خانه

مراقبت از پوست كودك در فصل سرما

  • جلوگیری از خشك شدن پوست نوزادان:

    رطوبت پوست مانع از ایجاد ترك در پوست می شود. بنابراین از میزان رطوبت پوست صورت نوزاد اطمینان حاصل كنید. استفاده از مرطوب كننده برای نوازاد قبل از بیرون رفتن از منزل مهم است. نوزاد را هر روز به حمام نبرید. همیشه از صابون های ملایم و مخصوص به نوزاد در حمام استفاده كنید.
    پس از آنكه نوزاد به بازیها و آب پاشیدن های لذت بخش خود در وان حمام پایان داد، او را  با یك حوله تمیز به آرامی خشك كنید. سعی نكنید تا حوله را روی بدن نوزاد بكشید. این كار باعث می شود تا پوست نوزاد دچار سوزش شود. زمانی كه پوست او مرطوب هست و هنوز كامل خشك نشده است، لوسیون را روی بدن او ماساژ دهید تا بهتر جذب بدن شود.
     
    جلوگیری از ترك خوردن لبها:

    مراقبت از لبهای نوزاد كه همانند غنچه گل رز است را فراموش نكنید. قبل از آنكه می خواهید از منزل بیرون بروید، لبهای نوزاد را با یك لایه بسیار نازك از وازلین بپوشانید. این كار یك دیوار محافظ بین لبها و سرما ایجاد می كند و احتمال ترك خوردگی و خشك شدن لبها را كاهش می دهد. برای درمان ترك و خشكی لب نوازاد نیز می توانید از لوسیون ها، روغن ها، و كرمهای ضد حساسیت مخصوص نوزاد نیز استفاده كنید. چنانچه می خواهید از لوسیون نوزاد استفاده كنید باید از لایه ی ضخیم تری برای این كار استفاده كنید. اگر لبهای نوزاد دچار بریدگی شده است مقدار كمی از پماد یا نرم كندده های لب را در قسمت بریدگی بمالید.

    مراقبت از پوست بینی نوزاد در سرما:

    اگر سرما باعث آبریزش از بینی نوزاد شده است، سعی كنید تا از خشك شدن و ترك خوردن پوست بینی جلوگیری كنید. می توانید از وازلین یا سایر كرمهای مخصوص نوزاد كه ضد حساسیت هستند استفاده كنید. قسمت زیر بینی را با مقداری از كرم مخصوص نوزاد یا وازلین مرطوب نگه دارید. این كار را چند بار در طول روز انجام دهید. این كار برای برطرف كردن مخاط های خشك بینی نیز بسیار مفید است. زمانی كه می خواهید بینی نوزاد را تمیز كنید، از دستمالهای مرطوب استفاده كنید. نوزادانی كه اگزما دارند احتمال می رود تا در بینی آنها باكتری وجود داشته باشد. چنانچه متوجه پوسته پوسته شدن اطراف سوراخهای بینی و دهان و همراه آن آبریزش بینی شدید، با پزشك متخصص تماس بگیرید تا با تجویز آنتی بیوتیكهای موضعی عفونت را برطرف كند.

    عرق سوز شدن نوزاد و جلوگیری از آن در زمستان: 

    احتمال دارد تا نوزاد شما در زمستان نیز عرق سوز شود. عرق سوز شدن فقط مخصوص به فصل تابستان نیست. زمانی كه غده های كوچك عرق بسته می شود این اتفاق رخ می دهد. اگر در زمستان لباس نوزاد بیش از اندازه گرم باشد یا در مكانی قرار گرفته باشد كه گردش هوا در آنجا كم باشد (مانند صندلی ماشین مخصوص نوزاد)، نوزاد عرق سوز می شود.
     برای جلوگیری از عرق سوز شدن نوزاد، لباسها را به شكل چند لایه به او بپوشانید. به این شكل هوا از لابه لای آنها جریان پیدا می كند. در اینصورت هر زمان كه مشاهده كردید درجه حرارت بدن او بالا رفته است یك لایه از لباسها را از تن او خارج كنید و نوزاد را در مكانی قرار دهید كه از نظر راحتی و تهویه هوا در شرایط خوبی قرار گرفته باشد. زمانی كه از بیرون به منزل برگشتید لباسهای نوزاد را كم كم از تن او خارج كنید و اجازه دهید تا هوا در لباسهای او جریان پیدا كند. 

    استفاده از كرم ضدآفتاب را فراموش نكنید:

    درست است كه در زمستان دمای هوا پایین است اما فراموش نكنید كه خورشید هنوز نقش بزرگی در مراقبت از پوست نوزاد در زمستان ایفا می كند. برف، 85 درصد از اشعه های مضر خورشید را منعكس می كند. پس اگر در نواحی پوشیده شده از برف زندگی می كنید قبل از خارج شدن ازمنزل صورت نوزاد را با كرم ضد آفتاب بپوشانید. كرمهای ضد آفتاب با اس پی اف 15 تا 30 برای نوزادان مناسب است.
     
    جلوگیری از سرمازدگی بدن:

    در طول زمستان، قسمتهایی از پوست به ویژه سر انگشتان دست و پا، گوش، بینی و گونه، كه در معرض هوای سرد قرار می گیرند دچار افت شدید دما می شود و در این زمان رنگ آن قسمت از ناحیه بدن، زرد یا سفید به نظر می رسد. البته اگر سرمازدگی از نوع شدید باشد، منجر به تخریب بافتهای آن قسمت از پوست می شود.

    بنابراین مراقب پوشش انگشتان دست و پای نوزاد باشید. از جوراب و كفش گرم، دستكش و كلاه برای كودكان غافل نشوید. اگر نوزاد شما آنقدر كوچك است كه برای حمل او از كالسكه یا صندلی ماشین مخصوص نوزاد استفاده می كنید، از پتوهای گرم یا پوشش كالسكه یا صندلی ماشین مخصوص نوزاد استفاده كنید.

    منبع: گروه تحقیقاتی نی نی سایت

       0

نظرات کاربران
شما میتوانید بعد از ورود برای این مقاله نظر ثبت نمایید.
  • درج نظر
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان