خمیر پیتزا
مواد لازم:
مایه خمیر ۱ ق.س.
آرد حدود ۳/۵ پیمانه
شیر ولرم ۱ پیمانه
آب ولرم نصف پیمانه
نمک ۱ ق.چ.
روغن زیتون ۱/۳ پیمانه
شکر ۱ ق.چ.
طرز تهیه:
شکر را با آب ولرم 37 درجه مخلوط کرده و مایه خمیر را می افزاییم و کنار می گذاریم تا کف کند.
شیر، نمک و نیمی از روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و سپس مایه خمیر و ۳ پیمانه (2 تا 4 پیمانه متغیره) از آرد را می افزاییم و بقیه روغن زیتون را افزوده و کاملا ورز میدهیم و آرد را تا زمانی می افزاییم که خمیر نرم و لطیفی بدست آید.حدودا یک ربع ورز بدید تا خمیر کشدار بشه
خمیر را در ظرفی که سلفون کشیده ایم، در محیط آشپزخانه به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه استراحت میدهیم تا حجمش دو برابر شود و سپس پف خمیر را گرفته و برای پیتزا و انواع غذاهای خمیری مورد استفاده
قرار میدهیم.
چند نکته:
میزان ارد نسبت به نوع ارد متغیر و ارد اضافی در خمیر موجب سفتی خمیر میشود
قطر خمیر بیش از نیم سانت نشود چون خمیر در داخل فر پف میکند
لازمه ده دقیقه خمیر رو در فر 220 درجه قرار بدهیم تا نیم پز شود و بعد از آن مواد بریزیم و برای پخت دوم بیست تا سی دقیقه در فر 180 قرار بدهیم
خمیر رو نمیتونیم خام در فریزر نگه داریم اما بعد از نیم پز شدن و پخت اولی میتونیم در فریزر نگه داریم
اگه ظرف مخصوص پیتزا ندارید یا قالبتون خوب نیست و ممکنه خمیر به ظرف بچسبه از کاغذ روغنی استفاده کنید
بهتره خمیر رو در جای سرد خونه بذارید استراحت کنه تا آروم تر عمل بیاد و بافت بهتری داشته باشه که حدودا یک تا یک ساعت و نیم طول میکشه
میتونیم داخل خود خمیر از فلفل و آویشن هم استفاده کنیم طعم بهتری میده
دیگه همه ی نکات و گفتم بازم سوالی بود بیاید به لینکم و بپرسید
یعنی پیتزا با این خمیر فوق العادست
_____________________