لواشکاین روزها هوای گرم و روزهای بلند و آفتابی و داغ و میوه های تابستانی فراوان بهترین فرصت برای درست کردن لواشک است
هر میوه ای را که دوست دارید و یا میوه های اضافی یخچال مثل هلو/زددآلو/گوجه/آلبالو و گیلاس/شلیل/آلو/زغال اخته/سیب /حتی دانه های انگور و غیره میتوانید بصورت تک میوه و یا مخلوطی از چند میوه را با کمی آب بپزید و بعد از خنک شدن از صافی رد کنید تا هسته و پوست اضافی آن جدا بشه و این مخلوط غلیظ را در سینی چرب شده یا روی پلاستیک تمیز پهن کنید و در زیر نور خورشید قرار دهید میتوانید یک توری و یا یک شیشه روی سینی قرار دهید تا گرد و خاک روی آن نشیند ولی یک گوشه ای از شیشه را باز بگذارید تا عرق نکنه
اگر لواشکتان نازک باشه و در این گرمای 40 درجه یک یا دو روزه خشک میشه که میتوانید بعد از جدا کردن از سینی تا قیچی برش داده و یا با کمی شکر مخلوط کرده تا هم زیباتر بشه و هم شیرین تر بهرحال با سلیقه خودتون سرو کنید
ترشی و شیرینی لواشک بستگی به میوه هایی داره که استفا ده میکنید