خانه
2.39K

کدام دندان ها باید ارتودنسی شوند؟

  • ۱۴:۳۴   ۱۳۹۴/۵/۱۲
    avatar
    کاربر جديد|47 |88 پست

    در بحث تشخیص زودهنگام جهت شروع درمان‌های ارتودنسی توجه به نیمرخ کودک بسیار کمک کننده است.

    ارتودنسی

    اندو دندان

    ارتودنسی یکی از درمان‌های رایج اختلالات دندانی از سنین کودکی تا بزرگسالی است. به عنوان مثال، افتادن پیش از موعد دندان های شیری، از دست دادن دندان به دلیل تصادف و عادتی مانند مکیدن شصت و نامرتبی دندان‌ها عواملی هستند که سبب می‌شوند افراد به وسیله ارتودنسی مشکلات مربوطه را رفع کنند.

    لمینیت دندان

    دکتر سیدمرتضی باقری، دندانپزشک اطفال ضمن اشاره به اهمیت والدین به ساختار دندانی کودکانشان می‌گوید:

    «در گروهی از دندان‌های شیری بین دندان‌ها فاصله و یا همان فضاهای خالی وجود دارد، در این گروه از دندان‌ها عبور بزاق و دهانشویه‌های فلوراید از میان سطوح بین دندانی امکان پذیر است، این گروه از دندان‌ها از لحاظ تکاملی بهتر هستند زیرا اندازه دندان‌های دائمی نسبت به شیری بزرگتر هستند و پس از رویش نیاز به فضای بیشتری در دهان دارند و تضمین کننده ردیف بودن صحیح دندان‌های دائمی هستند.» او در ادامه می‌افزاید: « زمانی که دندان‌های شیری به هم نزدیک باشند به گونه‌ای که فضایی بین آنها وجود نداشته باشد، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که در آینده کودک نیاز به ارتودنسی پیدا کند، به همین دلیل والدین باید نسبت به این امر آگاه باشند.»

    در بحث تشخیص زودهنگام جهت شروع درمان‌های ارتودنسی توجه به نیمرخ کودک بسیار کمک کننده است زیرا تا حدود زیادی روابط اسکلتی دندان‌ها را منعکس می‌کند. به گفته دکترباقری نیم رخ صورت به 3 گروه تقسیم می‌شود: محدب، مستقیم و مقعر؛ نیم رخ مستقیم و کمی محدب در کودکان طبیعی است ولی نیم رخ محدب و مقعر نشان دهنده نقص رشدی فک پایین و نقص رشدی فک بالا می‌باشد که نیازمند درمان زودهنگام است، مورد دیگر هم ارزیابی روابط اجزای صورت کودک است که به سه قسمت تقسیم می‌شود، یک سوم فوقانی که از خط رویش مو تا ناحیه بین ابروها است، یک سوم میانی از ناحیه بین دو ابرو تا قاعده لب بالا و یک سوم تحتانی از قاعده لب بالا تا زیر چانه را شامل می‌شود که در یک صورت ایده آل و متعادل هر سه قسمت تقریباً برابرند یا یک سوم تحتانی اندکی نسبت به قسمت‌های دیگر بزرگتر است، تعادل نداشتن در این سه ناحیه از احتمال وجود مشکلات فکی و اسکلتی بین فکی کودک خبر می‌دهد.

    بهترین دندانپزشک تهران

    این دندانپزشک در زمینه بررسی داخل دهانی دندان‌های کودک بیان می‌دارد: «همپوشانی عمودی دندان‌های قدامی کودک بسیار مهم است، در صورتی‌که دندان‌های قدامی بالا یک میلیمتر از طول تاج دندان‌های پایین را بپوشاند طبیعی است ولی در مواردی که بیشتر از یک میلیمتر و یا به‌طور کامل از طول تاج دندان قدامی فک پایین توسط تاج دندان فک بالا پوشانده شده باشد وجود مشکل قطعی است، البته عکس این حالت هم وجود دارد و وقتی یک فضای باز بین دندان‌های قدامی بالا و پایین وجود دارد که در این صورت هم احتمال وجود یک عادت دهانی مضر مانند استفاده طولانی مدت از پستانک و یا مکیدن طولانی مدت انگشت را باید در نظر گرفت.»

    تشخیص و درمان مشکلات ارتودنسی کودکان دشوار است، به همین دلیل شروع اقدام جهت درمان تا سنین بالاتر به تأخیر انداخته می‌شود.
    دکترباقری معتقد است: «به طور معمول تشخیص و درمان نهایی پس از رویش دندان‌های دائمی و در دوره اختلاط دندانی که هم دندان‌های شیری و هم دندان‌های دائمی در دهان کودک موجود است صورت می‌گیرد، سن اختلاط دندانی در حدود سن 6سالگی است و از آنجایی که هنوز میزان رشد باقیمانده برای درمان ناهنجاری‌های احتمالی کافیست بسیاز حائز اهمیت می‌باشد، درمان زودهنگام در سنین کودکی در مسیر اصلاح رشد قرار می‌گیرد و از رشد باقیمانده جهت اصلاح ناهنجاری‌های احتمالی استفاده می‌شود.»

    لازم به ذکر است که رشددختران در حدود 3-2 سال زودتر از پسران به اتمام می‌رسد و این مسأله در پیشگیری و اقدام به درمان زودهنگام بسیار مؤثر است. او با بیان مطلب فوق در پایان متذکر می‌شود که درمان اولیه و زودهنگام در سنین پایین مزایای زیادی دارد به عنوان مثال از همان ابتدا بر رشد فک و رویش دندان‌ها تأثیر مثبت می‌گذارد و همچنین در بهبود زیبایی و اعتماد به نفس کودک و از بین بردن مشکلات گفتاری و تلفظ برخی حروف نیز نقش دارد.

    کدام دندان ها باید ارتودنسی شوند؟

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۶/۱۱/۱۳۹۷   ۰۰:۳۳
  • leftPublish
  • ۱۵:۲۵   ۱۳۹۷/۶/۲۰
    avatar
    tiam-pooneh
    کاربر فعال|5 |195 پست

    ارتودنسی اطفال از سن 6 الی 7 سالگی برای اطفال قابل استفاده می باشد . ارتودنسی اطفال در این محدوده سنی در اطفال می تواند تاثیرات بسزایی در مدت زمان کوتاهی داشته باشد ،در این سن دندان ها و فک در اطفال در حال رشد می باشد در نتیجه مشکلات دندانی در مدت زمان کوتاهی و البته با هزینه کمتری انجام می شود .

    بهترین دندانپزشک

    البته باید یاد آور شد که نمی توان تمام مشکلات دندان در اطفال را در سن پایین انجام داد ،برخی از مشکلات دندانی هستند که باید در سن بالاتر برای آن ها اقدامات درمانی انجام شود .
    متخصص ارتودنسی کودکان

    ارتودنسی دندان از اقدامات مهم درمانی و زیبایی دندان ها به شمار می رود که معمولا در سنین 9 الی 18 سالگی انجام می شود. چرا که در این سن استخوان ها و دندان های کودکان هنوز در حال رشد بوده و درمان بسیار راحت تر خواهد بود. در این سن می توان ناهنجاری های فک و دندان (جلو یا عقب بودن فک، فاصله زیاد میان دندان ها و…) را با استفاده از ارتودنسی اصلاح نمود. همچنین ارتودنسی اطفال عوارض کمتری از بزرگسالان دارد. همچنین از آنجایی که فک و استخوان کودکان در حال نمو می باشد و از انعطاف پذیری خوبی برخوردار می باشند، در نتیجه مدت زمان لازم برای ارتودنسی کودکان کمتر خواهد بود لذا بیمار سریع تر درمان می شود. اختلالات دهان و فک که نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی می باشد عبارتند از:

    مشکلات فک از جمله عدم انطباق فک ها بر روی همدیگر
    فاصله زیاد میان دندان ها
    ناهنجاری های دندان و یا فک که بر اثر عادت های نادرستی مثل مکیدن انگشت یا دندان قروچه و… ایجاد شده است.
    مشکلات گفتاری ناشی از ناهنجاری های دندان ها
    منظم کردن دندان هایی که در یک ردیف نمی باشند.
    قرار دادن صحیح دندان ها در موضع خود (در صورت جلو یا عقب بودن)

    نکته مهم و حائز اهمیت این است ،در صورتی که کودکتان از اختلالات مذکور رنج می برد، باید او را هر چه سریعتر نزد دندانپزشک اطفال ببرید تا اقدامات درمانی در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود . متخصص ارتودنسی اطفال با توجه به نوع مشکل، سعی می کند که مناسب ترین شیوه ارتودنسی را به شما معرفی نماید. همچنین علاوه بر اصلاح طرح لبخند کودک، تناسب ارتودنسی با صورت کودک حفظ می شود. چرا که بسیاری از کودکان از انجام ارتودنسی به خاطر ظاهر نامناسب آن خودداری می کنند و احساس می کنند که ظاهر ارتودنسی شرم آور است و باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود.

    پس از انجام ارتودنسی دندانپزشک اطفال به آن ها اقدامات لازم را آموزش می دهد که اصلی ترین آن ها عبارتند از:

    کودک باید از جویدن اجسام سفت جدا خودداری نماید.
    از مصرف غذاهای چسبناک که باعث چسبیدن به ارتودنسی و ناراحتی می شوند، خودداری نماید.
    توصیه می شود هنگام بازی کودکان از محافظ دندان استفاده نمایند.

    مزایای ارتودنسی اطفال

    یکی از مزایای ارتودنسی اطفال در این مورد می باشد زمانی که در اطفال قوس دندان ها و فک وضعیت مناسبی نداشته باشند ،می تواند با کمک ارتودنسی دندان در مدت زمان کوتاهی مشکلات را برطرف نمود . دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال این قبیل مشکلات را با کمک ارتودنسی با پلاک های متحرک و یا بررسی های کاربردی برطرف می سازد .
    دندانپزشک در غرب تهران
    زمان مورد نیاز برای ارتودنسی اطفال

    این زمان بیشتر بسته به نوع درمان دارد . ابتدا دندانپزشک اطفال با کمک رادیوگرافی وضعیت دندان های کودک را بررسی می کند . سپس با انجام قالب گیری در جلسه اول درمان ،ارتودنسی را آغازمی کند . طول درمان بسته به وضعیت دندان ها دارد که خوشبختانه در کودکان زمان زیادی مورد نیاز نمی باشد .
    انواع ارتودنسی اطفال

    بریس های فلزی

    این نوع از ارتودنسی به نسبت قدیمی تر می باشد و در آن ها از استیل های ضد زنگ استفاده می شود . خوشبختانه بریس های فلزی تا به امروز کاربرد های فراوانی داشته اند . در بریس های فلزی با کمک سیم فلزی باریک که در بین براکت ها قرار می گیرند دندان ها به سمت مناسب هدایت می شوند .

    بریس های سرامیکی

    این نوع از بریس ها نسبت به بریس های فلزی کمتر دیده می شوند زیرا همرنگ دندان ها می باشند . بیشتر افراد در سن بزرگسالی که تمایل به دیده شدن ارتودنسی ندارند از بریس های سرامیکی استفاده می کنند.

    بریس های نامرئی

    این نوع از ارتودنسی دندان به نسبت بریس های سرامیکی کمتر دیده می شوند . بریس های سرامیکی از نزدیک دیده می شوند ،اما این نوع ارتودنسی ثابت و نامرئی می باشد ،به این دلیل که در پشت دندان ها قرار می گیرند
    روش های درمانی در ارتودنسی اطفال

    در زمینه ارتودنسی اطفال مطالعات و بررسی های فراوانی انجام شده است ، در اینجا موفق ترین روش های درمانی در ارتودنسی اطفال را بررسی می کنیم .

    روش درمانی ارتودنسی جزئی

    در کودکانی که دندان های جلویی آن ها دچار شلوغی و نامرتبی است از این روش درمان استفاده می شود . در مواردی دیده می شود که کودکان در محدوده سنی 7-9 سالگی دندان ها نامرتب و یا شلوغی دارند ،دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال در غرب تهران با استفاده از قرار گیری براکت ارتودنسی بر روی دندان ها در مدت زمان کوتاهی ظاهر دندان ها را بهبود می بخشد و نامرتبی را از بین می برد . مزایای که این روش درمان دراین است که علاوه بر بهبود ظاهر دندان ها می تواند فضای مناسب برای رشد دندان های عقب نیز ایجاد کند

    عصب کشی

    روش درمانی انقطاع فک بالا

    با این روش درمانی به راحتی می توان مشکلات فکی و استخوانی در کودکان را درمان کرد .کودکانی که فک بالایی آن ها به میزان مناسب رشد نکرده باشد معمولا دندان های آن ها به سمت جلو تمایل دارند .با کمک روش درمانی انقطاع فک بالایی می توانیم عدم هماهنگی فک و دندان ها را در مدت کوتاهی برطرف کنیم .

    روش درمانی نگهدارنده فضا

    در صورتی که از روش درمانی نگهدارنده فضا در زمان درست و مناسب بکار گرفته شود ،می توانیم به رشد دندان های دائمی کمک کنیم تا طبیعی و صاف تر رشد کنند .

    روش درمانی وسیع کننده کام

    دندان ها برای رشد نیاز به فضای کافی دارند ،اگر این این فضا موجود نباشد دندان ها برای بیرون آمدن از لثه مشکل دارند،این دندان ها معمولا بعد از رویش نیز تمایل به کجی و نامرتبی دارند . روش درمانی وسیع کننده کام می تواند برای رویش دندان ها فضای جدید و بیشتری ایجاد کنند ،این روش همچنین می تواند از جابه جا شدن فک نیز جلوگیری کند .

    با کمک این روش های درمانی می توانیم مشکلات دهان و دندانی کودکان را در سنین کودکی برطرف کنیم . ارتودنسی اطفال مزیت بسیاری دارد . کودکان دیگر در سنین نوجوانی و جوانی با مشکلات دندانی مواجه نیستد و در دوران کودکی می توانند تمام مشکلات را در دوره های کوتاه و با هزینه کمتر انجام دهند . دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال در غرب تهران با بررسی و معاینات لازم قبل از اقدام به ارتودنسی اطفال بهترین روش ارتودنسی را برای کودک انتخاب می کند .
    کاربرد ارتودنسی در اطفال

    همانطور که گفته شد ارتودنسی اطفال از شایع ترین روش های درمانی در زمینه دندانپزشکی می باشد. ارتودنسی در اطفال از سنین پایین مرحله نوجوانی یا اواخر مرحله کودکی شروع شده و ممکن است تا بعد از این مرحله (مرحله نوجوانی) ادامه یابد.

    ممکن است ناهنجاری های دهان و دندان به دلایل مشکلات وراثتی با افتادن سریع دندان های شیری یا ناشی از عادت های نادرست کودکان مثل مکیدن انگشت یا گاز گرفتن لب و… باشد.
    کابرد ارتودنسی در درمان ناهنجاری های دندان و دهان

    ارتودنسی برای درمان کردن ناهنجاری های زیر مناسب است:

    اختلالات فک: فک پایین جلوتر از فک بالا یا برعکس باشد.
    فاصله دار بودن دندان ها: کوچک بودن دندان ها باعث ایجاد فاصله میان میان دندان ها می شود که باعث ایجاد لبخند نامناسب می شود.
    فشردگی دندان ها: هنگامی که دندان ها بصورت بسیار فشرده کنار هم رشد کرده باشند از ارتودنسی برای ترمیم دندان ها استفاده می شود.
    اختلالات فکی که به دلیل عادت های غلط از جمله مکیدن انگشت یا گاز گرفتن لب و… ایجاد می شود. این اختلالات باعث می شود دندان ها روی هم کیپ نشوند.
    اختلالات دندان ها: هنگامی که دندان ها روی یک خط قرار نگرفته باشند و برخی دندان ها جلوتر و یا عقبتر از سایر دندان ها باشند از ارتودنسی استفاده می شود، که این امر باعث ایجاد مشکلات جویدن می شود.

    بهترین سن ارتودنسی دندان

    ممکن است ارتودنسی در اطفال از 7 یا 8 سالگی انجام گیرد ، تا از ایجاد مشکلات اصلی تر در سنین بالاتر جلوگیری شود. بدیهی است که ارتودنسی پس از افتادن دندان های شیری انجام می گیرد. بهترین زمان برای انجام ارتودنسی برای اطفال زمانی است که استخوان های فک در حال رشد و نمو باشد تا با دستکاری مناسب استخوان ها و دندان ها، باعث رشد بهتر و صحیح دندان ها و استخوان های فک شویم.
    روش های انجام ارتودنسی برای اطفال

    امروزه ارتودنسی روش های متعددی دارد، اما شایع ترین روش برای مرتب کردن دندان و اصلاح فک کودکان براکت می باشد. براکت های امروزی نیز اشکال مختلف و متنوعی دارند. براکت ها به سطح جلویی دندان الصاق می شود و با سیم به هم متصل می شوند. در نتیجه به تدریج سیم سفت شده تا دندان ها را به موضع اصلی خود بازگرداند. همچنین براکت در رنگ های مختلف ارائه می شود. با توجه به اینکه براکت فلزی هنوز کاربرد دارد اما براکت های شفاف یا سرامیکی که همرنگ دندان ها هستند، طرفدراران بیشتری دارند زیرا که کمتر در معرض دید قرار دارند و کمتر جلب توجه می کنند.
    عصب کشی دندان
    مراقبت های بعد از ارتودنسی اطفال

    رعایت بهداشت دهان ودندان برای کودکان ازاهمیت بسیاری برخورداراست ، اما در زمان درمان ارتودنسی، رعایت بهداشت دهان و دندان توسط دندان پزشکان توصیه زیادی شده است. استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی در طول درمان در اصلاح کجی و انحراف دندان‌های کودکان بسیار حائز اهمیت است، اما این ابزارها می‌توانند ذرات مواد غذایی را به راحتی جمع کنند و موجب تجمع آنها شوند. اگر ارتودنسی اطفال توسط متخصص ارتودنسی و به طور صحیح انجام شود عوارض ان از بین می رود . کودکان درهنگامی که تحت درمان ارتودنسی قرار دارند، باید غذاها و نوشیدنی‌های سالم ومفید مصرف کنند و برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها وعوارض ارتودنسی از خوردن غذاهای قندی وشیرین وانواع نوشابه‌های گازداراجتناب کنند. برای جلوگیری از شکستگی بریس‌ها می‌بایست غذاهای نرم وراحتی استفاده نمایند. در هنگام خوردن ذرت بو داده دقت کرده و به جای گاز زدن سیب، گلابی و هویج، آن‌ها را خرد کنند. رعایت بهداشت دهان و دندان با روزی سه بار مسواک زدن با یک خمیردندان دارای فلوراید، واستفاده از یک دهان شویه فلورایدی و کشیدن نخ دندان با استفاده از برس‌های بین دندانی مخصوص کودکان در طول درمان ارتودنسی حتمی است. در صورت عدم رعایت این موضوع دندان‌ها دچار آسیب‌های سطحی،لک و پوسیدگی می‌شوند.
    • خوراکی‌هایی که نیاز به جویدن زیاد دارند:ته دیگ و…
    • خوراکی‌های ترد: ذرت بو داده، یخ، چیپس
    • خوراکی‌های چسبناک: شیرین‌های کاراملی، آدامس
    • خوراکی‌های سفت: آجیل ها، آب نبات‌ها
    • خوراکی‌هایی که نیاز به گاز زدن دارند: بلال، سیب، هویج ونارگیل
    • جویدن چیزهای سفت (ته مداد و خودکار یا ناخن‌ها) می‌تواند به بریس‌ها آسیب بزند. خرابی بریس‌ها باعث طولانی‌تر شدن درمان می‌شود.
    موفقیت درمان ارتودنسی به عملکرد کودک بستگی دارد. با رعایت مداوم بهداشت دهان ودندان و مراقبت از بریس‌ها باعث به دست آمدن نتیجه‌ای عالی و کوتاه شدن زمان درمان می شود.
    سوالات متداول در رابطه با ارتودنسی کودکان

    والدینی که کودک آن ها به هر دلیلی نیاز به ارتودنسی دندان دارند ،به طور حتم سوالت متداولی ذهن آن ها را به خود در گیر کرده است ،در ادامه دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال در غرب تهران به برخی از این سوالات پاسخ داده اند .
    بهترین سن برای انجام ارتودنسی دندان در کودکان چه سنی است ؟

    والدین باید برای بررسی سلامت دندان های کودک خود ،معاینات را از سنین ابتدایی آغاز کنند ،اما برای ارتودنسی دندان ها بهترین و مناسب ترین سن زمانی است که دندان های دائمی کودک رویش کرده باشند ،این سن در حدود 10-11 سالگی است . ارتودنسی در سن پایین می تواند مزایا فراوانی داشته باشد .البته در بعضی مواقع بنا بر شرایط دندان های کودک ممکن است دندانپرشک اطفال ارتودنسی دندان را در سن پایین از 10 سالگی تجویز کند .
    آیا کشیدن و یا افتادن دندان های شیری می تواند نتیجه ارتودنسی دندان را تحت تاثیر قرار دهد ؟

    گاهی شرایط به گونه ای است که کشیدن دندان های شیری یکی از موارد الزامی می باشد ،جای نگرانی وجود ندارد ،در صورت وجود فضای خالی بین دندان ها در طی مراحل ارتودنسی این فضا بسته نگه داری می شود .
    آیا درمان ارتودنسی کودکان همراه با درد است ؟

    ارتودنسی دندان نیز همانند سایر درمان های دندانپزشکی کمی همراه با درد است اما این درد قابل تحمل و گذرا می باشد .
    برخی از والدین از دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال این سوال را دارند که آیا این امکان وجود دارد که دندان های فک بالا و یا پایین به تنهایی تحت درمان ارتودنسی قرار گیرد ؟

    این مورد به شرایط کودک و دندان های او بستگی دارد . ارتودنسی قابلیت جفت شدن دندان های بالا و پایین و اصلاح مشکلات فکی و… را دارد ،برای نتیجه بهتر از درمان با کمک ارتودنسی نیاز است تا حد ممکن ارتودنسی دندان های فک بالا و پایین را همراه با هم انجام دهیم .
    برخی از خدمات دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال

    عصب کشی

    لمینیت دندان

    دندانپزشکی کودکان

    ارتودنسی اطفال

    دندانپزشکی اطفال

    ارتودنسی در کودکان

    درد دندانپزشکی کودکان

    با تشکر مدیریت سایت دکتر هلن جوانمرد دندانپزشک اطفال

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۲/۸/۱۳۹۷   ۱۹:۳۶
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان