طرز پخت مربای کدو حلوایی
مواد لازم :
کدو نگینی خرد شده یا قالب زده شده ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو
آهک خوراکی ۲۵۰ گرم
وانیل نصف ق چ
هل چند دانه
گلاب در صورت تمایل دو ق غ
یک تکه چوب دارچین
آبلیمو ۱ تا ۲ ق غ
زعفران ۱ ق غ
طرز تهیه
ابتدا آهک رو در یک ونیم لیتر آب حل میکنیم و اجازه میدیم تا ته نشین بشه بعد آب زلال روبه آرومی روی کدوهای خرد شده یا قالب زده میریزیم ( ته ظرف رو دور میریزیم )
۱۲ ساعت بعد کدو ها رو آبکش میکنیم و با آب سرد تمیز آبکشی میکنیم و دو الی سه بار آب میکنیم و بعد از یکربع بیست دقیقه آبکشی میکنیم تا آهک اون کاملا از بین بره
در مرحله بعد هم بمدت ۵ دقیقه میجوشونیم و آبکش میکنیم
شکر و دو لیوان آب رو روی حرارت قرار میدیم یه مقدار که جوشید کدوها بهش اضافه میشن( با چوب دارچین و هل و زعفران )تا باهم بجوشه و شهد به خورد کدوها بره ( کف روی مربا مرتبا باید گرفته بشه) به غلظت دلخواه که رسید، وانیل و آبلیمو رو اضافه میکنیم چند تا جوش که خورد از روی حرارت برمیداریم تا سرد بشه
موقع خالی کردن در ظرف مورد نظر جوب دارچین هم داخلش باشه تا عطر و طعم خوبی به مربامون بده