۱۰:۴۹ ۱۳۹۲/۶/۴
ترشی لبو:
مواد لازم:
چغندر / 1 کيلو
سرکه / 1 کيلو
گل پر / 1 قاشق مربا خوري
فلفل سياه نيم کوب / 1 قاشق چايخوري
موسير و سير / 50 گرم
طرز تهيه:
چغندر ها را بشوييد و روي آن را از گل و لاي به وسيله برس پاک کنيد.
از آنجايي که چغندرها به دو صوت کم رنگ و پر رنگ موجود است، بهتر است براي تهيه ترشي از نوعي که پر رنگ تر است استفاده کنيد.
حال اگر آن نوع موجود نبود و يا کم بود مي توانيد چند عدد چغندر پخته پر رنگ و يا خام رنده کنید تا رنگ چغندرها تعادل پيدا کند. چغندر را مي توانيد با آب سرد و يا سرکه بپزيد اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر مي شود، اما دوام آن کمتر شده و سريعتر کپک خواهد زد. اگر چغندر ها با سرکه پخته شود، رنگ آن تيره تر و زمان نگهداري آن بيشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر مي شود.
وقتي چغندر ها کامل پختند، مي توانيد آنها را به صورت دلخواه برش زده و یا به اشکال مختلف در آوريد. براي زيباتر شدن برش ها مي توانيد از قالب هاي شيريني نيز استفاده کنيد.
بعد از شکل دادن چغندرها را درون شيشه اي ريخته، به اندازه اي که به طور کامل سرکه روي چغندرها را بپوشاند، سرکه اضافه مي کنيم.
به ازاي هر يک کيلو سرکه، يک قاشق غذا خوري نمک به آن اضافه کنيد. مقدار نمک را بسته به ذائقه تان مي توانيد کم يا زياد کنيد.
لابه لاي چغندرها مقداري گلپر، موسير، سير و فلفل قرار دهيد. درب شيشه را محکم بسته و در يخچال نگهداري کنيد.
از آنجايي که اين ترشي نسبت به ترشي هاي ديگر حساس تر است. زود خراب مي شود و طعم و رنگ خود را از دست مي دهد، بهتر است هميشه در جاي خنک نگه داري شود.
عکس از نت