خانه
331

توسعه مدارس غیردولتی: آری یا خیر؟

  • ۱۲:۵۴   ۱۴۰۲/۱۲/۸
    avatar
    کاربر جديد|12 |37 پست

    به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در یک مصاحبه تلویزیونی بین آقای عابدینی، معاون سابق شورای عالی آموزش و پرورش و آقای علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، موضوع توسعه مدارس غیردولتی و ضرورت یا عدم ضرورت توسعه آنها به بحث و بررسی گذاشته شد.

    در این مناظره تلویزیونی آقای عابدینی که از موافقان توسعه مدارس غیردولتی است معتقد بود توجیه دریافت پول توسط مدارس غیردولتی از والدین یک موضوع خارج از منطق است و در حال حاضر حتی مدارس محروم دولتی نیز مبالغی را از والدین برای ثبت نام با عنواین مختلف دریافت می کنند. آقای طاهری نیا که از مخالفان توسعه مدارس غیردولتی است استدلال می کنند که مدارس غیردولتی بین 5 تا 79 میلیون تومان شهریه از والدین دریافت می کنند. آقای طاهری نیا معتقدند که طرز برخورد مدارس غیردولتی با موضوع علم به مثابه کالا است درحالیکه در بینش حکومت اسلامی علم مقام و منزلت بالاتری داشته و نباید با آن به مثابه کالا برخورد کرد.

    یکی از اشکالات اصلی که بر حضور مدارس غیردولتی گرفته می شود موضوع عدالت آموزشی است. سوال این است که آیا با حذف مدارس غیردولتی عدالت آموزشی برقرار می شود؟ پاسخ آن قطعا خیر است. در صورت نبود مدارس غیردولتی تعداد زیادی از والدین فرزندان خود را به بهانه تحصیل از ایران خارج می کنند که می تواند ضربه های جبران ناپذیری به آموزش و پرورش وارد کند. 

    موضوع قابل تامل این است که نمی توان نقش مدارس غیردولتی را در ارتقاء سطح کیفی آموزش در ایران انکار کرد. در حال حاضر حدود 4.5 میلیون دانش آموز در مدارس غیردولتی به تحصیل مشغولند و این مدارس حدود 6 میلیون متر مربع از فضای آموزشی را در ایران به خود اختصاص داده اند. برخی از این مدارس آنچنان از نظر کیفی رشد کرده اند که با بهترین مدارس دنیا رقابت می کنند. مثلا مجموعه مدارس علامه طباطبایی که همه ساله تعدادی از رتبه های تک رقمی و دو رقمی کنکور را به خود اختصاص داده است. تقریبا تمامی مدارس غیردولتی در تهران جزء بهترین مدارس منطقه خود هستند؛ بعنوان مثال دبستان دخترانه رسا که بهترین دبستان دخترانه منطقه 8 می باشد، یا مجتمع آموزشی پسرانه غیردولتی فرهنگ که بهترین دبستان و دبیرستان پسرانه منطقه 4 است و دهها نمونه و مثال دیگر که با مراجعه به وب سایت مدرسه کلوب می توانید اطلاعات آنها را مشاهده بفرمایید.

    به نظر می آید بحث "توسعه مدارس غیردولتی" دیگر موضوعیتی ندارد و در حال حاضر باید به موضوع "چگونه کیفیت مدارس دولتی را بالا برد؟" پرداخت تا والدین بیش از این برای ثبت نام فرزندان خود در مدارس غیردولتی اشتیاق نشان ندهند. 

    توسعه مدارس غیردولتی: آری یا خیر؟

    ویرایش شده توسط مریم نادری در تاریخ ۸/۱۲/۱۴۰۲   ۱۲:۵۴
  • leftPublish
  • ۱۳:۴۱   ۱۴۰۳/۶/۱۱
    avatar
    سحر سهیلی
    کاربر جديد|3 |12 پست

    من با مدارس غیردولتی کاملا موافقم. تصور کنید مدارس غیردولتی وجود نداشت. تعداد دانش آموزان، کیفیت مدرسه های دولتی، متون آموزشی، آموزش مهارت های نرم و هزار مورد دیگر به فنا می رفت. آلان بهترین مدارس ایران مدارس غیردولتی هستند. نگاه 3 یا 4 تا مدرسه فرزانگان و تیزهوشان و سمپاد نکنید. میانگین مدرسه ها را در نظر بگیرید. فاجعه بود. آلان تمام بچه های فامیل ما مدرسه غیردولتی می روند. دختر برادر من می رفت مدرسه دولتی، دچار افسردگی شد. روانکاو گفت مدرسه اش را عوض کنید. ثبت نامش کردن دبستان دخترانه غیردولتی نگرش در منطقه 1، خدایش بچه 180 درجه تغییر کرد. با اینکه تیزهوشان قبول شد ولی نه خودش و نه پدر و مادرش قبول نکردند که از مجموعه نگرش بیرونش بیارند. بابا یک پولی می دی و جون خودت و بچه ات را نجات می دی..... شنیدم بالای 60درصد قبولی دانشگاها ، آن هم رشته های خوب از مدارس غیردولتی هستند. کلام آخر: اگر مدارس غیردولتی نبود، مدارس ما مکتبخونه می شد.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان