خرما حاوی آهن زیاد و مواد معدنی مفید است که جلوی ضعف و کمخونی مادر را میگیرد بنابراین مادران در تمام طول مدت بارداری خود علیالخصوص در ماه اول صبحها به صورت ناشتا یا در طول روز از این ماده غذایی مفید استفاده کنند.
مادرانی که طبع آنها گرم از رطب استفاده کنند و پس از مصرف آن آب بنوشند و مادران دارای طبع سرد بهتر است رطب را بدون نوشیدن آب مصرف کنند.
وی زنان بارداری که از ویار رنج میبرند را به خوردن انار و برجستگیهای درون آن توصیف کرد و گفت: سماق زدن به غذاها و 2 بار در روز مصرف یک قاشق مرباخوری تخم ترب برای رفع ویار مفید است.
وی همچنین حجامت عمومی و حجامت سر را برای رفع ویار مفید دانست.
یکی دیگر از دستورالعملهایی که در طب اسلامی برای ماه اول بارداری آمده است را خواندن 40 بار سوره قدر عنوان کرد.
در پاسخ به این سوال که میگویند زنان باردار باید از مصرف خودسرانه داروهای گیاهی در این دوران بپرهیزند، بايد گفت: در کتابی به اسم مخزنالادویه دوز مصرف هر داروی گیاهی را آورده است اما ما معمولاً میگوییم تمام داروهای گیاهی را میتوان به اندازه یک قاشق مرباخوری مصرف کرد اما برای مصرف دقیقتر میتوان به این کتاب مراجعه کرد.
برای تقویت قلب مادران خواندن سوره یس و صافات در ماه اول، زدن گلاب به سر و صورت، خوردن هویج زرد رنگ، عسل (3 قاشق مرباخوری)، انگور و گوشتی که در شیر پخته شده باشد را توصیه کرد.
وی گفت: علاقمندان به زیبایی و خوشرنگی نوزاد میتوانند یک استکان کاسنی را 2 بار در روز و همچنین روزی 7 عدد زیتون یا روغن زیتون را مصرف کنند.
کره گاومیش (3 قاشق)، خربزه، سیب، گلابی و انار همگی در زیبایی نوزاد اثرگذار هستند.
پر مو شدن و سیاهی موی نوزاد را با خوردن شنبلیله، ترب، خیار و موادی همچون خشکبار، جوانهها و آناناس که دارای منابع گوگرد و منگنز هستند و همچنین سبزیجات با برگ سبز و جو سبوسدار را امکانپذیر دانست.
خوردن روزی یک لیوان آب دریا از 4 ماهگی به بعد را باعث طلایی شدن موی نوزاد دانست.
وی خوردن کندر و 21 عدد مویز در صبح ناشتا را باعث باهوشی نوزاد و مصرف خرما و پخش صوت قرآن را سبب شجاعت نوزاد دانست.
برای زایمان آسان و راحت گفت: مادران باردار در ماه 9 قدم زدن را در برنامه روزانه خود داشته باشند و همچنین روغن مالی شکم با روغن گل بنفشه، خوردن کباب هر 3 روز یکبار و غذاهای مایع را در یک زایمان راحت و خوب موثر است.
زنان باردار از شب نشینی بپرهیزند همچنین آنهایی که میل به خوردن دارند برای تأمین خون جنین از شیرینیجات طبیعی همچون شیره انگور، شیره توت و خرما استفاده کنند.