تخم مرغ یک ماده غذایی بینظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن است که کمبود برخی از اين مواد موجب بروز بيماريهای مختلف از جمله بيماريهای ذهنی، پوستی و چشم ميشود.
عمدهترین ویژگی تخممرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی است.
ارزش غذایی یک عدد تخممرغ با 30 گرم (دو تكه متوسط خورشتي) انواع گوشت قرمز، مرغ و ماهی، نصف لیوان حبوبات پخته، یکچهارم لیوان حبوبات خام و یکچهارم لیوان انواع مغزها مانند، بادام،پسته، فندق و گردو معادل است.
تخممرغ دارای تمام اسیدآمینههای ضروری است. پروتئین تخممرغ یک پروتئین کامل، قابل جذب و دارای بیشترین اسیدآمینههای ضروری برای بدن است که درصد جذب بالایی دارد.
افراد بالغ،مجاز به مصرف 4-3 عددتخممرغ در هفته هستند.
حتي در افرادي كه كلسترول خونشان بالاست نبايد مصرف تخممرغ را قطع كرد. اين افراد ميتوانند 3-2 عدد تخممرغ در هفته مصرف كنند، زيرا با كاهش دريافت كلسترول از طريق غذا ، سنتز داخلي كلسترول در بدن افزايش مييابد، حتي ممكن است بيشتر از قبل شود. نكته قابل توجه اين است كه بيشتر چربيهاي موجود در تخممرغ از نوع غيراشباع است و هيچ ارتباطي با افزايش كلسترول خون ندارد.
مصرف تخممرغ در ورزشكاران كه نياز به افزايش عضلات دارند و كودكان و نوجواناني كه در سن رشد هستند، توصيه ميشود.
براي كودكان از 9 ماهگي تا 1 سالگي،يك زرده كامل تخممرغ، يك روز در ميان و از 2 سالگي به بعد براساس ميل كودك 6-5 تخممرغ در هفته مجاز است.