ترشی لیته مواد لازم و طرز تهیه :
بادمجان بزرگ ۴ عدد پوست گرفته، خورد کرده، کمی نمک و زرد چوبه (به مقدار دلخواه) زده و با مقداری سرکه میجوشانیم تا پخته شود. سپس آن ها را له میکنیم.
گل کلم ۱ بوته بزرگ ریز خورد میکنیم.
هویج ۱ بسته (حدودا ۱۰ عدد) رنده یا با ماشین خورد میکنیم.
کرفس ۲ دسته با دست ریز میکنیم.
پیاز ترشی قرمز و سفید از هر کدام ۱ بسته چند ساعت بخیسانید سپس پوست آن هارا جدا کنید.
ترب سفید در صورت دسترسی ۱ عدد بزرگ با رنده یا با ماشین ریز کنید.
سیر ۲ بوته بزرگ با رنده یا ماشین ریز میکنیم.
سیب زمینی ترشی ۶ عدد به هر اندازه دوست دارد خورد کنید.
جعفری خشک حدودا ۳-۴ ق غ
شوید خشک ۳ ق غ
ترخان خشک ۲ ق غ
سیاه دانه ۲ ق غ
زرد چوبه ۱ ق غ
پودر گل پر ۱ ق غ
سرکه سیب یا انگور قرمز
فلفل ۴-۵ عدد درسته
همه مواد فوق رو در ظرف مخسوس ترشی ریخته و سپس سرکه روی آن ریخته و خوب هم میزنیم و در آن را میبندیم . بعد از یک هفته ترشیتان آماده هستش.