رقصیدن فعالیتی که گروهی انجام آن را مناسب برای سلامتی بدن می دانند. اما حقیقت موضوع چیست؟ فواید رققص چیست؟ آیا با رقصیدن می توان به سلامتی دست پیدا کرد؟ برای پاسخ به این سوالات کافی است ادامه مطلب را با دقت مطالعه فرمایید.
رقصیدن چیست؟
از رشته های هنر های نمایشی و یکی از هنر های هفتگانه، رقص است که به صورت حرکات نمایشی هدفمند به نمایش گذاشته می شود. مجموعه این حرکات بیان حالات و احساسات و درک محیط را به بیننده منتقل می کند. رقص با توجه به پیشینه تاریخی، فرهنگ هر منطقه، از نظر زیبا شناسی و زبان بدن به چند دسته مختلف تقسیم بندی می شوند.
آیا رقصیدن محدودیت سنی دارد؟
متاسفانه خیلی از افراد تصور می کنند که رقص محدودیت سنی دارد و سن آنان از حدی که گذشت اجازه رقصیدن ندارند. بلکه این تنها یک باور غلط است. اگر بدانید که رقصیدن چقدر مفرح و انرژی بخش است، هیچ گاه خودتان را از رقصیدن منع نمی کنید.
به هنگام رقصیدن خودتان را رها کنید و بگذارید تمام انرژی های مثبت دنیا به سمت شما روانه شوند تا حس خوب و شادی آور دریافت کنید.
رقص چه فوایدی دارد؟
رقصیدن گاه به منظور تفریح است و گاه به صورت یک ورزش و رقصیدن حرفه ای، به دلیل اینکه فرد می خواهد اصولی و به عنوان یک ورزش و رسیدن به تناسب اندام از آن استفاده کند. رقصیدن به دلیل اینکه فعالیتی است که تمامی اندام های بدن را درگیر می کند، درنتیجه علاوه بر یک هنر زیبا به عنوان ورزش نیز شناخته می شود. پس ابتدا باید هدف خود از رقصیدن را مشخص کرده و سپس به سراغ فواید آن بروید.
اگر افرادی که به صورت حرفه ای می رقصند را دیده باشید؛ متوجه می شوید که انعطاف بدنی بالایی دارند. این امر در طی تمرینات مدوام و با گذشت زمان در فرد به وجود آمده است. با درگیر کردن تمامی عضلات بدن و افزایش دامنه حرکتی عضلات باعث منعطف شدن آن ها می شود.
قدرت بدنی همه افراد یکسان نیست. اکثرا به دلیل شغل های پشت میز نشینی قدرت بدنی بالایی ندارند. برخی از رقص ها هستند که در طول انجام حرکات فرد باید پرش و چرخش داشته باشد، این کار نیاز به قدرت بیشتر پاها دارد. یا در برخی از رقص ها نیاز دارید تا پارتنر خود را از روی زمین بلند کنید این کار نیازمند قدرت بازو ها و قدرت کل بدن است.
رقصیدن یک فعالیت هوازی است. شما یک آهنگ را تا انتها با یک ریتم مشخص می رقصید بدون آنکه توقف کنید. حرکات پیوسته و ریتمیک رقص همراه با موزیک باعث می شود استقامت بدنی شما در انجام این حرکات بیشتر شده و با گذشت زمان متوجه می شوید که زمان طولانی تری می توانید بدون خستگی برقصید.
به دلیل اینکه رقصیدن مجموعه حرکات پیوسته و پشت هم است که باید با ریتم موزیک همراه باشد، در نتیجه بر روی چابکی افراد تاثیر مستقیم می گذارد. چابکی درواقع واکنش فرد نسب به تغییر موزیک و تغییر حرکات است که فرد باید به سرعت و هماهنگ با موزیک این کار را انجام دهد.
طی تحقیقات انجام شده اگر به صورت منظم ورزش کنید از بیماری آلزایمر دور می شوید. رقصیدن، مغز را به چالش می کشد و باعث جلوگیری از زوال مغز می شود. با ترشح اندورفین به فرد احساس خوشایندی دست می دهد و باعث می شود در موقعیت های اجتماعی تصمیم درست بگیرید.
تقویت حافظه، کاهش استرس، نگرانی، تنش های عصبی، کاهش وزن، افزایش آمادگی جسمانی فرد، کمک به بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن استقامت قلبی عروقی از دیگر فواید رقصیدن است. با نگاهی اجمالی به فواید رقص متوجه شدیم که این هنر بسیار زیبا نه تنها روح فرد را شاداب می کند بلکه باعث تندرستی و سلامتی بدن نیز می شود.
گروه هنری اوتلار با بهترین و مجرب ترین کادر در زمینه آموزش رقص آذری، آموزش رقص ترکی، آموزش رقص ترکی آذربایجانی در تهران و انواع رقص های آذربایجانی دارای سال ها تجربه می باشد و به ارائه فعالیت ها و اجراهای آیینی در مراسمات و هم چنین آموزش رقص می پردازد.