فرک (Ferak) :
ایمنی جمعی یا مصونیت دستهجمعی (به انگلیسی: Herd immunity) که به آن ایمنی گله ای نیز می گویند، شکلی از مصونیت غیرمستقیم در برابر بیماری واگیراست که در آن به دلیل اینکه درصد بزرگی از افراد یک جمعیت نسبت به بیماری ایمن شدهاند برای سایر افراد غیرمصون جمعیت نیز محافظت به ارمغان میآورند. در اجتماعی که افراد زیادی در آن ایمنی کسب کردهاند، احتمال بالایی برای شکسته شدن زنجیرهٔ سرایت وجود دارد که روند گسترش بیماری را متوقف یا کند میکند.
می گفتن انگلیس قرنطینه نکرده که ۶۰ درصد مردم بگیرن تا کل جامعه مصون بشه که دیدی شایعه بود چون انگلیس هم قرنطینه کرد.
نه این روشی نیست که کشوری بره سراغش. چیزیه که اگه جلوی بیماری رو نتونن بگیرن پیش میاد خودش. آره انگلیس هم شدیدا قرنطینه کرده و امروز هم تجمع بالای 2 نفر رو ممنوع.
کاری که انگلیس میخواست بکنه و تا حدودی کرد، پله ای بودن محدودیت هاست، برخلاف آلمان که تقریبا زود رسوندش به بالاترین سطح محدودیت ها.
برای اینکه میگفتن مردم خسته میشن و حفظ این سطح از محدودیت اگه مثلا تعداد کشته ها 100 نفر باشه برای مدت طولانی سخته و مردم خسته میشن و مجاب نمیشن.
به هر حال اگه 60% جمعیت یه کشوری مبتلا بشن، مثلا برای ایران میشه حدود 45 میلیون نفر که 2 میلیون فوتی خواهد داشت دستکم و 8 میلیون نفر به بستری شدن در بخش ویژه نیاز پیدا میکنن که خوب قطعا جایی بهتر از گوشه ی یه سوله ای تو یه بیابونی گیرشون نمیاد و عدد فوتی ها خیلی بالاتر میره.