.
.
کالزونه (پیتزا پیراشکی ایتالیایی)
کالزونه همون پیتزا هست ولی به شکل پیراشکی و یکی از معروفترین غذاهای ایتالیاست داخلش با مواد مختلف پر می شه تنها نقطه اشتراکشون پنیر موزارلاست که داخل همه ی کالزونه ها هست.
خمیر پیتزا :
نصف ق م خمیر مایه رو تو کمی آب ولرم با یک ق چ شکر حل می کنیم می ذاریم تا کف کنه نصف پیمانه آب ولرم و یک چهارم پیمانه روغن مایع و نصف ق چ نمک و یک ق چ شکر مخلوط می کنیم خمیر مایه رو اضافه می کنیم بعد آرد سه بار الک شده حدود یک تا یک و نیم پیمانه رو به تدریج اضافه می کنیم تا خمیر بدست نچسبه و خوب ورز می دیم جای گرم می ذاریم و روش رو می پوشونیم تا دو ساعت حجمش دو برابر بشه.
طرز تهیه :
پف خمیر رو می خوابونیم روی تخته آرد می پاشیم به دو قسمت تقسیم می کنیم به شکل دایره به ضخامت نیم سانت باز می کنیم از مواد پیتزا مثل ژامبون و یا گوشت چرخ کرده با پیاز سرخ شده، قارچ و فلفل دلمه و گوجه فرنگی که کمی با روغن تفت دادیم با کمی ریحان و زیتون و ادویه یک طرف خمیر می ریزیم روش رو پر پنیر می کنیم طرف دیگه رو روش می یاریم لبه ها رو می چسبونیم و پیچ می دیم داخل سینی فری که ورقه ی فویل انداختیم و چرب کردیم آهسته می ذاریم و با زرده تخم مرغ و کمی شیر رومال می کنیم کنجد می پاشیم، در فر گرم شده درجه ۱۸۰ به مدت حدود چهل دقیقه می ذاریم تا پخته و طلایی بشه روی توری می ذارین کمی خنک بشه بعد برش می زنیم و با سس کچاب سرو می کنیم.