خانه
4.05K

همه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج

  • ۱۰:۱۲   ۱۳۹۱/۵/۲
    avatar
    کاربر جديد|25 |123 پست
    وقتی برای عقد به دفاتر ازدواج مراجعه می کنید، همانجا به شما نامه ای می دهند که با مهر برجسته اعتبار گرفته است. دفتر دار شما را به آزمایشگاه ارجاع می دهد و ازتان می خواهد که اول برگه سلامت جسمی تان را پیش او ببرید تا او مجوز جاری کردن خطبه عقد را داشته باشد. اما این برگه چیست و چه چیزی را ثابت می کند.

    برگه سلامت زوجین شامل برخی آزمایش های خاص می باشد كه انجام آنها برای جاری شدن خطبه عقد از سوی زوجین الزامی است. در این رابطه برخی از متخصصین توصیه می کنند كه بهتر است زوجین در مرحله قبل از ازدواج علاوه بر آزمایش های الزامی، برخی آزمایش های مهم و حیاتی دیگر را نیز در دستور كار خود قرار داده و بنیان زندگی و سلامت خانواده آینده شان را تضمین کنند.

    در آزمایش های قبل از ازدواج از خون و ادرار افراد نمونه گیری می شود.
    از بررسی نمونه گیری خون فرد می توان به بیماری های خونی ( تالاسمی )، ژنتیكی و مقاربتی و از نمونه ادرار می توان به اعتیاد یا عدم اعتیاد فرد پی برد.

    1 - آزمایش عدم اعتیاد
    برای تشخیص اعتیاد زوجین به انواع مواد مخدر از هر دو نفر چه دختر و چه پسر نمونه ادرار گرفته و آزمایش و بررسی می شود. علت اصلی توجه به این آزمایش این است كه مصرف سیگار و مواد مخدر در زن یا مرد نه تنها باعث برخی بیماری های عصبی، پرخاشگری و ... در خود فرد می شود و زندگی زناشویی را به نابودی می كشاند بلكه بر قدرت باروری زن و یا ایجاد اختلالات رفتاری و عقب ماندگی های ذهنی در جنین و نوزاد بسیار تاثیرگذار می باشد.

    2 - بررسی بیماری تالاسمی
    تالاسمی یك بیماری ارثی است كه در آن مغز استخوان قادر به ساختن هموگلوبین به مقدار كافی نمی باشد. هموگلوبین نام ماده ای در خون است كه سلولهای قرمز خون به وسیله آن اکسیژن را به قسمتهای مختلف بدن می رساند.
    تالاسمی دو نوع است: مینور و ماژور

    _ تالاسمی مینور : این تالاسمی در علم پزشكی به عنوان بیماری تلقی نشده و فرد مبتلا به آن به راحتی می تواند به زندگی شخصی خود ادامه دهد. مشكل این افراد زمانی بروز می نماید كه با فردی ازدواج نمایند كه او هم تالاسمی مینور دارد. در این حالت 25 درصد احتمال دارد كه فرزند آنها با بیماری تالاسمی ماژور به دنیا بیاید.

    _ تالاسمی ماژور : در تالاسمی ماژور فرد به دلیل اختلال در هموگلوبین بدنش به کم خونی شدید مبتلا می گردد و به همین دلیل درگیر مشكلاتی چون پوکی استخوان، اختلال عملکرد غدد داخلی مانند لوزالمعده و بروز دیابت، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات گوارشی و... می گردد. بر این اساس معمولاً طول عمر این افراد کوتاهتر از افراد معمولی می باشد.

    3 - بررسی بیماریهای مقاربتی چون سوزاک، سیفلیس، ایدز و ...
    بیماریهای مقاربتی به بیماری هایی گفته می شود که در زمان تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند. متخصصین بر این باورند كه افراد باید قبل از ازدواج به وسیله برخی آزمایش های خاص از عدم وجود این بیماری ها در خود و فرد مقابل اطمینان حاصل نمایند تا هم سلامت خودشان تامین گردد و هم نسبت به سلامت فرزندانشان در آینده اطمینان حاصل نمایند.

    4 - آزمایش های ژنتیك
    هزاران نوع بیماری ارثی وجود دارند كه ممکن است از طریق به ارث رسیدن ژنهای مشترک در پدر و مادر، فرزندان را مبتلا سازند. هدف اصلی مشاوره ژنتیک، مشخص کردن خطر وقوع یا تکرار بیمارهای ارثی و انتقال آن از مادر به نوزاد است.

    معمولاً متخصصان توصیه می کنند که تمام اقشار جامعه قبل از ازدواج به متخصصین ژنتیک مراجعه كرده و آزمایش های آن را انجام دهند اما از دید آنها انجام این آزمایش ها برای برخی از افراد و گروهها لازم و ضروری می باشند كه در زیر به برخی از آنها اشاره می شود :

    1 - افرادی که قصد ازدواج فامیلی دارند. (با هر نسبتی)

    2 - ازدواج غیر فامیلی که در آن یکی از طرفین (دختر یا پسر ) دارای اختلال ژنتیکی مادرزادی هستند.

    3 - دختر و پسر سالمی که بستگان درجه یکشان دچار اختلالات ژنتیكی می باشند.

    4 - خانم‌هایی که در سن زیر 18 سال و بالای 33 سال باردار می شوند.

    5 - ازدواج با دختر یا پسری که در مراکز پرخطری چون کارخانه مواد شیمیایی، انرژی هسته ‌ای و ... کار می‌کنند.

    منبع : تبیان


  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان