اگر به دنبال غذای گیاهی هستید و غذایی که بخصوص با سویا درست شده باشه و سبک باشه و سریع هم آماده بشه این پیراشکی ها رو توصیه می کنم
غذایی سبک ، خوشمزه و مفید با استفاده از سویا
یکی از مواد اصلی این غذای خوش خوراک سویا است . مقدار پروتئین سویا یک و نیم برابر گوشت گاو می باشد و منبعی غنی از پروتئین است.
مواد لازم پیراشکی گیاهی با سویا و خمیر یوفکا برای ۴ نفر :
سویا نصف لیوان
هویچ ۳ عدد
پیازچه ۳ عدد
سیر ۳ حبه
جعفری ساطوری شده ۳ قاشق غذاخوری
سس سویا ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
خمیر یوفکا به میزان لازم
طرز تهیه پیراشکی گیاهی با سویا و خمیر یوفکا:
ابتدا سویا را شسته و با مقداری آب بجوشانید و بعد از چند دقیقه آن را آبکش کنید و با فشار دست آب اضافی آن را کاملاً بگیرید.
سیر را رنده کنید و کمی در روغن تفت دهید و بعد آن را از روغن خارج کرده و سویا را اضافه کنید و آن را سرخ کنید و در انتها سیر سرخ شده را به آن اضافه کنید. جعفری و پیازچه را ساطوری کنید و هویج را نیز با رنده درشت رنده کنید و بعد آنها را به سویا اضافه کرده و کمی روغن بریزید و آنها را قدری تفت دهید تا نرم شوند ، در انتها نیز سس سویا و نمک و فلفل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. اجازه دهید مایه کاملاً سرد شود. خمیر را باز کنید و به اندازه ۱ قاشق غذاخوری از مایه سبزیجات در گوشه بالایی خمیر قرار دهید سپس از همان گوشه خمیر را رول کنید. پس از اینکه خمیر را رول کردید از گوشه ها به سمت مرکز تا بزنید و مجدد رول کنید تا مایه سبزیجات کاملاً داخل خمیر پنهان شود ، در انتها نیز با کمی آب انتهای خمیر را به هم بچسبانید .
تمام خمیر ها را به همین صورت بپیچید و داخل سینی چرب شده قرار دهید تا زمانی که میخواهید سرخ کنید. داخل تابه روغن فراوان بریزید سپس به نوبت خمیرها را داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند . باید روغن به اندازه ای باشد که خمیرها در روغن شناور باشند ، در مدت زمانی که خمیرها سرخ می شوند با قاشق در جهت های مختلف برگردانید تا تمام سطح خمیر ها یکدست سرخ و برشته شود.
پس از اینکه خمیرها سرخ شدند روی توری یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی اش برود سپس به همراه سس تند سرو کنید .
نکات :
- در صورت تمایل به جای سویا از گوشت استفاده کنید یا از مخلوط سویا و گوشت استفاده کنید.
- می توانید بجای پیازچه از پیاز و بجای سس سویا از رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
- در صورت تمایل تمام پیراشکی را داخل فر طبخ کنید و روی آن کمی زرده تخم مرغ و کنجد سیاه دانه بزنید تا شکیل تر شود.
نوش جان