاده کنید نه‌تنها از عطر و طعم اشتهابرانگیز آن سود می‌برید بلکه خوشمزگی آن را دوچندان می‌کنید.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان