سبزی شامل : گشنیز۲۰۰ گرم ، برگ سیر۱۰۰ گرم ، شوید ۵۰ گرم ، اسفناج ۱۵۰ (۵۰۰ گرم پاک شده )نخود پخته شده : ۱ پیمانه
برنج خیس خرده : ۱پیمانه
دوغ گاز دار : ۳ لیتر
و یا ماست ترش : ۱ کیلو + ۲ و نیم لیتر آب
تخم مرغ : ۱ عدد
آرد ( ترجیچا آرد برنج ) : ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه : به اندازه
پیاز داغ طلایی : برای تزیین
نعنا داغ : ۲ قاشق غذاخوری
نخودها خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید و موقع پخت آب آن را خالی کنید و خوب بشویید.
نخودها را روی حرارت بگذارید تا بپزند
از شب قبل برنج را با مقداری نمک خیس کنید.
تخم مرغ + آرد + برنج + نمک و فلفل رو تو دیگ میریزیم و با قاشق حسابی هم بزنید
تا شیره برنج بیرون بیاد ومواد کمی با هم ترکیب شوند
دوغ رو هم اضافه کرده و حرارت رو متوسط کنید و تا جوش امدن دوغ به طور مداوم هم بزنید تا نبرد
بعد از جوش امدن که تقریبا ۱۵ دقیقه طول میکشد سبزی آش رو اضافه کرده و حرارت را کم کرده و صبر میکنیم تا برنج و سبزی بپزند (باید هر چند دقیقه
هم بزنیم تا ته نگیرد)
بعد از جا افتادن آش نخودهای پخته شده را اضافه میکنیم
و روغن را گرم و نعنا خشک را یه تفت کوچک داده و به آَش اضافه میکنیم
در نهایت با نعنا داغ و پیاز داغ طلایی شده تزیین کنید و نوش جان بفرمایید.
نکته :
در صورت دسترسی نداشتن به سیر سبز از ۲ قاشق غذاخوری سیر له شده استفاده کنید
آش دوغ به خاطر داشتن دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. بنابراین
در خوردن آن زیاده روی نکنید.
زمان پخت آش بین ۱ تا ۱و نیم ساعت میباشد
این مقدار آش مناسب برای ۶ تا ۹ نفر میباشد
برای مجلسی تر کردن ویا کامل شدن آش از نظر غذایی از کوفته ریزه هایی
که تفت داده ایم و در اواسط کار به آش اضافه کرده ایم میشه بهره برد.
غلظت آش نه شل نه سفت میباشد.
تخم مرغ هم برای طعم و هم برای غلظت گرفتن و نبریدن دوغ آش استفاده
میشود.
میتونید از عطاری پودر مخصوص نخود برای پخت سریع و آسان نخود تهیه کنید
و به اندازه ۱ قاشق غذاخوری تو آب نخود بریزید و بذارید ۱۲ ساعت با هم خیس بخورن و
بعد نخود رو تو آبکش ریخته و خوب بشورید و بعد بذارید تا بپزه/ از نتیجه کار
موقع پخت شگفت زده میشوید.
در صورت کمبود زمان یا تنبلی میتونید از کنسرو نخود استفاده کنید.