بورک گوشت
مواد لازم:
خمیر مایه:1 ق سوپخوری
نمک:1 ق چایخوری
شکر:1 ق چایخوری
شیر ولرم:یک و نیم پیمانه(پیمانه ی اندازه گیری)
آرد گندم:3 پ(پیمانه ی اندازه گیری)
تخم مرغ:2 عدد
روغن مایع:1/2 پ(پیمانه ی اندازه گیری)
کره ی نرم:50 گرم
مواد داخل بورک:
پیاز ساطوری شده:1 عدد متوسط
گوشت چرخ شده:200گرم
گوجه فرنگی:2 عددمتوسط ریز خرد شده
فلفل دلمه ای:1عدد متوسط
روغن مایع:3 قاشق برای سرخ کردن
پنیر پیتزا:به دلخواه
نمک.فلفل.زردچوبه و...
طرز تهیه:
مایه خمیر + نمک+شکر را در شیر ولرم ریخته و 10دقیقه زمان بدید تا مایه خمیر عمل بیاد
2 پیمانه آرد الک شده را با مواد بالا هم بزنید و 1 عدد تخم مرغ +روغن مایع و کره ی نرم شده را اضافه کرده تا به شکل خمیر درآید
روی آن را پوشانده و نیم ساعت استراحت دهید(جای گرم باشه)تا حجم خمیر دو برابر شود
خمیر رو با یک پیمانه آرد باقیمانده ورز بدید تا چسبندگی کم شود ولی خمیر حالت شل داره مثل خمیر های نونوایی
به اندازه یه گردو یا کمی بیشتر(دیگه بستگی داره خودتون دوست دارید اندازش چقدر باشه)بردارید و کف دست باز کنید
مواد میانی رو که مثل مایه ماکارونی قبلا آماده کردید و آبش کامل کشیده شده وسطش بذارید
به دلخواه کمی پنیر روش بذارید و لبه های خمیر رو بهم بچسبونید
کف سینی فر رو کاغذ روغنی چرب شده بندازید و بورک ها رو کفش بچینید.زرده ی تخم مرغ رو با برس روی بورک ها بزنید و اگر دوست داشتید کنجد بپاشید
فر رو روی حرارت 180 درجه روشن کنید و گرم کنید و بورک ها رو توش بذارید و تا زمانی که روی بورک طلایی نشده نگه دارید
و در پایان با سس میل کنیدخوشمزه
میتونید خمیر و پیچوندن بورک ها رو از روز قبل انجام بدید و توی یخچال نگه دارید تا روز بعد فقط زرده بزنید و توی فر بذارید
با این میزان حداقل 25 عدد بورک خواهید داشت