مواد اولیه :
گل کلم 1عدد
هویج نیم کیلو
ساقه کرفس 1دسته
سیب ترشی نیم کیلو
سرکه به میزان لازم
فلفل سبز تند 4عدد
نمک به میزان لازم
ترخان به میزان لازم
گلپر 1قاشق مرباخوری
پودر سیر 1قاشق مرباخوری
پودر موسیر 2قاشق مرباخوری
ادویه ترشی به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا گل کلم را گل کنید و خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا خشک شود.هویج را پس از شستن و پوست گرفتن حلقه ای خرد کنید.
بقیه سبزیجات را نیز شسته و در صورت لزوم پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
سبزیجات خرد شده را با هم مخلوط کنید و یک لایه از آن را داخل شیشه مناسب بریزید و روی آن 1عدد فلفل تند قرار داده و ادویه بزنید و لابه بعد را نیز به همین ترتیب ادامه دهید تا انتها.
وقتی مواد شما تمام شد روی آن سرکه بریزید و تا لبه ظرف پر کنید و روی لبه یک نایلون قرار داده و رویش را با درب ظرف چفت کنید و 2تا3هفته در جای مناسب و خشک قرار دهید تا آماده مصرف شود.
نکات:
1)در صورت تمایل از سرکه سیب در این ترشی استفاده کنید.
2)میتوانید یک عدد لبو هم به ترشب اضافه کنید تا رنگ آن قرمز شود.
3)این ترشی اگر با سرکه بالزامیک تهیه شود بسیار خوشمزه تر میشود.