خانه
9.82K

آیت الله هاشمی رفسنجانی درگذشت

  • ۲۰:۵۵   ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در سن 82 سالگي پس از عمري مجاهدت و تلاش بي‌وقفه در راه تحقق اسلام دار فارني را وداع گفت.

    اکبر هاشمي رفسنجاني در سوم شهريور ماه سال 1313ه.ش (برابر با 4 آگوست 1934) در روستاي بهرمان شهرستان رفسنجان و در خانواده‌اي نسبتاً ثروتمند به دنيا آمد. او يکي از 9 فرزند ميرزاعلي هاشمي بهرماني و ماه‌ بي‌بي صفريان است.

    پدرش با تحصيلات حوزوي از باغداران و تاجران پسته بهرمان از توابع بخش نوق رفسنجان بود. نام خانوادگي هاشمي براي خانواده ايشان، با آن‏ که سيّد نيستند، به اين دليل انتخاب شده است که نام جدّ پدري وي حاج هاشم بوده است که در سرتا سر منطقه، املاک و امکانات زيادي داشته است. هاشمي تحصيل را، از سن 5 سالگي در مکتب خانه اي در نوق آغاز نمود.

    در سن 14 سالگي به قم رفت و به تحصيل علوم ديني پرداخت و به درجه اجتهاد نائل گرديد. اساتيد وي در حوزه علميه قم آيات عظام سيد حسين طباطبايي بروجردي، امام خميني (ره)، سيد محمد محقق داماد، محمدرضا گلپايگاني، سيد محمد کاظم شريعتمداري، عبدالکريم حائري يزدي، شهاب ‌الدين نجفي مرعشي، محمد حسين طباطبائي و حسينعلي منتظري بوده‌ اند.

    وي در آنجا تحت تاثير تعليمات امام خميني (ره) به سياست روي آورد و به مخالفت با حکومت محمد رضا شاه پهلوي و انقلاب سفيد او پرداخت. با تبعيد امام، نقش هاشمي در مبارزه با شاه و نمايندگي امام در داخل کشور پررنگ ‌تر شد. با وجود نگرش ضد غربي انقلابيون، او سفرهاي زيادي از ژاپن در شرق تا 20 ايالت از ايالات متحده در غرب نمود.

    هاشمي در سال 1337 با عفت مرعشي که دختري از خانواده روحاني و از نوادگان سيد محمد کاظم طباطبايي يزدي است، ازدواج نمود. او خواهر حسين مرعشي، معاون سيد محمد خاتمي در دوران رياست جمهوري و از مديران اصلي دولت سازندگي است. ثمره اين ازدواج 5 فرزند به ترتيب و به نامهاي فاطمه، محسن، فائزه، مهدي و ياسر است.

    دو دختر او با دو پسر آيت‏الله لاهوتي اشکوري، امام جمعه سابق رشت و از دوستان هاشمي در زندان (که يکي پزشک و ديگري دندانپزشک است) ازدواج کردند.

    آيت الله هاشمي رفسنجاني بيش از آنکه به عنوان يک شخصيت علمي شناخته شده باشد، به عنوان يک چهره سياسي مطرح است و اين هم به خاطر فعاليت هاي فراوان سياسي ايشان در دوران قبل و بعد از انقلاب است. با مراجعه به اسناد معتبر تاريخي مي توان همواره از ايشان در مناسبتهاي مختلف سياسي نام و نشاني پيدا کرد.

    هاشمي رفسنجاني فعاليت سياسي خود را از سال 1340 آغاز کرد. او در دوران قبل از انقلاب، بسيار به امام نزديک بود. هاشمي در دوران پيش از انقلاب و در طول نهضت امام خميني (ره) به صورت يک عضو فعال و هميشه در صحنه حضور داشته است. نمونه بارز حمايت ايشان از امام خميني (ره)، حرکتي بود که ايشان به همراه ديگر علما در اعتراض به زنداني شدن امام انجام دادند.

    هاشمي رفسنجاني پس از انقلاب اسلامي عناوين افتخاري متعددي را از مجامع علمي دنيا کسب کرده و دانشگاه تهران نيز عنوان دکتراي افتخاري علوم سياسي را به ايشان اهدا کرده است. ايشان هنوز نقطه اميد و اتکاي مردم و مسئولان جامعه در بحران‌هاي داخلي و خارجي است.

    آيت‌ الله هاشمي رفسنجاني همچنين در شهريورماه 1386 به دنبال رحلت آيت‌ الله مشکيني رئيس فقيد مجلس خبرگان رهبري در دومين اجلاس سالانه دوره چهارم مجلس خبرگان، به رياست اين مجلس مهم و تأثيرگذار برگزيده شد. وي اسفند سال 1389 رياست مجلس خبرگان رهبري را به آيت‌ الله مهدوي کني سپرد.

    اکبر هاشمي بهرماني، روحاني و سياستمدار، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس اسبق مجلس خبرگان رهبري نخستين رئيس مجلس ايران و چهارمين رئيس جمهور ايران در دو دوره پياپي بين سال‌هاي 1368 تا 1376 بود و به عنوان يکي از پرنفوذترين شخصيت‌هاي سياسي جمهوري اسلامي شناخته مي‌‌شد.
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان