خانه
2.27K

مضرات خوردن چاغاله بادام برای مادران شیرده

  • ۱۲:۱۴   ۱۳۹۳/۷/۱۵
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست


    930 مضرات خوردن چاغاله بادام برای مادران شیرده


    با آغاز فصل بهار ، کم کم میوه های رنگارنگ با طعم های بسیار متنوع شروع به رسیدن می کنند. برخی از این میوه ها سرشار از خاصیت و برخی دیگر نیز فقط طعم و مزه ی خوب دارند ، در این مطلب قصد داریم به بررسی مضرات خوردن چاغاله بادام برای مادران شیرده بپردازیم.



    فصل بهار، فصل نو شدن طبیعت و بیداری دوباره زمین است. شاید بزرگ ترها نشانه های زیادی برای فرارسیدن بهار داشته باشند و این فصل را با ویژگی های خاص خود بشناسند ولی بی تردید یکی از مهم ترین ویژگی های بهار برای کوچک ترها و مایی که هنوز کودکی هایمان را از جمع خاطراتمان دور نریخته ایم، نوبرانه های بهاری باشد؛ نوبرانه هایی که برای خوردن بعضی از آنها یک سال چشم انتظار بوده ایم و گل سرسبد تمام نوبرانه های بهار، چاغاله بادام است…


     


    بادام نارسی که نتوانسته برای خورده شدن تا تبدیل شدن به بادام کامل صبر کند، در اوایل بهار با تردی و ترشی توأمان خود روی چرخ دستی فروشندگان دوره گرد و پیشخوان میوه فروشی ها می رود و طرفداران و خریداران پر و پا قرص خود را دارد. این روزها بهانه خوبی دیدیم تا درباره چاغاله بادام گفت وگویی با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام دهیم که شرح آن را در ادامه می خوانید.


     


     


    ارزش غذایی چاغاله بادام در مقایسه با بادام کامل چگونه است؟


     


    میوه های کال و نارس از نظر ضریب هضم و جذب و همچنین ارزش غذایی با انواع رسیده خود کاملا متفاوت هستند و چاغاله بادام هم از این قاعده مستثنی نیست. از یک سو ترکیب های نشاسته ای بادام در این مرحله به طور کامل تجزیه نشده اند و برای انسان قابل جذب نیستند و از سوی دیگر مقادیر فراوانی فیبر در بادام نارس یا همان چاغاله بادام وجود دارد؛ فیبرهایی که خود می توانند باعث برخی مشکلات گوارشی شوند.


     


    چه مشکلاتی؟


     


    همان طور که می دانیم دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نیست و این ترکیب ها به صورت هضم نشده وارد روده می شوند. در مسیر روده، باکتری ها و سایر میکروارگانیسم هایی که به طور طبیعی در این اندام هستند، فیبرهای تجزیه نشده را به صورت بی هوازی تخمیر می کنند. از تخمیر این مواد در روده مقدار قابل توجهی گاز تولید می شود که می تواند باعث مشکلات گوارشی مختلف از جمله نفخ و ناراحتی های گوارشی در فرد شود. به همین دلیل مصرف زیاد این محصول به هیچ وجه توصیه نمی شود.


     


    متخصصان تغذیه مصرف فیبرها را برای تندرستی و پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش توصیه می کنند اما در مورد چاغاله بادام، توصیه متخصصان به مصرف کمتر آن است. چرا؟


     


    بله، این نکته کاملا صحیح است. فیبر موجود در چاغاله بادام نیز تفاوتی با سایر فیبرهای گیاهی ندارد ولی باید به این نکته توجه داشت که حد تعادلی در مصرف مواد غذایی پرفیبر وجود داشته باشد. به طور کلی، مصرف بیش از حد تمام منابع غذایی فیبری می تواند باعث نفخ شود اما یک تفاوت بین چاغاله بادام و سایر میوه ها و سبزیجات حاوی فیبر، خوش خوراک بودن چاغاله بادام است. هر فرد در هر وعده غذایی میزان معینی از سبزی ها و میوه ها را مصرف می کند ولی این مقدار در مورد چاغاله معمولا زیاد است.


     


    آیا منع مصرفی در مورد چاغاله بادام وجود دارد؟


     


    افرادی که مبتلا به بیماری های گوارشی نیستند، می توانند این میوه را بدون هیچ محدودیتی مصرف کنند ولی کسانی که از بیماری های دستگاه گوارش رنج می برند باید در مصرف آن احتیاط کنند. مسلما برای افرادی که از ناراحتی هایی مثل التهاب معده، زخم معده، زخم دوازدهه و… رنج می برند، چاغاله بادام انتخاب مناسبی نیست زیرا می تواند ناراحتی های گوارشی را با شدت بیشتری ایجاد کند. همچنین کودکان و نوجوانان باید در مورد مصرف این میوه همواره حد تعادل را رعایت کنند.


     


    توصیه عدم مصرف چاغاله برای مادران دارای فرزند شیرخوار و خانم های باردار هم وجود دارد؟


     


    بله، به طور کلی به مادرانی که فرزند آنها در سنین شیرخوارگی است به شدت توصیه می شود از خوردن مواد غذایی نفاخ مثل چاغاله بادام پرهیز کنند زیرا عوامل نفاخ موجود در آن می تواند از راه دستگاه گوارش جذب و از طریق خون وارد شیر مادر شود و کودک با مصرف شیر مادر دچار دل درد شود که با توجه به حساس بودن کودک در این مرحله از رشد، می تواند برای او خطرناک باشد.


     


    برای نگهداری بهتر چاغاله چه اقدام هایی باید انجام داد؟


     


    درست است که چاغاله بادام در اصل یک میوه نارس است ولی روش نگهداری آن تفاوت چندانی با میوه های رسیده دیگر ندارد. افراد در درجه اول باید سعی کنند چاغاله بادام را به صورت تازه تهیه و مصرف کنند. این میوه قابلیت نگهداری برای مدت طولانی را ندارد اما اگر مقداری از آن باقی ماند، بهتر است در یخچال گذاشته شود.


    ۵ توصیه چاغاله بادامی!


     


    خرید مقدار اندکی چاغاله بادام برای تغییر ذائقه و تفنن، کار نادرستی به نظر نمی رسد. با این حال، با رعایت چند نکته کوچک درباره خرید و مصرف این میوه نارس می توان علاوه بر لذت بردن از یک محصول خوشمزه سلامت خود را نیز حفظ کرد:


     


    ۱ هنگام خرید تا آنجا که ممکن است، چاغاله های ریزتر را انتخاب کنید. چاغاله هایی که درشت تر هستند در واقع فاصله کمتری با تبدیل شدن به بادام رسیده دارند. به همین دلیل بافت چوبی شده در چاغاله های بزرگ تر بیشتر و مواد قابل جذب آن توسط دستگاه گوارش انسان کمتر است.


     


    ۲ چاغاله بادام معمولا به صورت فله ای در مجاورت هوای آزاد و توسط فروشندگان دوره گرد به فروش می رسد، پس حتما از بهداشت فروشنده و سلامت چاغاله ها مطمئن شوید.


     


    ۳ سعی کنید هنگام خرید، چاغاله های سالم و بدون لک را انتخاب کنید.چاغاله های تغییررنگ داده و تیره معمولا کهنه اند. همچنین چاغاله های شکسته می توانند محل مناسبی برای ورود میکروارگانیسم های بیماری زا باشد پس از خوردن آنها صرف نظر کنید.


     


    ۴ به شستشوی چاغاله ها توسط فروشنده ها اکتفا نکنید. قبل از مصرف حتما چاغاله ها را بشویید. بسیاری از چاغاله بادام ها در واقع بادام های نارسی هستند که اوایل فصل بهار هنوز حالت چوبی پیدا نکرده اند و در اثر عوامل طبیعی مثل باد و باران از شاخه جدا شده و به زمین ریخته اند.


     

    ۵ چاغاله بادام معمولا توسط فروشنده در محلول آب و نمک نگهداری می شود و فروشنده پس از اندازه کردن مقدار مورد نظر شما، مقدار زیادی نمک روی چاغاله های خریداری شده، می ریزد. سعی کنید چاغاله بادام را با حداقل میزان نمک مصرف کنید تا دچار عوارض مصرف زیاد نمک نیز نشوید.




  • leftPublish
  • ۲۰:۱۵   ۱۳۹۳/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان