مطنجن مرغابی (غذای گیلانی)
مواد لازم برای ۶- ۷ نفر
مرغابی: ۱عدد
مغز گردوی ساییده: ۵ ۶ پیمانه
غیسی هسته گرفته: ۲۵۰ گرم
کشمش بی هسته: ۲۵۰ گرم
رب انار: ۳ ۴ قاشق غذاخووری
شکر: ۱ ۲ قلشق غذاخوری
نمک، فلفل، روغن و دارچین: به میزان لازم
اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید...
▪️ طرز تهیه :
رب انار و شکر را در یک پیمانه آب حل کنید .
مرغابی و مغز گردو را با ۱ لیتر آب در دیگ روی آتش ملایم بار کنید و ۲ ساعت بپزید تا مرغابی بپزد و گردو به روغن بنشیند . در پایان ساعت اول محلول رب انار را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید .
۲ -۳ قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید ،غیسی و کشمش را ۳ -۴ دقیقه در آن تفت بدهید و اندکی دارچین بپاشید. غیسی و کشمش را به خورش اضافه کنید و بگذارید دیگ با در نیمه باز ۲۰-۱۵ دقیقه ریز جوش بزند .
اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید.
این خورش را در گیلان معمولاٌ با مرغابی درست می کنند ؛ ولی البته مرغ هم می توان به کار برد ؛ در این صورت مرغ را ۳۵ -۴۰ دقیقه پیش از پایان پخت مغز گردو در دیگ بگذارید ، وگرنه زیاد پخته می شود و از هم وا می رود .