مواد لازم |
مقدار |
واحد |
توضیحات |
خیار |
3 |
کیلو گرم |
ریز قلمی |
شورآب |
4 |
لیتر |
حدود 4 لیتر اب +10 قاشق غذاخوری سر پر نمک |
سرکه |
1 |
لیوان |
|
سیر |
|
به میزان لازم |
|
زاج |
چند تکه کوچیک |
به میزان لازم |
|
طرز تهیه : خیارشور خانگی
چند وقت پیش رفتم بازار روز ، دیدم خیارهای کوچولو ترد و تازه دارن چشمک میزنن . سه کیلو خریدم و آوردم خیار شور درست کردم . گفتم بد نیست اینجا هم بذارم.
البته قبلا بارها تجربه درست کردنش رو داشتم . یادمه اولین بار که درست کردم در کال ناباوری خیلی عالی و خوشمزه شده بود . عین خیارشورهای باز بیرون . من از سبزی داخل خیارشور اصلا خوشم نمیاد و نریختم . منظورم ترخون و ...ست .
برای تهیه شورآب ، 4 لیتر اب رو ریختم تو قابلمه تا به جوش بیاد . بعد نمک رو اضافه کردم و چند تا قل که خورد و نمک ها خودشون حل شدن زیرش رو خاموش کردم . کلا بزاریدش کنار تا خنک بشه . (به ازای هر کیلو تقریبا 4 لیوان اب + 4 قاشق نمک ) .
حالا خیار ها رو تمیز با برس بشورین و طوری بچینید که سریع خشک بشن و کااااملا خشک خشک بشن . موقع گذاشتن خیار شور اصلا نباید خیس و مرطوب باشن .
وقتی خیار ها خشک شدن بچینیدشون تو شیشه و لابه لاشون سیر قرار بدین . تو هر شیشه سس بزرگ ، به اندازه ی یه نخود خیلی کوچیک زاج بندازین . حالا شوراب خنک شده و به دمای محیط رسیده رو بریزین روی خیار ها . فقط 2 سانت اخر رو فقط سرکه خالی بریزین و درش رو محکم ببندین تا هوا اصلا نفوذ نکنه . اگه هوا بگیره کپک میزنه و شل و لیز میشه و ...
40 روز درش رو باز نکنید. البته من اینجا 30 روزه درش رو باز کردم . خیلی خوشمزه و ترد شده بود.
اگه خیار شور لیز و سرسری بشه و وابره یعنی نمک ش کم بوده . اگه چروک بشه یعنی نمکش زیاد بوده .