خانه
72.8K

راز و رمزهاي آشپزي

  • ۱۶:۴۱   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    کاربر فعال|815 |393 پست
    چه جوری میشه یک کتلت خوشمزه درست کرد . مثلا سیب زمینی خام بهتره یا پخته ؟ یا اینکه اگه سیب زمینی رو با چرخ گوشت چرخ کنیم بافت بهتری داره یا با رنده درشت ؟ و........



    سیب زمینی خام بسیار خوشمزه تر از سیب زمینی پخته خواهد بود که بهتر است جدا رنده شود و اگر در تهیه کتلت مقداری شنبلیله و مرزه خشک در کتلت بریزید بسیار عطر و بوی خوبی خواهد داشت راستی ادویه فراوان هم فراموش نشود.




     سیب زمینی پخته برای کتلت استفاده بشه بهتره برای ترد شدن پیاز رنده شده را فراموش نکنید و کمی هم مغز نان باگت خشک شده هنگام سرخ کردن بهترش میکنه



    من تخم مرغ به كتلت اضافه نميكنم به سيب زمينيهاي پخته رنده شده يك سيب زميني خام هم رنده كرده و اضافه ميكنم. اينطوري كتلتها وا نميروند. در ضمن سيب زمينيها را پوست كنده با پياز آب پز ميكنم بعد هم همه را با نمك و فلفل و آرد سيب زميني و گوشت چرخ كرده ميريزم توي غذاساز. خوب بايد ورز بديد تا بافتش منسجم بشه.



    در تهیه کتلت از استفاده از پنیر های مزه غافل نشوید.طعم بسیار مطلوبی میدهد.





    سیب زمینی خام خوشمزه تر است يا مخلوط پخته و خام ، ولی باید با رنده خیلی ریز رنده شود و پس از رنده شدن آنها را فشار دهیم تا آب و نشاسته اضافی خارج شود و با حرارت ملایم آنها را مغز پخت کنيم.کمی تخم مرغ و ادویه و پیاز هم فراموش نشود. پس ازسرخ شدن هم چند گوجه فرنگی را در روغن تفت داده و با یک قاشق رب و پیازداغ سس درست کرده و چند دقیقه کتلتها را در سس مزه دار کنید 




    از آرد نخودچی توی سیب زمینی پخته استفاده کنید کتلت خوبی میشه .



     منم مثه مامانم وقتی کتلت درست میکنم سیب زمینی خام استفاده میکنم ولی حتما غیرازفلفل وزردچوبه بهش زیره سبزاسیاب شده هم میزنم هم عطرخوبی داره  هم خاصیت درمانی درضمن مامان من مثه قدیمیها ازنان خشکی که واسه ابگوشت همیشه داره یه کم برمیداره میکوبه به کتلت اضافه میکنه با یه عددتخم مرغ وقتی هم که کتلت سرخ شد اگه مهمون باشه توخونه همینجوری  بادورچین  خیارشورو سبزی میاره سرسفره ولی اگه خودمونی باشن کتلت هاروبرمیداره گوجه فرنگی حلقه شده میذاره تو همون ماهیتابه کتلت ها رومیچینه روی اونا ومیذاره یه کم گوجه ها سرخ بشه من خودم ابغوره هم یه کوچولو میریزم چون ترش دوس دارمراستی یادم رفت اینو بگم جدیدا من عادت کردم مثه کوکوسبزی توکتلتم هم یه دونه  سیر رنده کنم البته اگه  اهل  خانواده مشکلی باسیر ندارن ماهمه از کوچیک تا بزرگ به خاصیت سیر بیشتر از دوس داشتن یا نداشتنش اهمیت میدیم .حالا همون زیره رو بریزید مطمئن باشین ضررنمیکنیدبقیه شو خودتون استادید
    ویرایش شده توسط سادات در تاریخ ۲۵/۶/۱۳۹۳   ۱۶:۴۴
  • leftPublish
  • ۱۶:۴۷   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    سادات
    کاربر فعال|815 |393 پست
    من تاحالا چند بارفلفل دلمه رنده شده رو داخل کتلت ریختم طعم خوبی داشت کلا همیشه توکتلتها یه چیز جدید رو امتحان میکنم اخرین بار کتلت درست کردم سیب زمینی رو اب پز کردم بعد رنده کرد پیاز هم رنده کردم توش مقداری گشنیز وجعفری خرد شده ریختم ادویه وابلیموزدم 1تخم مرغ وکمی پودر سوخاری اضافه کردم مقداری از مواد رو باز کردم توش کالبس خرد شده وپیازچه و گو شت گوجه نگینی شده گذاشتم بعد بخچه پیچ کردم وکمی تختش کردم تو پور سوخاری غلطاندم ودر روغن سرخ کردم توجه وقتی مقداری از مواد رادر دست گرفتید حتما قبلش دست راکمی ارد بزنید تا مواد سیبزمینی بدست نچسبد
  • ۱۶:۵۰   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    سادات
    کاربر فعال|815 |393 پست
    خوشمزه ترین کتلت با سیب زمینی خام رو هم درست میکنم و رازش هم استفاده از مقداری کره داخل گوشته (البته اگه گوشتتون کم چرب یا فاقد چربیه چون من معمولا از گوشت بدون چربی استفاده میکنم)در ضمن با پیاز فراوان ، سیب زمینی ها رو هم با پیاز میکس میکنم یه وقتهایی به جای نصف مقدار سیب زمینی ها از سویا استفاده میکنم در ضمن آب پیاز و سیب زمینی رو هم نمی گیرم و با شعله کم کتلت ها رو دونه دونه سرخ میکنم .
  • ۱۶:۵۵   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    سادات
    کاربر فعال|815 |393 پست

    راز و رمز های قورمه سبزی





    برای تهیه قورمه سبزی به ازای هر دسته تره آماده و پاک شده  یک دسته جعفری و یک چهارم دسته گشنیز اضافه کنید.میزان شنبلیله باید کم و در حد نصف گشنیز مصرفی باشد.
    حتماً از مقداری هم رب استفاده کنید.
    ریز کردن سبزیجات و تفت دادن اونها باعث پس دادن رنگ سبزی میشه 







     قورمه سبزی برای اينکه تيره شه بايد سبزيش خوب سرخ شه و بعنوان چاشنی از آبليمو و سرکه و آبغوره استفاده نکنی بهتره ، همون ليمو عمانی کافيه که ليمو ها را بازکرده و هسته هایی که به پره های ليمو چسبيده جدا کرده و وقتی گوشت و لوبيای خورش پخته شد ليموهای پاک شده را همراه با سبزی سرخ شده به اون اضافه ميکند.  از لوبيا قرمز و هم مشتی لوبيا چيتی در خورش استفاده ميکنن که اعتقاد دارن لوبيا چيتی به خورش لعاب ميدهد.












    يک آشپزی ميگفت هميشه يکربع به پايان کار خورشها ، دمکنی بگذارين (احتمالا برای اينکه آب اضافه زودتر جمع شه) البته من در تمام خورشها از زودپز استفاده ميکنم و هيچوقت هم آب اضافه نداره که بخوام اينکارو کنم


    روش قرمه سبزی من : در ديگ زودپز پياز داغ درست ميکنم (طلایی روشن نه قهوه ای) بعد گوشت را اضافه تا حد تغيير رنگ آن تفت ميدهم (حدود 5 دقيقه) بعد زردچوبه + فلفل سياه زده و يک تفت داده وآب ميريزم چون زودپز آب را خشک نميکنه از اول هر آبی بريزم تا آخر همان حدود خورش آبدار ميشه . سپس لوبيا (قرمز+چيتی) خيس خورده را اضافه و درب زودپز را گذاشته حدود يکساعت تا گوشت بپزد بعد در زودپز را باز کرده سبزی سرخ شده (در حد معمولی نه خيلی زياد) و ليمو عمانی تميز شده (گوشت داخل ليمو بدون هسته های آن که با دست ريز ريز کرديم) و چندتاليموعمانی درسته و نمک را به آن اضافه و دوباره در زودپز را بسته و حدود نيم ساعت ميگذاريم جا بيفته.


    وقتی در زودپز را بار دوم بازکرديم حرارت را ملايم کرده در آن را ميگذاريم(محکم نميکنيم) و تا هنگام سرو روی حرارت اجازه ميدهيم به روغن بيفتد
    (بهتر است از سبزی های بسته ای آماده استفاده نکنی که طعم خورش بهتر شه)
  • ۱۷:۰۴   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    سادات
    کاربر فعال|815 |393 پست

    چطوری عدسی خوشمزه بپزین!





    یکی دو لیوان عدس بریزید تو سینی و با دقت پاک کنید، حتی تو عدس‌های بسته‌بندی شده سنگ‌ریزه‌هایی پیدا می‌شه که ظاهرشون مثل سنگ و باطن‌شون یه جور فولاد دندان‌شکنه. احتمال این وجود داره که کارگذاشتن این سنگ‌نماها کار دندون‌پزشکا باشه. بگذریم.


    حالا عدسا‌ها رو بریزید تو یه قابلمه نسبتا بزرگ و هفت هشت لیوان آب بریزد توش و بذارید بپزه. عدس اگر ۱۰ سال تو انبار مغازه نمونده باشه نیم ساعته می‌پزه. حالا یه دونه پیاز متوسط رو نگینی (حبه) کنید و بریزید توش، نصف لیوان هم برنج بریزید توش، زردچوبه رو یه کمی بیشتر از حدی که برای غذاهای معمول می‌ریزید، اضافه کنید. فلفل سیاه رو هم همینطور. حتما خودتون قبل از اینکه بگم نمک رو ریختید. حالا اندازه یه لیوان گشنیز خرد شده به این ترکیب اضافه کنید و بذارید تا موقعی که برنجا له شدن و لعاب دادن بپزه. تو این مدت یکی دو بار درست و حسابی غذا رو هم بزنید که ته نگیره.


    تو این مدت ممکنه شما، یا مهمونتون از بوی اشتهاآور غذا دیوانه شده باشید، اما به خودتون مسلط باشید و یه ذره دیگه گشنیز خرد کنید.


    حالا که غذا آماده شده اونو تو یه ظرف خوشگل بریزید، روش یه کمی گشنیز خام و اگر خودتون دوست دارید گلپر بپاشید. می‌تونید این عدسی رو با لیموترش و روغن زیتون بخورید ولی چاشنی این غذا تو ورژن ترکی‌ش فلفل سیاه زیاده. به جای پیازهای نگینی هم همون اول که عدس رو می‌پزن، پیازهای خیلی کوچولو رو همونطوری درسته می‌ندازن تو غذا. در واقع “شیله” یه جور سوپ سرماخوردگیه، که خیلی هم خوشمزه است. اما این ورژنی که بالا گفتم خیلی از اون خوشمزه‌تره و اصلا هم یاد بیماری و این چیزا نمی‌افتین.


    یکی از چیزایی که می‌تونید سرخود به این ترکیب اضافه کنید سیب‌زمینی حبه شده است. من نگفتم که اگر به ذهنتون رسید احساس خلاق بودن بیشتری بهتون دست بده. اگر می‌خواهید سیب‌زمینی رو هم تو این عدسی داشته باشید، ۱۰ دقیقه‌ای قبل از اضافه کردن برنج سیب‌زمینی‌های خرد شده رو بریزید تو قابلمه. 

    این دستور رو از سایت http://rangirangi.com برداشتم.









    اگر برای تزئین عدسی از آویشن استفاده نکرده اید حتما اینو هم امتحان کنید. ترکیب بوی عدسی و آویشن خیلی خوبه.





    برای پخت عدسی دوسوم عدس و یک سوم ماش می ریزم. در صورت در دسترس بودن قلم ، از اون هم استفاده می کنم. سیب زمینی هم نگینی خرد کرده و توش می ریزم. وقتی خود پخته شد یک سوم عدسی را له می کنم و دوباره تو قابلمه می ریزم. این کار باعث لعاب بیشتر عدسی میشه. برای سرخ کردن پیاز و سیر هم از کره استفاده می کنم. کمی هم گیشنیز و آویشن برای تزئین اون نتیجه خوبی میده
  • ۲۰:۴۵   ۱۳۹۳/۶/۲۶
    avatar
    گلوریا
    کاربر جديد|93 |36 پست
    سلام عزیزان کدبانو عدساکه پخت کمی باگوشت کوب باهمون آب عدس دیگه دورنمی ریزم میسابم قشنگ نه طوریکه له بشه پیازروجداسرخ میکنم یه قاشق رب وادویه میریزم به پیازکمی تفت میدم وبه عدسی اضافه میکنم کمی مزره خشک میریزم ودرآخربجای برنج ورمیشل اضافه میکنم خیلی خوشمزه ترمیشه امتحان کنید.نتیجه اشوبگیدممنون میشم .
    ویرایش شده توسط گلوریا در تاریخ ۲۶/۶/۱۳۹۳   ۲۰:۴۷
  • leftPublish
  • ۲۱:۰۱   ۱۳۹۳/۶/۲۶
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    ایووووووووووووووووووووول
    خیلی دوس دارم
  • ۱۷:۳۳   ۱۳۹۸/۳/۱۹
    avatar
    سام شف
    کاربر جديد|65 |55 پست
    خیلی عالی و دقیق بود . . مرسی خانم سادات
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان