راز و رمز های قورمه سبزی
برای تهیه قورمه سبزی به ازای هر دسته تره آماده و پاک شده یک دسته جعفری و یک چهارم دسته گشنیز اضافه کنید.میزان شنبلیله باید کم و در حد نصف گشنیز مصرفی باشد.حتماً از مقداری هم رب استفاده کنید.
ریز کردن سبزیجات و تفت دادن اونها باعث پس دادن رنگ سبزی میشه
قورمه سبزی برای اينکه تيره شه بايد سبزيش خوب سرخ شه و بعنوان چاشنی از آبليمو و سرکه و آبغوره استفاده نکنی بهتره ، همون ليمو عمانی کافيه که ليمو ها را بازکرده و هسته هایی که به پره های ليمو چسبيده جدا کرده و وقتی گوشت و لوبيای خورش پخته شد ليموهای پاک شده را همراه با سبزی سرخ شده به اون اضافه ميکند. از لوبيا قرمز و هم مشتی لوبيا چيتی در خورش استفاده ميکنن که اعتقاد دارن لوبيا چيتی به خورش لعاب ميدهد.
يک آشپزی ميگفت هميشه يکربع به پايان کار خورشها ، دمکنی بگذارين (احتمالا برای اينکه آب اضافه زودتر جمع شه) البته من در تمام خورشها از زودپز استفاده ميکنم و هيچوقت هم آب اضافه نداره که بخوام اينکارو کنم
روش قرمه سبزی من : در ديگ زودپز پياز داغ درست ميکنم (طلایی روشن نه قهوه ای) بعد گوشت را اضافه تا حد تغيير رنگ آن تفت ميدهم (حدود 5 دقيقه) بعد زردچوبه + فلفل سياه زده و يک تفت داده وآب ميريزم چون زودپز آب را خشک نميکنه از اول هر آبی بريزم تا آخر همان حدود خورش آبدار ميشه . سپس لوبيا (قرمز+چيتی) خيس خورده را اضافه و درب زودپز را گذاشته حدود يکساعت تا گوشت بپزد بعد در زودپز را باز کرده سبزی سرخ شده (در حد معمولی نه خيلی زياد) و ليمو عمانی تميز شده (گوشت داخل ليمو بدون هسته های آن که با دست ريز ريز کرديم) و چندتاليموعمانی درسته و نمک را به آن اضافه و دوباره در زودپز را بسته و حدود نيم ساعت ميگذاريم جا بيفته.
وقتی در زودپز را بار دوم بازکرديم حرارت را ملايم کرده در آن را ميگذاريم(محکم نميکنيم) و تا هنگام سرو روی حرارت اجازه ميدهيم به روغن بيفتد
(بهتر است از سبزی های بسته ای آماده استفاده نکنی که طعم خورش بهتر شه)