خانه

اطلاعاتی در مورد آزمایش های قبل از ازدواج

  • گروه خونی و ازدواج چه رابطه ای با هم دارند:گروه خونی، آزمایش، عروس، داماد
    رابطه بین گروه خونی و ازدواج افراد با هم سوالی است که بسیاری از زوج های جوان به دنبال پاسخ آن هستند اینکه آیا افراد با گروه های خونی مشابه می توانند با هم عقد کنند؟ و یا اینکه ازدواج با چه گروه های خوني مناسب تر است؟ در اینجا سعی می کنیم پاسخ این سوالات را ارایه دهیم.

    گروه خونی چیست؟
    به طور خلاصه گروه های خوني یک روش برای تقسیم بندی خون افراد است این تقسیم بندی بر اساس وجود یا عدم وجود پادگن(آنتی ژن) های موروثی خواصی روی سطح گلبول های قرمز انجام می شود براساس مهمترین این تقسیمات، خون همه انسانها به چهار دسته A,B,AB و Oو بر اساس یک تقسیم بندی دیگر به گروه های مثبت و منفی تقسیم میشود.
    مثلا کسی که آنتی ژن A را بروی گلبولهای قرمز خود بروز می دهد، گروه خونش A است و یا فردی که هردو پادگن A و B را دارد گروه خونش AB و فردی که هیچکدام از این آنتی ژن ها را ندارد خون او از گروه O است.

    ارتباط بین گروه خونی افراد و ازدواج چیست؟
    بعد از طی مراحل خواستگاری و بله برون، هنگامی که برای جاری شدن خطبه عقد به دفاتر ثبت ازدواج مراجعه میکنید، یک معرفی نامه عکس دار به شما داده می شود تا به مراکز آزمایش خون جهت انجام آزمایشات قبل از ازدواج مراجعه کنید اما این آزمایشات هیچ ارتباطی به گروه خونی شما ندارد چراکه گروه های خونی هیچ مانعی برای وصلت افراد ایجاد نمی کنند و افراد با هر گروه خونی که داشته باشند می توانند با یکدیگر عروسی کنند مگر اینکه پای عوامل دیگری مثل خطر ابتلای جنین به تالاسمی و یابیماری های ژنتیکی در میان باشد برای پیشگیری تالاسمی، زوجین می بایست پیش از عقد آزمایش خون انجام دهند اما برای پیشگیری از بیماری های ژنتیکی در جنین، توصیه می شود که تمام افراد قبل از ازدواج نسبت به انجام آزمایشات ژنتیک اقدام کنند.

    آزمایشات قبل از عقد نه ربطی به گروه خون افراد دارند و نه شامل آزمایش ژنتیک می شوند اما در برخی از موارد و برای بعضی از زوجین در همان مراکز انجام آزمایشات پیش از عقد، متخصصان به عروس و داماد توصیه می کنند که با توجه به شرایطی که دارند نسبت به انجام مشاوره ژنتیکی اقدام کنند. این موارد عبارتند از:
    *
    زوج هایی که باهم نسبت فامیلی دارند. این شامل هر نسبتی می شود(هر گونه ازدواج فامیل)
    *زوج جوانی که یکی از آنها دچار اختلالات ژنتیکی است
    *زوج جوانی که یکی از اعضای درجه یک فامیل آنها دچار اختلالات ژنتیکی است.
    *خانم هایی که قصد ازدواج دارند و سن آنها کمتر از 18 سال یا بیشتر از 33 است.
    *زوج جوانی که در مراکز حساس و پرخطر فعالیت می کنند و با مواد شیمیایی و یا هسته ای سر و کار دارند.

    بنابراین آنچه که در ازدواج افراد می تواند مشکل ساز باشد، یکسان بودن گروه خونی نیست بلکه ارتباط خونی(مثلا در ازدواج فامیلی) است که می تواند باعث مشکلات ژنتیکی شود به جز احتمال بروز بیماری های ژنتیکی و همچنین تالاسمی، خوشبختانه سایر اختلالاتی که ممکن است در جنین ایجاد شود، در همان دوران بارداری قابل تشخیص و پیشگیری است بنابراین لازم نیست در زمان عروسی نگران آنها باشید.

    گروه خونی عروس و داماد به هم نخورده است، یعنی چه؟
    گفتیم که گروه خونی هیچ ربطی به ازدواج ندارد اما ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که منظور از اینکه می گویند "گروه خون عروس و داماد به هم نخورده" چیست؟ باید گفت این اصطلاح، اشاره به برخی نتایج که در آزمایشات قبل از عقد مشخص شود، دارد وقتی یکی از طرفین در سوابق خود و یا اقوام خود یکی از بیماری هایی که از طریق ژن منتقل می شود(مثل تالاسمی) وجود داشته باشد با انجام آزمایشات خونی بررسی می کنند که چقدر احتمال ابتلای فرزند آنها به آن بیماری ها وجود دارد چنانچه این احتمال بالا باشد به آنها توصیه می شود که عقد نکنند و به آنها درباره عواقب بچه دار شدنشان هشدار می دهند.
    علاوه براین کسانی که دارای تالاسمی مینور هستند چنانچه با فرد دیگری که او هم مبتلا به تالاسمی مینور است عروسی کنند 25 درصد احتمال دارد که فرزندان آنها مبتلا به تالاسمی ماژور بشود تالاسمی مینور دارای هیچ علامت خاصی نیست و نیاز به درمان ندارد فرد مبتلا به تالاسمی مینور نیز از نظر ظاهری کاملا سالم است و وصلت او با افراد سالم هیچ عواقبی ندارد اما تالاسمی ماژور یک بیماری حاد است و نیاز به درمان دارد و مشکلات و هزینه های زیادی را به دنبال خواهد داشت لذا چنانچه در آزمایش خون قبل از عقد معلوم شود که هردو طرف تالاسمی مینور دارند، آزمایشات تکمیلی دیگر به همراه مشاوره ژنتیکی برای آنها انجام خواهد شد و به آنها در باره عواقب بچه دار شدنشان هشدار داده می شود.

    آزمایش عروس و داماد قبل از ازدواج:

    *آزمايش عدم اعتياد:
    براي تست اعتياد آزمايش ادرار گرفته مي شود، براي آزمايش نيازي به ناشتا بودن نيست ، ولي لازم است كه 72 ساعت قبل از انجام آزمايش اعتياد از خوردن قرص هايي نظير كدئين و يا شربت هاي مسكن و همينطور گياهان دارويي خودداري كنيد چراكه ممكن است نتيجه آزمايش را مثبت كند كه نتيجه آن بي اعتمادي و يا حداقل تكرار آزمايش و  صرف وقت و هزينه دوباره شود البته به خانواده ها پيشنهاد ميشود به اين آزمايش اكتفا نكرده و از تحقيق بيشتر راجع به اعتياد طرفين استفاده كنند چرا كه عدم مصرف در چند روز قبل از آزمايش نتيجه آزمايش را منفي نشان ميدهد.

    *آزمايش عدم ابتلا به بيماري سيفليس(VDRL): با وجوديكه بيماري هاي مقاربتي خطرناك زيادي وجود دارد اما آزمايش ازدواج تنها ابتلا به سفليس بررسي مي شود(در صورت ورود باكتري سيفليس به بدن، ابتدا در ناحيه تناسلي بدن زخمي سخت ديده ميشود كه بعد از مدتي خود به خود محو مي شود اما بعد از آن عفونت در كل بدن پخش مي شود و حمله باكتري ها به هر بافت و سيستمي آغاز ميشود)

    *آزمايش عدم ابتلا به تالاسمي: تالاسمي بيماري است كه بيماران مبتلا به آن را از ساختن هموگلوبين كافي در گلبولهاي قرمز  باز داشته و راه شناخت آن از راه تست خون است تالاسمي بيماري است كه از والدين به فرزندشان ارث مي رسد و از دوران طفولیت تا آخر عمر همراه بیمار خواهد بود.
    تزريق واكسن كزاز: در هنگام مراجعه براي آزمايش ازدواج واكسن كزاز هم به زوجين تزريق مي شود، باكتري عامل كزاز در خاك، گردو غبار، البسه گرد گرفته و ... وجود داشته و زندگي مي كند و اگر  از طريق زخم و يا تنفس وارد بدن شود، باعث اختلال در فعاليت اعصاب و عضلات مي شود.

    *دوره مشاوره تنظيم خانواده: در اين دوره ها راجع به مسائل مهم بهداشتي، جنسی و زناشویی، بارداري و زايمان و مسائلي از اين قبيل به عروس خانوم و آقا داماد مطالبي تدريس مي شود كه تا حدامكان از مشكلات احتمالي در زندگي مشترك جلوگيري شود.

    منبع: سایت عروس
    گردآورنده: سایت زیباکده

       35

نظرات کاربران
شما میتوانید بعد از ورود برای این مقاله نظر ثبت نمایید.
  • درج نظر
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان