خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
74.9K

انواع مربا

  • ۰۸:۲۷   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای پوست پسته

    مواد لازم:

    پوست پسته تازه 1 کیلو 

    شکر 1 کیلو 

    هل یا وانیل به قدر لازم 

    آبلیمو نصف استکان 

    گلاب در صورت تمایل 1 فنجان 

    خلال پسته 1 فنجان

    طرز تهیه:

    پوست پسته را شسته و آن را 4 بار و هر بار 20 دقیقه می جوشانیم تا تلخی پوست گرفته شود و آن را در آب سرد می ریزیم. یک ساعت بعد آن را صاف می کنیم. شکر را با 3 لیوان آب و گلاب می جوشانیم تا کمی قوام بیاید و پس از سرد شدن شربت پوست پسته ها را در شربت می ریزیم و بعد از 3-2 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا مربا جا بیفتد و شربت قوام بیاید. آبلیمو و خلال پسته را هم اضافه می کنیم و بعد از سه تا چهار جوش ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم مربا خنک شود.

    انواع مربا انواع مربا

  • leftPublish
  • ۰۸:۳۴   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای پوست پرتقال به شکل گل رز

    مربای پوست پرتقال یکی از خوشمزه ترین و خوش عطرترین مرباهاست واگه اون رو به شکل گل رز درست کنین زیباییش هم اضافه بر مزایای دیگش میشه .من وقتی دسر پرتقال درست میکنیم پوست پرتقال رو دور نمیریزم یا اون رو خشک میکنم و یا از اون مربا درست میکنم.که هم با خامه واسه صبحانه خیلی خوشمزه میشه وهم از این مربا می‌تونین برای تزئین روی دسر،کیک، بستنی، شیرینی استفاده کنین. 

     

     

    مواد لازم:

    پرتقال متوسط 5 عدد

    شکر نیم کیلو

    آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه:

    پرتقال رو مثل سیب پوست بکنین،مراقب باشین که پاره نشه. اون رو به شکل گل بپیچین و با یه خلال دندون محکم کنین.

    داخل یه قابلمه آب سرد بریزین و گلهای رز پرتقایتون رو توش بذارین.روی حرارت ملایم قرار بدین تا وقتی به جوش بیاد وقتی چند جوش زد آبش رو خالی کنین و این بار آب ولرم روش بریزین و باز بذارین بجوشه.معمولا سه بار جوشوندن کافیه.اگه بیشتر این کارو تکرار کنین پرتقالها عطرشون رواز دست میدن.البته تست کنین که پوست پرتقالها خوب پخته باش و نرم بشن،چون وقتی شکر رو اضافه میکنیم و شیره قوام میاد پوست پرتقالها کمی سفت میشن.پرتقالها رو توی صافی بریزین توی قابلمه شکر و دو لیوان آب بریزین و گلهای پرتقالیتون رو توی اون بذارین و بجوشونین تا مربا قوام بیاد در آخر آبلیمو رو اضافه کنین و بعد از چند تا جوش مربا آماده ست.

     

    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۸   ۱۴:۴۱
  • ۰۸:۴۰   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
    مربای هویج

    مواد لازم :

    هویج 1 کیلو
    آهک 1 پیمانه ( آهک خوراکی برای ترد شدن مرباها و جلوگیری از له شدن و تغییرشکلشون استفاده میشه در بعضی از عطاریها قابل دسترسه، اما اگه پیدا نکردید آهک رو تو آب بریزید و حل کنید بهش میگن آهک خوراکی)
    شکر 8 پیمانه 
    پودر هل و گلاب به میزان لازم
    خلال دندون 

    طرز تهیه:
    بعد از شستن و تراشیدن هویج ها، اونارو از بالا به پایین خیلی نازک ورقه ورقه کنید( ابزار این کار در عطاری ها موجوده، از دستگاه چیپس ساز هم میتونید استفاده کنید) و 4 الی 5 ساعت داخل آب نمک بزارین. بعد از اینکه قابلیت تا شدن پیدا کردن و نرم شدن به شکل گل لوله میکنیم و انتهاشو خلال دندون میزنمیم تا گلمون باز نشه. وقتی همه گل ها رو درست کردین چند ساعت داخل آب بزارین و هر یک ساعت آبشو عوض کنین تا شوریش از دست بره. سپس آهک و آب رو مخلوط کرده ( اگر آهک خوراکی پیدا نکردید) از صافی رد کنید هویجارو به مدت 10 ساعت داخلش بزارین، بعد بزارینشون تو آب سرد. آب رو تو قابلمه به جوش آورده هویجارو چند دقیقه داخلش بجوشونین و آبکش کنین. سپس شکر، آب (1 لیتر)، پودرهل و گلاب رو مخلوط کرده بزارین جوش بخوره تا قوام بیاد، بعد بزارین کنار تا سرد بشه و هویجارو داخلش بریزین و در یک ظرف شیشه ای در یخچال نگهداری کنین. قبل اینکه هویجارو بزارین تو شیشه خلالارو جدا کنید.

    آموزش تزئین ترب و هویج به شکل گل رز, آموزش تزیین ترب

     

    آموزش تزئین ترب و هویج به شکل گل رز, آموزش تزیین ترب

     

    آموزش تزئین ترب و هویج به شکل گل رز, آموزش تزیین ترب

     

    آموزش تزئین ترب و هویج به شکل گل رز, آموزش تزیین ترب

     

  • ۰۸:۴۵   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
     مربای کدو حلوایی

    نحوه تهیه انواع مربای خوشمزه
     

    طرز تهیه :
    ابتدا کدو حلوایی را شسته و پوست بگیرید و به صورت درشت رنده كنید .كره را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.سپس كدو حلوایی را اضافه كرده و ان را تفت دهید تا كمی نرم شود.

     

    آب و گلاب را مخلوط كرده و به آنها پودر هل را اضافه كنید و خوب مخلوط كرده و به پودر قند بیفزایید و ان را هم بزنید تا به صورت شفاف درآید و بعد آن را به كدو اضافه كنید و مخلوط كنید.در این مرحله كدوها كمی شفاف میشوند.

     
     
    پس از شفاف شدن كدوها 1 قاشق غذاخوری کره و آبلیمو را اضافه کرده و سریع هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید و به آن زعفران اضافه كنید.
     

    نکات:
    1)در صورت تمایل از مقدار بیشتری گلاب و هل یا زعفران استفاده كنید.

     
    2)میتوانید مقداری مغز آجیل بو داده شده مثل فندق و بادام زمینی هم به مارمالاد اضافه كنید.
     
    مواد اولیه :
    برای 10 نفر
    كدو حلوایی 2لیوان (رنده شده)
    پودر قند 1لیوان
    كره 6قاشق غذاخوری
    پودر هل سبز 1چهارم قاشق چایوری
    آب 1سوم لیوان
    آبلیمو 1قاشق چایخوری
    زعفران به میزان لازم
    گلاب 1سوم لیوان
    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۸   ۱۴:۴۱
  • ۰۸:۴۷   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
    مربای لبو

    نحوه تهیه انواع مربای خوشمزه
     
    طرز تهیه:
    ابتدا لبو را شسته و آن را به شكل دلخواه خرد كرده و یا رنده كنید .سپس 5پیمانه آب به آن اضافه كرده و نیم ساعت بپزید.سپس شكر را اضافه كرده و 15دقیقه دیگر هم مربا را بپزید تا شیره آن قورام بیاید.در انتهای پخت وانیل را اضافه كنید و مخلوط كرده و بعد از خاموش كردن شعله آبلیمو و گلاب را هم اضافه كنید.
     
     
    نكات:
    1)در صورت تمایل میزان گلاب را بیشتر یا كمتر كنید.
     

    2)در صورتی كه لبو را رنده میكنید از آب كمتری استفاده كنید تا مربا له نشود.

     

    3)اضافه كردن آبلیمو تنها برای جلوگیری از شكرك زدن است.از اضافه كردن مقدار زیاد آن اجتناب كنید.همچنین میتوانید به جای آبلیمو از جوهر لیمو هم استفاده كنید.

     

    4)نگهداری مربا باید در مکانی سرد و خشک صورت گیرد.

     

    5)طبخ مربا بایستی در ظرف در باز صورت گیرد.

     
     
     
    6)پخت مربا بایستی سریع با شعله زیاد و منظم و ضمن هم زدن مرتب با کفگیر صورت گیرد. هر چه ماده اولیه ریزتر باشد، عمل حرارت دادن باید سریع‌تر انجام شود. در مورد مواد درشت عمل پخت به آهستگی صورت می‌گیرد تا آب ماده به‌راحتی وارد شربت شده و قند شربت نیز به داخل آن نفوذ پیدا کند.
     
     

    7)جدا کردن کف از روی مربا باید در پایان کار صورت گیرد. جهت جلوگیری از تولید کف، می‌توان به اندازه یک قاشق کره به آن اضافه کرد.

     
     

    مواد اولیه :
    گلاب 1قاشق غذاخوری (اختیاری)
    لبو 1كیلو
    آب 5پیمانه
    وانیل نصف قاشق چایخوری
    شكر 4ونیم پیمانه
    آبلیمو نصف قاشق چایخوری

     
     
    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۸   ۱۴:۴۱
  • ۰۸:۴۹   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
    مربا آلبالو

    نحوه تهیه انواع مربای خوشمزه
     
    طرز تهیه :
    ابتدا چوب آلبالو ها را جداكرده و آنها را خوب بشویید و بعد با هسته گیر هسته آنها را جدا كنید.ظرفی مناسب انتخاب كنبد كه در دار باشد و در آن یك لایه البالو ریخته و رویش یك لایه شكر مخلوط شده با پودر هل سبز بریزید و در انتها گلاب را به آن اضافه كرده و یك روز ظرف را داخل یخچال قرار دهید تا آلبالو كاملا آب بیندازد.
     
     
    بعد از گذشت زمان مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و پس از اینکه 10 دقیقه جوشید آلبالوها را از آب آن جدا کنید و آبلیمو را اضافه کنید و بگذارید تا شربت قوام بیاید سپس آلبالوها را به شربت قوام آمده اضافه نمایید.
     
     

    نكات:
    1)توجه داشته باشید برای آنكه مربا كپك نزند آن را با قاشق كاملا تمیز هم بزنید و بهتر است برای هر بار هم زدن از قاشق تمیز و شسته شده استفاه كنید.

     
    2) اگر آلبالو زیاد بجوشد كمرنگ شده و له میشود .
     
    3)اگر آب آلبالو زیاد بود میتوانید بعنوان شیره شربت از آن استفاده کنید.
     
     
    مواد اولیه :
    آلبالو 1كیلوگرم
    شكر 1كیلوگرم
    آبلیمو 1قاشق غذاخوری
    گلاب 2قاشق غذاخوری
    پودر هل سبز 1چهارم قاشق چایخوری
  • leftPublish
  • ۰۸:۵۳   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای انجیر

    طرز تهیه مریای انجیر یک مربای بسیار خوشمزه و مقوی

    مواد لازم :

    شکر: 800 گرم

    انجیر: یک کیلو‌

    آبلیمو: یک قاشق غذا‌خوری

    گلاب: 2 قاشق غذا‌خوری

    آب: یک لیوان

     طرز تهیه :

    ابتدا انجیر‌ها را شسته و روی انجیر‌ها با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید.شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.بعد از جوش آمدن انجیرها را در شربت بریزید و صبر کنید تا انجیر‌ها نرم شده و گلاب و آب لیمو را هم اضافه کنید و چند دقیقه دیگر بجوشانید.

    در این مرحله حتما در ظرف مربا را یک پارچه تمیز گذاشته و حرارت را خاموش کنید و با در بسته بگذارید خنک شود تا شهد به درون انجیر‌ها نفوذ کند و مربا آماده شودبرای تهیه مربای انجیر بهتر است از انجیر‌های ریز و سبز استفاده کنید.

  • ۰۸:۵۵   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    بهترین مرباها را درست کنید.

    قوام آمدن مربا

     

    تشخیص قوام آمدن مربا :

    1- مقداری از مربای در حال جوش را بر داشته تا کمی سرد شود . سسپس مقداری از آن را در وسط دو انگشت خود گرفته و انگشت ها را باز کنید . اگر بصورت نخ کشیده شد قوام آمده است .

    2- قطره ای از مربا را داخل کمی آب سرد بیندازید اگر در ته ظرف رفت و باز نشد قوام آمده است .

     

    کپک زدن مربا

     

     

    در صورت کپک زدن مربا چه باید کرد ؟

    اگر مربای شما کپک زد ، باید بدانید که زمان پخت آن کم بوده و باید لایه ی کپک زده را از روی مربا جدا کنید و دوباره باقی مانده ی مربا را بگذارید تا بپزد .

     

     

    جلوگیری از کپک زدن مربا :

    برای اینکه مربای شما کپک نزند در آخرین مرحله ی پخت 2-1 قاشق غذا خوری آبلیمو به آن اضافه کنید .

     

     

    مربا خوش رنگ

     

    خوش رنگ شدن مرباها :

    برای خوش رنگ شدن مرباهایی نظیر هویج ، پوست هندوانه ، به ، سیب و غیره می توانید به آن کمی زعفران اضافه کنید . زعفران عطر و بوی بسیار خوبی به مربای شما خواهد داد .

     

     

    شکرک مربا

     

    اگر مربای شما شکرک زد :

    1- کمی آب و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید ، بگذارید دوباره بجوشد .

    2- شیشه را درون ظرف آب سرد گذاشته و روی اجاق قرار دهید تا آب جوش بیاید و شکرک مربا ذوب شود . در نظر داشته باشید هرگز شیشه را درون آب جوش نگذارید . چون باعث شکستن شیشه می شود .

     

     

    مربا

     

    جلوگیری از ورود هوا به داخل مربا :

    برای جلوگیری از ورود هوا به داخل مربا روی آن را با کاغذ آلومینیوم ( فویل ) بپوشانید و درب مربا را ببندید . در موقع استفاده فویل را از روی شیشه بردارید .

     

     

    یک توصیه لازم :

    هیچ گاه مربا را درون ظرف خیس نریزید ، زیرا باعث کپک زدن مربا می شود .

    هیچ گاه مربا ی داغ را درون ظرف نریزید بلکه صبر کنید تا کاملا خنک شود ، سپس به ظرف اصلی منتقل کنید .

     

     

    مربا

     

    ترد شدن مربا :

    برای ترد و شکننده شدن بعضی از مرباها نظیر بالنگ ،هویج ، ترب ، کدو ، هندوانه ، خیار ، خربزه می توانید از آب آهک استفاده کنید .

    برای این منظور 2قاشق غذا خوری آهک را درون 2لیتر آب حل کنید سپس میوه ها را در آورده و 24ساعت درون آب شیرین بگذارید . بعد آن را کاملا بشویید وبرای پخت مربا استفاده کنید .

     

     

    مرباخوشمزه

     

    خوشمزه و معطر شدن مربا :

    برای معطر و خوشمزه تر شدن مربا از چاشنی هایی نظیر هل برای سیب وبه ،چوب دارچین و وانیل ویا گلاب برای مربای آلبالو استفاده کنید .

     

    زمان پخت مربا :

    زمانی مربای شما پخته است که کف کرده باشد . در این موقع می توانید زیر اجاق را خاموش کنید.

     

     

    مربا

     

    جلوگیری از سیاه شدن سیب برای مربا :

    بعد از پوست کندن سیب آن را در محلول آب سرد و کمی آبلیمو قرار دهید . با انجام این کار سیب شما تغییر رنگ نمی دهد . بعد از 10 دقیقه می توانید برای پختن مربا از سیب استفاده کنید .

     

    چند نکته در مورد آلبالو و به :

    درب ظرف مربای آلبالو را در حال پخت نباید گذاشت .زیرا مربا سرریز می شود و تمام آب مربا از ظرف خارج می شود . اما در ظرف مربای به، را همیشه ببندید زیرا رنگ آن بهتر می شود.

     

     

  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    arnina
    دو ستاره ⋆⋆|3418 |2289 پست
    مفید بود . ممنون .
  • ۱۳:۰۱   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    مریم
    دو ستاره ⋆⋆|843 |2439 پست
    به به
  • ۰۹:۴۰   ۱۳۹۴/۹/۱۱
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    مرسی از نازنین جون

    مربای کامکوات

    پرتقال زینتی کامکوات 1 کیلوگرم  .  شکر 1 کیلوگرم  .  آب 3 لیوان  .  آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

     

    کامکوات میوه ای زینتی با طعم و ظاهر پرتقال اما بسیار کوچک است که با پوست مصرف میشود ، در این پست کامکوات خوش طعم تبدیل به مربایی خوشمزه خواهد شد که میتوانید بهمراه چای عصر سرو کنید.

     

    مربای پرتقال ریز

     

    طرز تهیه : کامکوات ها را بشویید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.

     

    داخل قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، کامکوات ها را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس با آب سرد آبکشی کنید ( این کار را 3 بار انجام دهید ) ، کامکوات ها را پس از 3 بار شوک دادن داخل ظرفی پر از آب سرد بریزید و 1 ساعت کناری قرار دهید.

     

    مربای پرتقال ریز

     

    داخل قابلمه شکر و 3 لیوان اب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، هم بزنید تا شکر حل شود سپس آبلیمو و کامکوات ها را اضافه و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.

     

    پس از اماده شدن کامکوات ها را از روی حرارت بردارید و روی قابلمه را با  پارچه ای بپوشانید و به مدت 24 ساعت کناری قرار دهید سپس داخل ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک و اماده سرو شود.

    نوش جان

  • leftPublish
  • ۱۴:۵۵   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای سیب

    مواد لازم:

    سیب ریز یک کیلو گرم

    شکر 5 لیوان

    آب 3 لیوان

    جوهر لیمو 1.4 قاشق چایخوری

     


     

    طرز تهیه:

    داخل یه کاسه آب میریزیم و نصف فنجان آبلیمو یا سرکه داخل آب میریزیم و کنار دستمون میگذاریم. سیبها رو پوست میگیریم و از ته چاقوی نازک رو فرو میکنیم داخل سیب و هسته هاش رو در میاریم، فقط طوری که دم سیب جدا نشه. سیب ها رو داخل آب می اندازم

    برای این توی آب سرکه یا آبلیمو میریزیم که سیبها سیاه نشن.

     


     

    3 لیوان آب و شکر رو توی قابلمه ترجیحا لعابی میریزیم و روی شعله میگذاریم تا شکر حل بشه.

    جوهر لیمو رو اضافه میکنیم.

     


     

    آب سیبها رو خالی میکنیم و سیبها رو داخل شیره می ریزیم و با شعله کم میگذاریم سیبها پخته و شیره قوام بیاد. جدود نیم ساعت تا 45 دقیقه بسته به شعله طول میکشه تا مربا قوام بیاد. در این حین کف روش رو هم تا حد امکان بگیرید.

     


     

    نمیدونم از عکس متوجه میشید یا نه باید غلظت شیره به این حد برسه شیره این مربا بعد از خنک شدن حالت ژلاتینی داره.

     


     

    برای اینکه بدونید شیره قوام اومده یا نه یک قاشق از شیره رو داخل یک نعلبکی بریزید و توی فریزر بگذارید تا چند دقیقه ای خنک بشه بعد خارج کنید و نعلبکی رو تکون بدید از شیره به سختی توی نعلبکی تکون بخوره شیره قوام اومده ولی اگه هنوز رقیق و شل باشه باید بیشتر بجوشه.

     


    میتونید با اضافه کردن زعفران یا رنگ خوراکی قرمز مربای سیب زرد یا قرمز داشته باشید. 

    نکته:

    برای معطر کردن این مربا میتونید نصف لیوان گلاب یا چند تا دونه هل استفاده کنید.

    پ ن:اضافه کردن یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده در اواخر پخت مربا باعث خوشرنگ و خوش طعم شدن مرباتون میشه. این مربا رو من بازم پختم و اینبار زعفران زدم که خیلی خوب شد.

    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۸   ۱۴:۴۲
  • ۱۴:۵۶   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای هویج به شکل گل میخک

    مواد لازم:

    هویج نیم کیلو

    شکر نیم کیلو

    آب نصف حجم شکر

    آبلیمو 1 قاشق مربا خوری

    آهک نصف پیمانه و آب برای آهک 1 لیتر

    گلاب نصف لیوان یا چند دانه هل یا وانیل

     

     

     

    طرز تهیه:

    هویج ها رو پوست بگیرید و با استفاده از پوست کن یا رنده چیپس ورقه ورقه کنید.(من از رنده v استفاده کردم)

    روی هویجها رو نمک بپاشید تا نرم بشه تا بتونیم بپیچیم.

     

     

    هویجها رو به شکل عکس برش میزنیم.

     

     

    از یک طرف هویجها رو میپیجیم و در آخر با خلال دندان محکم میکنیم.یک ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم تا نمک هویجها گرفته بشه.

     


    آهک رو با آب مخلوط میکنیم و خوب هم میزنم و میگذاریم تا آهک ته نشین بشه.آب روی آهک رو توی ظرف جدا میکنیم و هویجها رو داخل آب آهک به مدت 12 ساعت قرار میدیم.بعد هویجها رو داخل آب معمولی میریزم و به مدت 6 ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم. تو این مدت چند بار آب رو عوض میکنیم.

    هویجها رو داخل آب میریزم و نیم ساعت اونها رو میپزیم.

    شکر و آب رو داخل قابلمه ترجیحا لعابی میجوشاینم.هویجها رو داخل شیره می ریزیم به مدت 20 دقیقه میجوشاینم وگلاب رو توی مربا میریزم و با 5 تا 10 دقیقه تا قوام بیاد بعد یه قاشق آبلیمو رو میریزم و بعد از چند جوش مربا آماده است.

     


    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۸   ۱۴:۴۲
  • ۱۴:۵۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای خیار به شکل برگ

    مواد لازم:

    خیار سالادی 3 عدد

    شکر 2 پیمانه

    آب 1 پیمانه

    گلاب یا هل

    آبلیمو یا جوهر لیمو

    آب آهک

    طرز تهیه:

    خیار را با پوست برشهای ضخیم  طولی (حدود نیم سانتی) میزنیم به صورتی که به قسمت میانی نرسد و فقط قسمت گوشت آن برش بخورد . با قالب شکل برگ قالب می زنیم و یا با چاقو به برش میزنیم و با نوک چاقو خطهایی به صورت رگبرگهای برگ می اندازیم

     خیارها را به مدت 12 ساعت در آب آهک میگذاریم و 6 -7 ساعت در آب معمولی میگذاریم و چند بار آب آن را عوض میکنیم .

    آب و شکر را میجوشانیم و بعد برگهای خیار را داخل شیره  میریزیم تا با شربت بجوشد و شربت به خورد آنها برود و قوام آید و کمی گلاب یا هل و یا هردو و کمی جوهر لیمو ( یا آبلیمو = 1 قاشق مرباخوری ) میریزیم.روی درب ظرف دم کنی میگذاریم تا در حین خنک شدن شیره به خورد مربا برود.

    نکته: اگر برشها نازک باشد خیارها بعد از پخت چروک میشود.

  • ۱۴:۵۸   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای پوست پرتقال به شکل گل رز

     

    مربای پوست پرتقال یکی از خوشمزه ترین و خوش عطرترین مرباهاست واگه اون رو به شکل گل رز درست کنین زیباییش هم اضافه بر مزایای دیگش میشه .من وقتی دسر پرتقال درست میکنیم پوست پرتقال رو دور نمیریزم یا اون رو خشک میکنم و یا از اون مربا درست میکنم.که هم با خامه واسه صبحانه خیلی خوشمزه میشه وهم از این مربا می‌تونین برای تزئین روی دسر،کیک، بستنی، شیرینی استفاده کنین. 

     

     

    مواد لازم:

    پرتقال متوسط 5 عدد

    شکر نیم کیلو

    آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه:

    پرتقال رو مثل سیب پوست بکنین،مراقب باشین که پاره نشه. من قسمت های سفیدش هم خیلی نمیگیرم.اون رو به شکل گل بپیچین و با یه خلال دندون محکم کنین.داخل یه قابلمه آب سرد بریزین و گلهای رز پرتقایتون رو توش بذارین.روی حرارت ملایم قرار بدین تا وقتی به جوش بیاد وقتی چند جوش زد آبش رو خالی کنین و این بار آب ولرم روش بریزین و باز بذارین بجوشه.معمولا سه بار جوشوندن کافیه.اگه بیشتر این کارو تکرار کنین پرتقالها عطرشون رواز دست میدن.البته تست کنین که پوست پرتقالها خوب پخته باش و نرم بشن،چون وقتی شکر رو اضافه میکنیم و شیره قوام میاد پوست پرتقالها کمی سفت میشن.پرتقالها رو توی صافی بریزین توی قابلمه شکر و دو لیوان آب بریزین و گلهای پرتقالیتون رو توی اون بذارین و بجوشونین تا مربا قوام بیاد در آخر آبلیمو رو اضافه کنین و بعد از چند تا جوش مربا آماده ست.

     

    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۸   ۱۴:۴۲
  • ۱۵:۰۱   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    طرز تهیه ی مربای قیسی شکم‌ پر مجلسی

    مواد اولیه :
    قيسي 10 عدد
    بادام خام 10 عدد
    زعفران دم‌ كرده دو قاشق غذاخوري
    شكر وزن قيسي‌ها
    آب دو پيمانه


    طرز تهيه: 
     قيسي‌ها را وزن كرده و به ميزان آن شكر كنار مي‌گذاريم.
     بادام‌ها را خيس كرده و پوست آن را جدا مي‌كنيم.
     قيسي‌ها را كمي خيس كرده بعد داخل هر كدام يك بادام مي‌گذاريم.
     شكر و آب را در ظرف ريخته و روي حرارت گذاشته تا قوام بيايد.
     بعد از قوام آمدن، قيسي‌ها را به آرامي درون شربت گذاشته و زعفران دم‌كرده را اضافه مي‌كنيم بعد از 15 تا 20 دقيقه از روي حرارت برداشته و مي‌گذاريم تا مربا سرد شود.

     نكته:
    در صورتي كه بادامي از قيسي خارج شد بعد از سردشدن آن را داخل قيسي مي‌گذاريم.
     اين مربا در مجالس بسيار استفاده مي‌شود.
  • ۱۵:۱۳   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربا پوست گریپ فروت

    پوست گریپ فروت به واسطه ضخیم بودن و فراوانی برای مربا بسیار مناسب است.

    مربا پوست گریپ فروت

    مربا پوست گریپ فروت

    طرز تهیه

    پوست گریپ فروت را شسته ، تمیز می کنیم . بعد یک ورقه نازک داخل پوست قسمت سفیدی آن می گیریم . فقط در حدی که داخل پوست صاف شود و زیاد نازک نگردد پوست را به شکل نوارهای بلند و باریک و یک اندازه به پهنای 2 سانتیمتر و طول تقریبا 8 سانتیمتر می بریم. سپس آن را وزن کرده ، دو برابر وزن آن شکر در نظر می گیریم . مانند مربای پوست پرتقال یا نارنج می جوشانیم تا کمی نرم شود . بعد مدت 24 ساعت در آب سرد قرار می دهیم و چندین بار آب آن را عوض می کنیم ، هر با می چشیم تا تلخی پوست کاملا گرفته شود .

    گاهی ممکن است بیش از 24 ساعت وقت ببرد ، در هر حال بعد از آن که تلخی آن گرفته شد برای هر یک کیلو شکر ، دولیوان آب در ظرفی ریخته ، آن را می جوشانیم در حدی که فقط شکر حل شود . سپس آنرا از صافی رد می کنیم و شربت صاف شده را در ظرفی متناسب با مواد می ریزیم . پوست های آماده شده را داخل شربت ریخته ، روی حرارت قرار می دهیم . بعد از جوش آمدن ، حرارت را ملایم می کنیم تا شربت قوام بیاید . مقدار کمی آبلیمو یا جوهر لیمو به آن می زنیم و بعد از چند جوش مربای پوست گریپ فروت را از روی آتش بر می داریم.

  • ۱۵:۱۴   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای زنجبیل

     

    پوست زنجبیل ها رو بگیرید بعد به هرشکلی خواستید خرد کنید ( من خلالی و نگینی خرد کردم بعد 8 ساعت بزاریئداخل آب سرد ، بعد ابش رو دور بریزید، تو قابلمه آب رو بزارید بجوشه زنجبیل ها رو بریزد توش یه ساعتی بزارید رو حرارت ملایم بجوشه ، بعد ابش رو خالی کنین و این عمل رو مجددا تکرار کنین 
    تعدا د این عمل بستگی به جنس زنجبیل و سلیقه خودتون داره من اون نگینی ها رو سه بار جوشوندم یه مقدار، زیادی می سوزوند ولی خلالیها رو 5 بار جوشوندم طعم خیلی خوبی داشت وقتی طعمش به میزان دلخواه خودتون رسید برای یه کیلوزنجبیل یک کیلو و 200 گرم شکر رو با سه لیوان آب و یه کوچولو جوهر لیمو مخلوط کنین بزارین رو گاز وقتی جوش اومد حرارت رو کم کنین تا شربت قوام بیاد
    .

     

     
    نکته1 آب اولین جوشوندن زنجبیل رو دور نریزید این مایع بسیارمناسبه برای طعم دادن به گوشتهای سفید و همچنین برای سرماخوردگی و دردهای عضلانی و مفصلی هم خیلی مفیده
    نکته 2 اگه آلرژی دارین این مربا رو نپزین! جون بخاری که تو آشپزخونه جمع میشه کاملا آلرژی زاست با اینکه مربای خیلی خوشمزه و متفاوتیه اما من فکر میکنم این مربا رو یه دفعه دیگه واسه نوه هام بپزم چون خیلی دنگ و فنگ داره!!!!!!!!

     
  • ۱۵:۱۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای کیوی

    مربای کیوی

     

    مواد لازم :

     

    کیوی
    یک کیلوگرم
    شکر
    یک و نیم کیلوگرم
    جوهر لیمو
    یک قاشق سوپ‌خوری
    وانیل
    نصف قاشق چای‌خوری

     

     

    طرز تهیه :
    ۱) کیوی‌ها را شسته و پوست آن را به صورت نازک با چاقو بکنید و سروته آن را نیز بزنید. سپس هرکدام را به قطر یک سانتی‌متر حلقه حلقه کنید.
    ۲) در یک قابلمه استیل یا لعابی، حدود یک استکان آب بریزید و مقدار یک و نیم کیلوگرم شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.پس از حل‌شدن شکر، حرارت‌دادن را ادامه دهید تا شیره جوشیده و قوام آید.
    کیوی‌های حلقه‌حلقه‌شده را داخل شیره بریزید و کمی حرارت دهید. سپس جوهرلیمو را به همراه وانیل به آن اضافه کنید.
    توجه داشته باشید که این مربا نباید زیاد بجوشد زیرا بافت کیوی نرم بوده و به سرعت له می‌شود. بنابراین با اولین جوش، زیر اجاق‌گاز را خاموش کنید و پس از سردشدن، داخل شیشه بریزید.


    نکته۱) به‌دلیل آنکه کیوی پس از جوشیدن، رنگ اصلی خود را از دست می‌دهد، می‌توانید از رنگ سبز خوراکی مخصوص غذا استفاده کنید. این رنگ به صورت محلول در آب بوده یا به صورت پودری است که می‌توانید مقدار خیلی کمی از آن را در یک قاشق سوپ‌خوری آب حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید.


    نکته۲) باتوجه به اینکه رنگ مخصوص غذا معمولا خیلی غلیظ است، ابتدا یکی دو قطره از آن را در مربا بریزید و هم بزنید، اگر کافی نبود، دوباره کمی دیگر اضافه کنید تا رنگ مربا به صورت دلخواه درآید.


    نکته۳) به جای وانیل از هل یا کمی گلاب نیز می‌توانید استفاده کنید.

     

  • ۱۵:۱۹   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای پرتقال درسته
    مربای پرتقال درسته

     

    مواد لازم :

    آب
    4 الي 5 پيمانه
    پرتقال درشت
    6 عدد
    شكر
    2 الي 2/5 كيلو
    آب پرتقال
    1 پيمانه

    طرز تهيه :

    براي تهيه مرباي پرتقال درسته از پرتقالهاي پوست كلفت و درشت بايد استفاده كرد . پوست پرتقال را با رنده كمي مي سائيم تا پوست صاف و باز شود م بعد يك دايره با قطر دو سانت از ته پرتقال عميق برش داده و در مي اوريم و با نوك كارد هسته هاي پرتقال را حتي المقدور خارج مي كنيم و پرتقال را مي شوئيم و در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب روي آن ريخته و مي جوشانيم و بعد پرتقال را در صافي مي ريزيم .

    دوبار ديگر ني زپرتقالها را به همين طريق مي جوشانيم , بطويكه پوست پرتقال كاملاً نرم بشود , بعد در رف بزرگي آب مي ريزيم و پرتقالها را در آن مي اندازيم . دو الي سه روز بايد در اب سرد بماند. در اين مدت چندين بار آب پرتقال را عوض مي كنيم هر دفعه پرتقال را در دست كمي فشار مي دهيم تا آب داخل پرتقال خارج شود . آب داخل پرتقال را مي چشيم ,هر وقت تلخ نوبد پرتقال براي تيه مربا آماده است .

    آب و شكر را مخلوط نموده روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام آبد . شربت را از صافي رد مي كنيم بعد پرتقالها را درشربت مي اندازيم با حرارت ملايم مي گذاريم پرتقالها بجوشندو شربت آن كاملاً قوام بياد. بعد آب پرتقال را اضافه مي كنيمو باز هم مي گذاريم پرتقال چند جوش بزندو شربت غليظ شود. توجه داشته باشيد وقتي پرتقالها در حال جوشيدن است گاهي با پت قاشق پرتقالها را كمي قشار مي دهيم تا شربت رقيق داخل آن خارج شود .

    شربت اين مربا معمولاً بعد از يكي دو روز رقيق مي شود , بايد بعد از دو روز پرتقالها را از شربت بيرون آرده ,شربت را دوباره چند جوش داد و بعد از غليظ شدن پرتقالها را در شربت مي اندازيم و در شيشه دهان گشاد و در دار محفوظ نگاه مي دايم. زمانيكه مربا را براي مصرف در ظرف مي گذاريم ته هاي آنرا كه جدا كرده ايم روي پرتقالها مي گذاريم .

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان